Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

To δημοτικό συμβούλιο που συνήλθε προχτές το μεσημέρι αποφάσισε να μην ακούσει καν,  τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου. Είναι μια απαράδεκτη κίνηση εκ μέρους τους απέναντι στους κατοίκους της  Νοτίου Λευκάδας.  62 ημέρες μετά το σεισμό δυστυχώς η δημοτική αρχή αδυνατεί να προσφέρει το ελάχιστο στους πληγέντες .
Ύστερα και από το τελευταίο άδειασμα της δημοτικής αρχής απέναντι στους σεισμόπληκτους κατοίκους του νησιού εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση. 

Εμείς οι σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας αποφασίσαμε να παραβρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιανουαρίου προκειμένου αφενός να ακουστούν οι θέσεις μας, αφετέρου να πάρουμε κάποιες απαντήσεις επίσημα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει. Στελέχη της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως ποτέ δεν έχει έρθει στο ΔΣ του Δήμου τακτικό ή έκτακτο θέμα προς συζήτηση για τους σεισμόπληκτους, όχι μόνο της Νοτιοδυτικής Λευκάδας, αλλά ολόκληρου του νησιού. Δηλαδή, 62 μέρες μετά δεν έχει γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με κεντρικό θέμα το μείζον θέμα του νησιού… τον σεισμό της 17ης Νεομβρίου.
Πριν από τη προκαθορισμένη ώρα της πρόσκλησης του συμβουλίου προσπαθήσαμε όπως κάθε μέρα να έρθουμε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους που κρατάνε τα κλειδιά σε επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βρεθήκαμε λοιπόν να συνομιλούμε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όπου του ζητήσαμε να διαβάσουμε στο σώμα άρθρο μας με το οποίο διαμαρτυρόμαστε για την κωλυσιεργία του Δήμου και της Περιφέρειας σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου. Με πολύ μεγάλη έκπληξη ακούσαμε τον πρόεδρο να μας λέει πως στην χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν πολύ σημαντικότερα θέματα προς συζήτηση από το θέμα – πρόβλημα το δικό μας. Όμως θα επέτρεπε να διαβαστεί γρήγορα – γρήγορα. Με το κείμενο μας ενημερώσαμε το σώμα και αιτηθήκαμε την συζήτηση του ως θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως. Δυστυχώς για εμάς το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 14 έναντι 10 αποφάσισε τη μη συζήτηση του θέματος ως έκτακτο.
Στα δικά μας αυτιά ακούστηκαν παράλογα κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, όταν το συμβούλιο αποφάσισε την απλή ενημέρωσή μας εμείς αποχωρίσαμε διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα και το Δημοτικό Συμβούλιο συνέχισε να ενημερώνει τις άδειες από εμάς καρέκλες. Επίσης ο πρόεδρος Δ.Σ. ανέφερε πως το συγκεκριμένο συμβούλιο ορίστηκε στις 3 το μεσημέρι γιατί υπήρχε η γιορτή του Αγίου Αθανασίου, ξεχνώντας πως εμάς οι άγιες μέρες που πέρασαν μας βρήκαν στον δρόμο.. Το θέατρο του παραλόγου!!!
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα έρθει τακτικό θέμα προς συζήτηση στην καλύτερη των περιπτώσεων σε 15 μέρες από σήμερα, που θα προστεθούν στις 62 μέρες που μετράμε ήδη από τον σεισμό… δηλαδή θα χρειαστούν συνολικά 76 ημέρες για να ξεκινήσουμε να συζητάμε…. Εκεί πραγματικά χάνεις την ψυχραιμία σου.. βλέπετε εμείς που είμαστε έξω από τα σπίτια μας, έξω από τα μαγαζιά μας, χωρίς οδικό δίκτυο, μετράμε όχι μόνο τις μέρες αλλά και τις ώρες ακόμα και τα λεπτά!!!
19/1/2016

Οι σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger