Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Μεγάλη και ενθουσιώδης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (Φώτο)

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας στάθηκε μικρή χθες το βράδυ για να χωρέσει τους συγκεντρωμένους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νησί μας. Δεκάδες ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν από τον προθάλαμο την εκδήλωση.

Το παρών έδωσαν η τιμημένη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, η γενιά του πλούσιου σε δράση άλλοτε αγροτικού κινήματος, συνδικαλιστικά στελέχη του εργατικού ταξικού κινήματος, τα αριστεροχώρια του νησιού μας, καθώς και τα χωριά της παραλιακής ζώνης. Έκδηλη ήταν επίσης η παρουσία της νεολαίας.
31_kentriki_proeklogiki_kke_2015 (1)
Τους ομιλητές και υποψήφιους βουλευτές παρουσίασε ο Τάκης Κτενάς. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αχαΐας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Αλέξανδρος Βεροιώτης, Θωμάς Καββαδάς και Δήμητρα Σταματέλου.
17_kentriki_proeklogiki_kke_2015
Ο Α. Βεροιώτης είπε μεταξύ άλλων: «Η τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές είναι πάντοτε μία βδομάδα που ο λαός ακούει κυριολεκτικά τα πάντα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις υποσχέσεις. Αναφέρομαι και σε άλλα, πλάγια μέσα. Διαδόσεις, ψιθύρους, που επιστρατεύονται με στόχο να αποπροσανατολίσουν. Η μέχρι τώρα προεκλογική περίοδος στο νησί μας αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα ακούν με προσοχή το τι λέει το ΚΚΕ, προβληματίζονται. Κάποιοι συνεχίζουν ακόμη να έχουν επιφυλάξεις, ταλαντεύσεις, να είναι ευάλωτοι στα ψευτοδιλήμματα της αντιπαράθεσης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση. Θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτό τον καιρό που απόμεινε τη συζήτηση σε ατομικό επίπεδο με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν καλοπροαίρετα αμφιβολίες, βάζοντας όλες τις δυνάμεις μας στη μάχη. Πρέπει όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι χρειάζεται να υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ να φτάσουν και στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Κόμματός μας. Έχουμε ζήσει τις παραμονές εκλογικών αναμετρήσεων πολλά, από όσους θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Στημένες προβοκάτσιες, ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος, ότι όσα λέει το ΚΚΕ είναι για την Δευτέρα Παρουσία. Αλλά, ακόμη και επιθέσεις φιλίας με βρώμικο στόχο. Μέχρι και το ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη την ψήφο, ότι τώρα κρίνεται η κυβέρνηση κ.λπ. Γι΄ αυτό χρειάζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό επαγρύπνηση. Να εκφραστεί στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ το “δεν πάει άλλο”, το “όχι μια απ΄ τα ίδια” .»
15_kentriki_proeklogiki_kke_2015
Ο Θ. Καββαδάς αφού είπε ότι τα μηνύματα από τα χωριά και την πόλη της Λευκάδας είναι ενθαρρυντικά και ότι ο λαός του νησιού ακουμπά στα έργα και στο λόγο του ΚΚΕ τόνισε: «Ο λαός της Λευκάδας δεν μπορεί να ξεχνά τις παραδόσεις του, την ηρωϊκή του διαδρομή και στάση. Δεν μπορεί να ψηφίζει με κριτήριο τον φόβο, την ανασφάλεια που του πλασάρουν και τα εύκολα λόγια. Κριτήριο για την ψήφο του πρέπει να είναι το ταξικό του συμφέρον, η στάση κάθε κόμματος απέναντι στα καθημερινά προβλήματα. Και όσον αφορά το ΚΚΕ δεν υπήρξε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που να μην έδωσε αμέσως το παρών και όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μετά τις εκλογές του 2012. Στο νησί μας από τις πρώτες στις δεύτερες εκλογές του ΄12 ματώσαμε. Ήταν σωστή αυτή η επιλογή; Γιατί όλοι έχουν δοκιμαστεί. Γιατί έχουν δώσει δείγματα γραφής, έχουν κυβερνήσει τοπικά. Γιατί πρέπει να ψηφιστούν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Για την υποθαλάσσια ζεύξη; Η ΝΔ θέλει να μας φορτώσει ένα έργο που θα κατασκευαστεί με τον ιδρώτα του λαού και θα παραδοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θα χαρατσωθεί ο λαός μας με έναν επιπλέον φόρο που θα εισπράττει ο Μπόμπολας και οι εταιρείες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην αρχή αντιτάχτηκε σήμερα δεν λέει κουβέντα και δεν μπλοκάρει τις αλλεπάλληλες προσπάθειες δημοπράτησης, ενώ ασκεί τοπικά εξουσία… Ποιος Λευκαδίτης χρειάζεται σήμερα μαρίνα μεγάλων σκαφών; Γιατί οι τοπικές αρχές του ΠΑΣΟΚ πριν, και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν σταματούν την προσπάθεια να μπει ασύδοτο το μεγάλο κεφάλαιο στο νησί μας; Γιατί πρέπει σήμερα οι αγρότες να ψηφίσουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ; Για να βγάλουν τ΄ αμπέλια και τις ελιές με οδηγίες της ΕΕ και να φυτεύουν σόγια; Δεν τα έλεγε το ΚΚΕ; Γιατί πρέπει σήμερα οι μικροεπαγγελματίες, μικροξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων να ψηφίσουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ; Ο δρόμος της ΕΕ και του κεφαλαίου με τους 1.5 εκ. ανέργους, της μείωσης μισθών και συντάξεων είναι η βασική αιτία γι΄ αυτά που έχουν υποστεί.»
18_kentriki_proeklogiki_kke_2015
Η Δ. Σταματέλου επισήμανε στον χαιρετισμό της: «Είμαστε τώρα τρεις μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών. Και σήμερα, με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται απ΄ αυτό το βήμα θέλω να κάνω κάλεσμα σε όλους τους συντρόφους, σε όλους τους φίλους του Κόμματος που βρίσκονται εδώ πέρα, να μην αφήσουμε ούτε ώρα να πάει χαμένη. Να μην αφήσουμε ούτε ένα σπίτι, ούτε μια λαϊκή οικογένεια, ούτε έναν εργαζόμενο, άνεργο, που αν μην πάμε να τον βρούμε, να κουβεντιάσουμε, να τον καλέσουμε να αξιοποιήσει τα συμπεράσματα που έχει βγάλει, αυτά που έχει δει ως τώρα, και να ισχυροποιήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας την Κυριακή των εκλογών. Έχει πολύ μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα αυτοί που κάνουν κουμάντο εδώ τόσα χρόνια να νιώσουν ένα ρίγος φόβου. Κι αυτό θα το νιώσουν μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Κανένας άλλος δεν μπορεί να είναι πραγματική αντιπολίτευση, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στα όσα βλέπουμε μέχρι σήμερα και στα όσα θα δούμε από εδώ και πέρα. Φίλοι και σύντροφοι, νομίζω ότι πλέον ο καθένας πρέπει να πάει την Κυριακή των εκλογών στην κάλπη έχοντας στο μυαλό του, έχοντας σκεφτεί πολύ σοβαρά τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ίδια του τη ζωή μέχρι σήμερα. Έχοντας απορρίψει τα ψεύτικα ανούσια διλήμματα που μπαίνουν άλλη μια φορά, έχοντας απορρίψει τη λογική του μικρότερου κακού, του «να δούμε κι αυτούς δεν τους έχουμε δει», του «να φύγουν αυτοί, δεν αντέχουμε άλλο». Να αξιοποιήσει τα συμπεράσματα που λένε μέχρι σήμερα ότι από την εναλλαγή των κυβερνήσεων δεν πάμε απ΄ το καλό στο καλύτερο, μάλλον χειρότερα γίνονται τα πράγματα.»
34_kentriki_proeklogiki_kke_2015
Ο Ν. Καραθανασόπουλος απαντώντας στο γιατί δεν συμμετέχει το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας είπε: «Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει προεκλογικά και δηλώνει ότι με το μόνο κόμμα που θα μπορούμε να συνεργαστούμε, γιατί θα έχει εκπροσώπηση στη Βουλή, είναι το ΚΚΕ. Με τ΄ άλλα κόμματα, λέει, που θα είναι στη Βουλή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Γιατί είναι μνημονιακά κόμματα. Αυτή η πρόταση φίλες και φίλοι, η πρόταση αγάπης προς το ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πρόταση υποκριτική. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει κοινή βάση. Δεν στοχεύει το ΚΚΕ στα ίδια, στις ίδιες επιλογές, δεν έχει την ίδια στόχευση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τις επιλογές και τις στοχεύσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λέει ότι σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός μας πρέπει να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Πρέπει να έρθει σε αντίθεση και να συγκρουστεί με την πολιτική της ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας. Δεν πρέπει να αναγνωρίσει και να μην πληρώσει κατ΄ επέκταση το δημόσιο χρέος. Τι λέει απέναντι σ΄ αυτά τα τρία, κομβικά ζητήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ; Καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο των μονοπωλίων, μιλώντας για υγιή επιχειρηματικότητα. Συναναστρέφεται με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά και με το Σύνδεσμο Ελλήνων Τουριστικών Επιχειρήσεων. Πηγαίνει στο εξωτερικό, στο Λονδίνο, και συναντιέται με αυτά που πριν από λίγους μήνες τα χαρακτήριζε ως τα γεράκια του συστήματος, τα αρπακτικά του συστήματος με τα διάφορα χεντ φαντς για να παρουσιάσουν ο κ. Σταθάκης και ο κ. Πηλιός το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσουν να προσελκύσουν μέσα από αυτή την προσπάθεια τα χεντ φαντς και τα κεφάλαια που αυτοί διαχειρίζονται.
Δεν έχουμε κοινή βάση φίλες και φίλοι με την προσπάθεια την οποία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εμείς θα παραμείνουμε, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ότι στο κάτω κάτω της γραφής θα σεβαστεί η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην ΕΕ. Και μέσα απ΄ αυτό το σεβασμό των δεσμεύσεων θα επαναδιαπραγματευτούνε την όποια σύμβαση, την όποια δανειακή υποχρέωση υπάρχει. Αλλά και για το δημόσιο χρέος το ίδιο πράγμα, ότι πρέπει, όσο κι αν είναι το ύψος του, να το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Απ΄ αυτή την άποψη λοιπόν στα βασικά ζητήματα δίνει τις ίδιες απαντήσεις ή παρεμφερείς απαντήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα. Άρα λοιπόν η κοινή βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι με το ΚΚΕ. Η κοινή βάση είναι με τη Νέα Δημοκρατία, η κοινή βάση και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι με το ΠΑΣΟΚ, είναι με το ΠΟΤΑΜΙ, είναι με το νέο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου ή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.»

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger