Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Μεγανήσι:«Πηδήξτε» τον ισολογισμό του 2012 (βιντεο)

Ταμειακό έλλειμμα  48.000 ευρώ, δεν επιβεβαιώνεται  ποσό   56.356 ευρώ στις καταθέσεις



Aυτά βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στον προϋπολογισμό 2012 του δήμου Μεγανησίου

Στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν οι παρατηρήσεις  των ορκωτών λογιστών  που εξέτασαν τον ισολογισμό  που προκύπτει από τα διπλογραφικά βιβλία του δήμου Μεγανησίου   για το έτος  2012. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές:
Α) Στο υπόλοιπο ταμείου ,τα διαθέσιμα έχει ένα συνολικό ποσό 508.576,00 ευρώ
περιλαμβάνεται και ποσό μετρητών στο ταμείο  66.317,00 ευρώ από τον έλεγχο δεν κατέστη  δυνατό να επιβεβαιώσουμε εκ των ανωτέρω μετρητών ποσό  56.356, 90.
Επίσης απ΄ το ποσό των καταθέσεων  442.263  που αναφέρεται στον ισολογισμό δεν επιβεβαιώνεται με βάση την επιστολή της Τράπεζας  της Ελλάδος ποσό ευρώ 10.000 κατά συνέπεια το ποσό Δ4 διαθέσιμα εμφανίζεται αυξημένο κατά  66.356, 90.
Β)Δεν  έχει διενεργηθεί από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου συμφωνία χρηματικών διαθεσίμων (μετρητά και καταθέσεις) με το ταμειακό υπόλοιπο του χρηματικού απολογισμού, το δημόσιο λογιστικό , αυτό που λέμε στην πράξη πληρωμές έσοδα- έξοδα.
Από την συμφωνία που διενεργήσαμε  μεταξύ του  χρηματικού διαθεσίμου και του ταμειακού απολογισμού προκύπτει διαφορά έλλειμα 48.735  ευρώ η οποία δεν κατέστη δυνατόν να διερευνηθεί στο σύνολό της.
Από την ανωτέρω διαδικασία  και λαμβάνοντας  υπόψη  την πρώτη  παρατήρηση,   διαπιστώνουμε αδυναμίες  στο σύστημα εσωτερικού λόγου ως  προς την ενταλματοποίηση, πληρωμή και λογιστοποίηση  των δαπανών του δήμου.
Μοίραζαν  λεφτά στον δρόμο;
Τους  Ορκωτούς Λογιστές συμπλήρωσε με περισσότερες λεπτομέρειες  ο Αντιδήμαρχος Μεγανησίου  κ. Θανάσης Κονιδάρης
Υπήρξε ανεύθυνη  διαχείριση, υπήρξε προχειρότητα, άγνοια κι επιπολαιότητα στην διαχείριση των χρημάτων  του κοσμάκη  και κατά περίπτωση  σκοπιμότητα.
Υπήρχε  αναντιστοιχία μεταξύ των χρηματικών ενταλμάτων και των  επιταγών
Δεν κοβόντουσαν όλα τα χρηματικά εντάλματα  πληρωμών
Δεν υποβάλλονταν όλα τα χρηματικά αιτήματα στον  Επίτροπο πάνω  από πέντε χιλιάδες όπως ο νόμος ορίζει.
Υπήρχαν ετεροχρονισμένα   εντάλματα πληρωμών
Υπήρχαν πολλά μετρητά στο ταμείο του δήμου , πράγμα που απαγορεύεται να συμβαίνει
Αλλού κοβόταν τα τιμολόγια κι αλλού κοβόταν η επιταγή
Βρέθηκαν δύο εντάλματα για την ίδια πληρωμή
Εκδίδονταν επιταγές χωρίς να εξοφλούνται τα χρηματικά εντάλματα, γινόταν επιπλέον εκταμιεύσεις  χρημάτων χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα τιμολόγια
Γινόταν πληρωμές με μετρητά σε δικαιούχους  παράτυπα  από ποσά που εκταμιεύονταν στο όνομα υπαλλήλου. Δηλαδή βγάζαμε πεντακοσάρικα και χιλιάρικα στους δρόμους και πληρώναμε ανθρώπους που μας έχουν κάνει δουλειές;
«Πηδήξτε» τον ισολογισμό του  2012
Αυτή ήταν η οδηγία-παραίνεση  προς τους ορκωτούς    λογιστές

Η επιστολή των ορκωτών λογιστών  που θα συνοδεύει  τον πολυσέλιδο ισολογισμό του 2012 , έχει ήδη αποσταλεί  στο Ελεγκτικό  Συνέδριο. Σε λίγες ημέρες συντάσσεται και θα παρουσιαστεί στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  του Μεγανησίου και ο προϋπολογισμός του 2013 που απ΄  ότι πληροφορούμαστε κινείται  στα ίδια «μαύρα χάλια»   παρουσιάζοντας κι αυτός έλλειμμα.
Η συνέχεια θα δοθεί πλέον από το ελεγκτικό συνέδριο και πολύ φοβόμαστε  ότι θ΄ αποδειχθεί  και  μακρόχρονη  αλλά και οδυνηρή .
Αυτή την φορά ουδείς δύναται να «καθαρίσει»   απλά  «κιτρινίζοντας» ένα τοπικό  site  που δεν έκανε τίποτε περισσότερο από να διαφωνεί  , εκφράζοντας  ανοιχτά  την αντίθεση του  σε   μια τουλάχιστον  αλαζονική  διοίκηση.
Όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
http://meganisinews.eu/

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger