Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Με φορείς των ΑμεΑ συναντήθηκε ο Χρ. Σκούρτης

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

skurtis-200-100 ΚΕΡΚΥΡΑ - Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων των ΑΜΕΑ με σκοπό την ενημέρωσή τους ενόψει της έναρξης υλοποίησης του έργου «Τουρισμός χωρίς φραγμούς» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία, 2007 - 2013 με τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κύριος Σπύρος Ζουμπουλίδης, Αντιπρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρίες και μέλος του ΕΣΑμεΑ, η κυρία Ηω Μπούα, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρίες, ο κύριος Γιώργος Σπανός εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ και η κυρία Αγγελική Ρουβά, επιστημονική συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη.
Το έργο αφορά στην κοινωνική ένταξη μέσω της βελτίωσης της προσβασιμότητας των τουριστών σε επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος Ελλάδα - Ιταλία. Οι περιοχές αυτές γίνονται πιο προσβάσιμες στα ΑΜΕΑ, χάρη σε παρεμβάσεις που προωθεί και χρηματοδοτεί η Ε.Ε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπολείπονται να γίνουν πολλά ακόμη για να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Το πρόγραμμα NO BARRIER στοχεύει στην υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων έτσι ώστε να μειωθούν τα εμπόδια, είτε φυσικά - υλικά, είτε άυλα, όπως πολιτιστικά, κοινωνικά εμπόδια που αποκλείουν τα ΑΜΕΑ από το τουριστικό προϊόν. Συνοπτικά, μέσω του έργου θα εγκατασταθούν σε παραλίες της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς συστήματα πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία, θα δημιουργηθεί ένα τουριστικό πακέτο που θα προβάλλει τον τουριστικό προορισμό μας έχοντας χαρτογραφήσει τα προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ, μέρη. Το έργο έχει διττή στόχευση ως προς τους τελικούς χρήστες: τόσο τους μόνιμους κατοίκους ΑΜΕΑ των νησιών, όσο και τους επισκέπτες αυτών, που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά τη συνάντηση τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«Είχαμε σήμερα μια πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους των φορέων των ΑΜΕΑ ενόψει της εκκίνησης υλοποίησης του έργου NO BARRIER. Προς τη βέλτιστη ικανοποίηση των στόχων του έργου, κρίναμε σκόπιμο να εντάξουμε στην εξειδίκευση της υλοποίησής του, τους άμεσα ωφελούμενους. Έτσι, το έργο θα πιάσει πραγματικά τόπο και θα έχουμε συμβάλλει, έστω και στοιχειωδώς, στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ και στην προάσπιση των ίσων ευκαιριών.
Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε, θεωρώ ότι μπήκαν οι βάσεις για να δρομολογήσουμε μια αξιόλογη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση προς όφελος των τελικών χρηστών».
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger