Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Καράβια» βγήκαν στην….στεριά στο Μεγανήσι!

«Των καπεταναίων οι γυναίκες  το Μαγιάπριλο  χηρεύουν » λέει μια παλιά καλή παροιμία 
Ένα ξαφνικό μπουρίνι και μία αδέξια κίνηση  που μόλις μετά βίας απέτρεψε την σύγκρουση με τον φάρο στην είσοδο του λιμανιού, έβγαλαν τον καπετάνιο που βλέπετε στην παραλία Ρόκα στο Μεγανήσι  κι ανάγκασαν τους  παρακείμενους στην περιοχή μαγαζάτορες να βουτήξουν πρώτη φορά φέτος στα μανιασμένα κύματα για να συγκρατήσουν το ιστιοπλοϊκό που κινδύνεψε με συντριβή.

“Επειτα επιστρατεύτηκαν και οι ψαράδες που έδεσαν γερά με κάβους στα σκαριά τους το παραδομένο στη μήνιν του Αιόλου  και την οργή του Ποσειδώνα, ιστιοφόρο. Τραβούσαν για αρκετή ώρα δουλεύοντας τις μηχανές στα «κόκκινα» και τελικά τα κατάφεραν χωρίς την παραμικρή ζημιά.
Ζήτημα τιμής  για τους Μεγανησιώτες  η ασφαλής φιλοξενία και διαμονή των επισκεπτών  που δίνουν το φιλί ζωής στην τοπική οικονομία. Παράδοση αιώνων για την ελληνική κουλτούρα η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Ακόμα ένας  «Πρεσβευτής» για την Ελλάδα και τους Μεγανησιώτες που μετέτρεψαν τις διακοπές ενός ανθρώπου από κόλαση  σε  ευχάριστη ανάμνηση μιας διαφορετικής περιπέτειας.
Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά ανθρώπινης προσφοράς

http://meganisinews.eu/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger