Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο Σουηδός Δήμαρχος» του Γιώργου Λογοθέτη


Την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 7.00μμ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου η παρουσίαση του βιβλίου:

Ο «Ελληνο-Σουηδός» Δήμαρχος
Ένα βιβλίο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα
Πρόλογος Μίκη Θεοδωράκη
Συγγραφέας ο π. «Σουηδός Δήμαρχος» ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ Λευκάδας Γιώργος Λογοθέτης.
Μετά 25 χρόνια στην Σουηδία, χώρα-πρότυπο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Λογοθέτης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «Σουηδικό Δήμο» στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα βιβλίο με τραυματικές αποκαλύψεις για την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημαντικό βοήθημα για τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους πολιτικούς, και κυρίως για τους πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Συγχρόνως ο αναγνώστης ενημερώνει για τον τρόπο που λειτουργεί ο Σουηδικός Δήμος Solna στην Στοκχόλμη, όπου ο συγγραφέας έζησε 25 χρόνια.
Ο ίδιος ο συγγραφέας γράφει:
«Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια στην Σουηδία, συνειδητοποίησα ότι τα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν μία από τις παθογένειες της νεώτερης Ελληνικής πραγματικότητας. Ενώ στην Σουηδία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους αναπτυγμένους θεσμούς της είχε την ευθύνη για ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής εξουσίας, στην Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας».
Από τον πρόλογο του Μίκη Θεοδωράκη:
«Αγαπητέ μου Γιώργο.
Θα ήθελα να σε συγχαρώ για την απόφασή σου να ασχοληθείς με τα κοινά και να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο για την προκοπή του τόπου σου. Είναι το πιο σημαντικό και ιερό χρέος για τον κάθε πολίτη που έχει συνειδητοποιήσει όσα οφείλουμε στη χώρα μας, στο λαό, στην κοινωνία, και ιδιαίτερα στον τόπο που είδαμε το φως της ζωής. Το δικό σου παράδειγμα μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δώσουμε όλοι μαζί τα χέρια προκειμένου να λύσουμε τα τοπικά προβλήματα, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.
Για όλα αυτά αγαπημένε μου Γιώργο, να ξέρεις ότι σε συνοδεύουν οι πιο θερμές ευχές μου.
Σε φιλώ με αγάπη.
Μίκης Θεοδωράκης Σεπτέμβρης 2006».
Χαρακτηριστικά είναι όσα καταθέτει στο βιβλίο ο Γιώργος Κοντορίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου SOLNA (Σουηδία), και Πρόεδρος δικτύου Ελλήνων Αιρετών στην Ε.Ε.:
«Κύριο στοιχείουτου Σουηδικού μοντέλου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εμπεδωμένη οικονομική και διοικητική ανεξαρτησία και αυτοδυναμία των Δήμων. Είναι επίσης η συναίνεση μεταξύ των κομμάτων και παρατάξεων για το κοινό συμφέρον. Έτσι οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται και οι αναγκαίες αποφάσεις για την Αυτοδιοίκηση παίρνονται με βάση την συναίνεση και την συνεργασία…»
Είναι το τρίτο βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη.
Το πρώτο καταγράφει την ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και έχει τίτλο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα. Κυκλοφορεί στην Αγγλική και Κινέζικη γλώσσα. Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ. (http://www.youtube.com/watch?v=PFee3vsnEbQ). Το δεύτερο βιβλίο είναι η βιογραφία του αείμνηστου Σουηδού πρωθυπουργού ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ και έχει τίτλο ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΔΕ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Me-Vasili-Vas-+Hris-sardΟ Γιώργος Λογοθέτης γεννήθηκε το 1944 στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Το 1963 μετανάστευσε στη Σουηδία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία και Δημοσιογραφία. Εργάστηκε στην Κρατική Σουηδική Τηλεόραση-Ραδιοφωνία 20 χρόνια ως δημοσιογράφος, και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν μέλος της 7-μελούς αντιπροσωπείας του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜ) στην Σουηδία. Το 1988 μετά από πρόταση της διοίκησης της ΕΡΤ ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην ίδρυση του Τρίτου Κρατικού Τηλεοπτικού Καναλιού (ΕΤ3) με την ιδιότητα του διευθυντή τηλεόρασης. Από το 1992 έως το 2004 δίδαξε το μάθημα «Τηλεοπτική Παραγωγή» και «Δίκτυα Επικοινωνίας», στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Για την δημοσιογραφική του προσφορά το 1991 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο τηλεοπτικού ρεπορτάζ IPEKTSI. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Σουηδών Δημοσιογράφων, της Παγκόσμιας Ένωσης Δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΜΘ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε δήμαρχος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ στη Νότια Λευκάδα.
πηγη.http://www.kolivas.de/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger