Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ




Του Βασιλείου Κούρτη
 Καθηγητή Μουσικής

Μπήκε και το 2016 με προσμονή και ελπίδα. Το 2015 μας άφησε χαράσσοντας τα ανεξίτηλα σημάδια της κατρακύλας, αβεβαιότητας και απελπισίας. Έχουμε μπεί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, σε μια μαύρη τρύπα η οποία είναι έτοιμη να ‘ρουφήξει’ τα πάντα. Βιώσαμε μια εξέλιξη η οποία μας δείχνει ότι έχει αρχίσει πλέον η σύγκρουση μεταξύ τμήματος του Ορθόδοξου Κλήρου και της Κυβέρνησης, με αφορμή το περιβόητο σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία  κρίνει ανεπιθύμητη την παρουσία του Α. Τσίπρα και Π. Παυλόπουλου στον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά, όπως και έγινε. Εκ παραδόσεως ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχαν στον εορτασμό των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Οι κ. Τσίπρας και Παυλόπουλος αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν τον εορτασμό των Θεοφανείων στην…….δεξαμενή του Κολωνακίου, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κάτι το οποίο δεν με εκπλήσσει μιάς και ο Αρχιεπίσκοπος έχει δείξει ιδιαίτερη προσέγγιση προς τις μνημονιακές Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Το επόμενο βήμα της Κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η κατάργηση των Θρησκευτικών στα σχολεία και φυσικά η καύση των νεκρών. Ανοίγει εσωτερικά μέτωπα τη στιγμή που έχει ένα σωρό άλλα με τους τοκογλύφους δανειστές. Είναι προφανές ότι οι ‘εντολές’ που έχουν πάρει από ξένα κέντρα είναι σαφέστατες!!! Απεθνικοποίηση της χώρας τώρα!!!
Δημοσκόπηση της εταιρείας ORB, που έγινε πρόσφατα, έδειξε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων θέλουν να αποχωρήσουν από την ζώνη του ευρώ και να επιστρέψουν στο Εθνικό τους νόμισμα ενώ η Βρετανία είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την Ε.Ε. μετά το επικείμενο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί. Το ‘τερατούργημα’ που δημιούργησε η Γερμανία ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!!! Όλο  και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι το όραμα μιας ενωμένης και ευημερούσας Ευρώπης έχει αντικατασταθεί από το ‘όραμα’ της Γερμανικής Ευρώπης. Όταν θα αποχωρήσει η Βρετανία τότε θα αρχίσει το ξήλωμα της Ε.Ε. Μην ξεχνάμε ότι αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε.
Αγριεύει η κατάσταση στην Μέση Ανατολή αλλά και στην Ασιατική Ήπειρο. Ο τρελός Βορειοκορεάτης δικτάτορας δοκίμασε την πρώτη καταστρεπτική βόμβα υδρογόνου με άμεσο αποτέλεσμα την κατάρρευση του Κινεζικού χρηματιστηρίου με άμεσες απώλειες 2,5 τρις δολαρίων και έπεται συνέχεια. Ενώ στα πρόθυρα σύγκρουσης βρίσκονται το ΙΡΑΝ και η Σ. Αραβία μετά την εκτέλεση του Σιίτη Ιερέα από την Σ. Αραβία στην οποία επικρατούν οι φανατικοί σουνίτες μουσουλμάνοι, ομόθρησκοι των τρομοκρατών του ΙΣΙΣ. Επίσης μια δεύτερη επιθετική ενέργεια εκ μέρους των Σαουδαράβων έγινε με τον βομβαρδισμό της Ιρανικής Πρεσβείας στην Υεμένη. Και αυτό γιατί η Σ. Αραβία καταρρέει οικονομικά μεά την τρελή πτώση των τιμών του πετρελαίου, από τις πωλήσεις του οποίου εξαρτάται οικονομικά ενώ  μια σύρραξη με το Σιιτικό ΙΡΑΝ η τιμή του θα εκτιναχθεί στα ύψη, κάτι που δεν θέλει το ΙΡΑΝ μιας και έτσι καταρρέουν οι Οικονομίες των ΗΠΑ και της εχθρικής Σουνιτικής Σ. Αραβίας. Η τρέλα άρχισε…….. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!
Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα;;; Ακούγεται ότι ο γνωστός Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου θα ζητήσει τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας……..
Και πάλι σας εύχομαι καλή χρονιά, να είστε δυνατοί – υγιείς και καλή συνέχεια.        
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger