Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δήμητρα Σταματέλου: Τι ακριβώς δε γνωρίζει η πλειοψηφία του Ιατρικού Συλλόγου;


Οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, το κλείσιμο της παθολογικής και ορθοπεδικής κλινικής, η υπολειτουργία των υπόλοιπων, οι ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, η υπολειτουργία και το ελάχιστο προσωπικό του ΠΕΔΥ και του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, οι πληρωμές και τα χαράτσια είναι η άθλια κατάσταση που
αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς.
Εδώ και μήνες γίνονται συνεχείς κινητοποιήσεις με αφορμή τα παραπάνω προβλήματα. Δεκάδες σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, σύλλογοι γονέων, έχουν ήδη πάρει πολλές αποφάσεις συμμετοχής, όχι μόνο για το τελευταίο συλλαλητήριο αλλά και για μια σειρά κινητοποιήσεις που ανέδειξαν τα προβλήματα και απαίτησαν λύσεις. Συνεδρίασαν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, συζήτησαν τις τραγικές εξελίξεις, τις αιτίες που οδήγησαν στην άθλια σημερινή κατάσταση και με ποιο τρόπο θα οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους συνολικά και στην υγεία- πρόνοια ειδικότερα.
Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν ήξερε. Είναι υποκριτικό να δηλώνει ότι ο λόγος της μη συμμετοχής σε όποια πρωτοβουλία είναι η μη πρόσκληση! Είναι ψέμα ότι δε γνωρίζουν τους διοργανωτές της εκδήλωσης, όταν εδώ και καιρό το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας πρωτοστατώντας, έχει οργανώσει ούτε μία, ούτε δύο αλλά δεκάδες πρωτοβουλίες.
Το πρόβλημα της πλειοψηφίας του Ιατρικού Συλλόγου στην ουσία είναι το πλαίσιο πάλης, τα αιτήματα και οι προτάσεις που έχουν καταθέσει και παλεύουν οι φορείς. Γιατί αυτές οι προτάσεις είναι σε ευθεία αντιδιαστολή με τις δικές τους, αυτές των προσωρινών λύσεων και μπαλωμάτων, όπως να μεταφέρεται προσωπικό από νοσοκομείο, σε νοσοκομείο, που όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά τελικά στηρίζουν τη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης της δημόσιας υγείας.
Και καλύτερα να αφήσει η πλειοψηφία του Ιατρικού Συλλόγου τα περί κομματικών ταυτοτήτων. Γιατί αυτό που επιβεβαιώνεται ως τώρα, αφού όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είναι ότι η απόχη, η απάθεια, ως και η συγκάλυψη  στα τραγικά προβλήματα μάλλον προκύπτει από τη δική τους κομματική ταυτότητα.
Είναι προφανές, ότι ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, διαφωνώ κάθετα με την ανακοίνωση της πλειοψηφίας. Καλώ σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία για το νοσοκομείο.

Δήμητρα Σταματέλου


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger