Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ


 
Για ακόμα μία φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα έβγαλαν στο προσκήνιο την εγκατάλειψη του Νομού Πρέβεζας αλλά και ιδιαίτερα την περιοχή του Φαναρίου.
Κλιμάκιο της ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα χωριά για να έχει ιδία άποψη από τις καταστροφές.  Η εικόνα από τα χωριά ήταν αποκαρδιωτική.
Ολόκληρη η περιοχή του Φαναρίου έχει πλημμυρήσει και ιδιαίτερα τα χωριά Καναλάκι, Σταυροχώρι, Αχερουσία, Κορώνη, Κυψέλη Θέμελο και Αμμουδιά.  Πολλά σημεία  έχουν μείνει χωρίς οδική πρόσβαση. Παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό δίκτυο.
Σταβλικές  εγκαταστάσεις, σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια συνεργεία σε όλη η βιοτεχνική περιοχή Καναλακίου πλημμύρισαν. Σε πολλές περιπτώσεις οι καταστροφές ήταν καθολικές.
Ανυπολόγιστες οι ζημιές που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα που έγινε ένα με τις κατοικίες και τα καταστήματα των χωριών με άμεσες οικονομικές και όχι μόνο, επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Οι δρόμοι των χωριών έγιναν ένα απέραντο ρέμα, γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή του Φαναρίου το κράτος δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Παρόλο που οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πάργας σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων αφού ειδικά η περιοχή του Φαναρίου έχει πληγεί πάρα πολλές φορές από πλημμύρες και την υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα.
Όπως φαίνεται οι λαϊκές ανάγκες δεν χωρούν στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται οι αστικές κυβερνήσεις. 























Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger