Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

131 Σμηναρχία Μάχης Άκτιο: Αλλαγή Διοίκησης και μετονομασία της σε Αεροπορικό Απόσπασμα

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε Τελετή παράδοσης-παραλαβής στην 131 Σμηναρχίας Μάχης του Ακτίου.

Ο νυν Διοικητής της μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Δ.Βέκιος, αφού πραγματοποίησε τη θητεία των δύο ετών ,παρέδωσε την σκυτάλη στον νέο Διοικητή τον Σμήναρχο (Ι) Ν.Τσούτσουρας .


Παράλληλα με την αλλαγή Διοίκησης έγινε και η μετάβαση της 131 Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου σε Αεροπορικό Απόσπασμα.

Ο μετασχηματισμός εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν θα επιφέρει αλλαγές στην επιχειρησιακή ικανότητα της Μονάδας.

Το Α.ΑΠ.Ακτίου έχει σημαντική ευθύνη στην περιοχή των Ιονίων Νήσων, της Αιτ/νίας και της Περιφέρειας Ηπείρου,καθώς  υποστηρίζει το Νατοϊκό κλιμάκιο το οποίο είναι ενταγμένο στη Μονάδα και ο Διοικητής είναι υπεύθυνος για την Διοικητική υποστήριξή του.

Το Α.ΑΠ.Ακτίου  σε καταστάσεις συναγερμού είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του αεροδρομίου του Ιωαννίνων,καθώς και του αεροδρομίου της Κέρκυρας.


Υποστηρίζει ακόμη, στάθμευση ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης για αποστολές Πολιτικής Προστασίας. Πυροσβεστική κάλυψη με αεροπλάνα για την ευρύτερη περιοχή. Παραθεριστικό κέντρο Αεροπορίας. Ραντάρ Λευκάδας-υποστήριξη (Διοικητική –Ιατρική). Αεροδρόμιο Αγρινίου - υποστήριξη (Διοικητική- Ιατρική).



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger