Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν. Ε.ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

L.N   Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι στην κυβέρνηση τα βαρύγδουπα λόγια που αναφέρονται στα δελτία τύπου του βουλευτή μας μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων δεν λύνουν το πρόβλημα. Ο αναπληρωτής υπουργός (που είναι αρμόδιος για τα νοσοκομεία) ακροάστηκε τον βουλευτή  αλλά τίποτα δεν κατέστη δυνατό ώστε να κρατηθεί ανοιχτή η παθολογική  κλινική. Καλές οι συναντήσεις και οι  ερωτήσεις στη βουλή κτλ αλλά  δεν φέρνουν γιατρούς στο νοσοκομείο.
Το δελτίου τύπου που ακολουθεί και εστάλει από το ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 18/3/2015 κατόπιν 3 μήνες συριζιακής κυβέρνησης και εξάμηνης περιφερειακής και δημοτικής αρχής όλοι οι αιρετοί σήμερα επέλεξαν να βρεθούν στο  διοικητήριο και να κάνουν ότι έκαναν ως αντιπολίτευση. 
         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν. Ε.ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Έπειτα από πέντε χρόνια μνημονίου, η χώρα μας βιώνει υγειονομική τραγωδία. Η συστηματική απαξίωση που με προκλητική αδιαφορία επέδειξαν οι  μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει οδηγήσει το σύστημα Υγείας σε γενικευμένη αποδιάρθρωση. Το σκηνικό κατάρρευσης αποτυπώνεται στη δραματική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του, ενώ μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας είναι αποκλεισμένες, δίχως πρόσβαση στην περίθαλψη και τις υπηρεσίες υγείας.
Είναι σαφές ότι η προσπάθεια ακύρωσης του χαρακτήρα της Υγείας ως κοινωνικού αγαθού δεν έγινε τυχαία: εντάσσεται στη συνολική νεοφιλελεύθερη επίθεση που δέχτηκε η χώρα μας και η οποία, με όχημα τη λιτότητα, στοχεύει στη μετατροπή κάθε δικαιώματος σε εμπόρευμα, κάθε κοινωνικής ανάγκης σε πεδίο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι γνωστή σε όλους και η Λευκάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τις εγκληματικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο χώρο της Υγείας, βρισκόμαστε σήμερα στην δύσκολη θέση η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Λευκάδας να έχει οδηγηθεί σε προσωρινό κλείσιμο, ενώ και οι υπόλοιπες μονάδες έχουν βρεθεί στα όρια της κατάρρευσης.
Ευθύνες για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείο Λευκάδας και ο Διοικητής του. Ενώ γνώριζαν ότι με την αποχώρηση των ειδικευμένων και ειδικευόμενων από την παθολογική κλινικά, αρχές Μάρτη, η λειτουργία της θα γινόταν προβληματική δεν έκαναν ενέργειες προκειμένου να ανακοπεί αυτό. Συγκεκριμένα δεν απαίτησαν την πρόσληψη νέου προσωπικού, δεν φρόντισαν για αποσπάσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία προς το δικό μας και δεν διέκοψαν τις αποσπάσεις  γιατρών από το νοσοκομείο Λευκάδας προς άλλα νοσοκομεία. Έδειξαν πλήρη υποταγή στην πολιτική της συγκυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που υπηρετούσαν.
Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ο κατήφορος και να αλλάξουμε σελίδα με ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι δεδομένη.  
Στην ιεράρχηση των επειγουσών αναγκών,  πρώτο καθήκον είναι η επιβίωση των δημόσιων δομών. Οι δομές Υγείας στη Λευκάδα κρατήθηκαν μέχρι σήμερα όρθιες χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι, γιατροί νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.. Είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι της Υγείας δεν είναι μόνοι, έχουν απόλυτο συμπαραστάτη στον καθημερινό τους αγώνα το σύνολο του λαού της Λευκάδας.
 Συγκεκριμένα, σήμερα στη Λευκάδα απαιτείται :
·      Να λειτουργήσει άμεσα με κατάλληλο προσωπικό η παθολογική κλινική.
·      Να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου, του κέντρου  υγείας Βασιλικής και των περιφερειακών ιατρείων.
·      Να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη  των κενών οργανικών θέσεων.
Για τον σκοπό αυτό επιβάλλεται ο άμεσος συντονισμός όλων των φορέων της Λευκάδας για την δημιουργία κοινού μετώπου, που θα προωθήσει την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.
     Τα ζητήματα αυτά ,όπως αποδείχτηκε, δεν μπορεί να προωθήσει η παρούσα Διοίκηση και ο Διοικητής οι οποίοι απέτυχαν και πρέπει να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους.

   Λευκάδα   18/3/2015
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger