Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Παπανδρέου από Αγρίνιο: «Η Ελλάδα μπορεί – Είναι δική μας ευθύνη» (φωτο)

Σε εκατοντάδες υποστηρικτές του «Κινήματος» μίλησε πριν από λίγη ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία την προεκλογική του εκστρατεία. Πάρα τα τσουχτερό κρύο, την αργία αλλά και το γεγονός ότι η εκδήλωση έγινε αρκετά νωρίς με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, η συμμετοχή ήταν μαζική, γεγονός που ικανοποίησε το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.

Οι υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου υπήρξαν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και διέκοπταν αρκετές φορές τον ομιλητή φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του και συνθήματα. Ο κ. Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον βουλευτή Θάνο Μωραΐτη και την προσφορά του στην παράταξη. «Δημιουργούμε ένα Κίνημα αξιών, όχι πατερίτσα της δεξιάς ή της αριστερής συντήρησης» είπε ξεκινώντας την ομίλα του , εξαπολύοντας βέλη τόσο κατά της διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία δυόμιση χρόνια, όσο και στην «καταστροφική» όπως είπε πενταετία Καραμανλή.
po-papandreou-agrinio13Χαρακτήρισε «αδιανόητο» , «άδικο» και εξοργιστικό» το γεγονός της παράτασης της αβεβαιότητας που παρατηρείται αυτό το διάστημα τη στιγμή που η χώρα ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές , λέγοντας πως είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης τα τελευταία δυόμιση χρόνια. «Απέτυχαν» είπε συγκεκριμένα για την κυβέρνηση ενώ άσκησε κριτική και στην αντιπολίτευση που «υπόσχεται επιστροφή στο ρουσφέτι».
«Άρχισαν τον ανταγωνισμοί για το  ποιος θα σκίσει πιο γρήγορα τα μνημόνια, παίζουν τη χώρα στα ζάρια και πετάνε την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως απαιτείται μια εθνική πολιτική χωρίς ευχολόγια αλλά ούτε και έωλες απειλές. Ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες και στην Ε.Ε. που τροφοδοτεί όπως είπε την κουβέντα της εξόδου τη χώρας από το ευρώ: «Αφήστε ήσυχους τους πολίτες να αποφασίσουν. Τώρα μιλά ο λαός και η δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.
po-papandreou-agrinio20Επισήμανε αρκετές φορές τη μάχη που έδωσε η δίκη του κυβέρνηση την περίοδο 2010 – 2011 τονίζοντας πως αν και την ζητούσε , δεν υπήρχε η ελάχιστη συναίνεση από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, συμπληρώνοντας πως εάν γίνονταν αυτό τότε που έπρεπε, τότε τα πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορετικά και σαφώς  καλύτερα. «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις που δικαιώθηκαν  όταν ανέλαβαν αυτοί που τις πολεμούσαν λυσσαλέα. Με στοιχειώδη συναίνεση το 2012 ή τον Οκτώβριο του 2011 σήμερα θα είχαμε αποφύγει τον κάβο» είπε συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να χτίσουμε σε αυτό που έγινε τότε, τις προοδευτικές αλλαγές του 2010-2011. Να συνεχίσουμε τις αλλαγές, όχι να πάμε πισω. Η Ελλάδα μπορεί και αυτό ειναι δική μας ευθυνη. Αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κανεις καλός ή κακός προστάτης. Χρειάζεται ένα ελληνικό - πατριωτικό σχέδιο που εμείς θα προσδιορίσουμε.»
po-papandreou-agrinio14Έκανε ακόμη αναφορές στις μεταρρυθμίσεις της δίκης του διακυβέρνησης όπως η «Διαύγεια» η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο Καλλικράτης, το open gov  κλπ σημειώνοντας πως ήταν μια πορεία που διακόπηκε βίαια με την πτώση της κυβέρνησης του. «Χρειάζεται ένα σχέδιο εθνικό, πατριωτικό. Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο και μιλώ με όλους. Ξέρω ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη και λειτουργική δημοκρατία» σημείωσε, τονίζοντας πως όταν η κυβέρνηση του συγκρούστηκε με το πελατειακό κατεστημένο, τότε ήταν που το κατεστημένο αντέδρασε και ανέτρεψε την κυβέρνηση.
po-papandreou-agrinio17Όπως είπε, το σχέδιο του «Κινήματος» κινείται σε τρεις άξονες: Την απελευθέρωση, την ανθρωπιά και την ανάπτυξη που ανέλυσε στη συνέχεια ενώ ακολούθως παρέθεσε τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία του νέου κόμματος, ότι είναι αναγκαίο να εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά οι δυνάμεις της προόδου, ότι είναι αναγκαία η παρουσία των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών που δεν θα είναι παρακολούθημα κανενός και τέλος ότι είναι απαραίτητο σε αυτή τη χώρα να λέγονται αλήθειες. «Αλήθειες που πονάνε το κατεστημένο,  για μια Ελλάδα δίκαιη. Το κατεστημένο ξέρει ότι λεφτά υπάρχουν.» είπε με νόημα, τονίζοντας πως ο νέος πολιτικός σχηματισμός βασίζεται στην αυτοοργάνωση και αποτελεί κίνημα της βάσης και όχι προσωπική φιλοδοξία.
po-papandreou-agrinio18«Θα μπορούσαμε να βολευτούμε. Να σιωπήσουμε σε μια επίπλαστη ενότητα που όλοι τη λένε μεταξύ τους και δημοσίως την καταπίνουν. Επέλεξα τον δύσκολο δρόμο και πάλι»  είπε ο Γιώργος Παπανδρέου καταχειροκροτούμενος.
po-papandreou-agrinio19Έδωσε στην ομιλία του ακόμη και χαρακτηριστικά αυτοκριτικής και συμφώνησε πως έγιναν λάθη και πως έπρεπε σε κάποια πράγματα να είναι πιο αποφασιστικός. Τόνισε όμως πως είναι πρωτοφανές «να τα βάζουν με τους πυροσβέστες που έκαναν λάθη στην πυρόσβεση μιας φωτιάς που έκαιγε την Ελλάδα και όχι με τους εμπρηστές!»
«Τώρα έμαθα. Είμαι αποφασισμένος. Είμαι έτοιμος»,  είπε ακόμη για να ακολουθήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2004-2009, το τεράστιο χρέος που «κληρονομήθηκε»,  το έλλειμμα και ειδικά, όπως είπε το έλλειμμα αξιοπιστίας που τόσο πλήρωσε η Ελλάδα. «Όλοι τα ξέχασαν αυτά. Εμείς είμαστε εδώ για να τα θυμίζουμε και για να μην ξαναγυρίσουμε στα ίδια» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου που κάλεσε στη συνέχεια τους συγκεντρωμένους στην στήριξη του κινήματος.
Στην ομιλία του κ. Παπανδρέου παραβρέθηκε ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης και Γιάννης Βαϊνάς, ο πολιτευτής Αθ. Κατερινόπουλος, ο πρώην δήμαρχος και νομάρχης Θύμιος Σώκος, οι πρώην δήμαρχοι Π. Μοσχολιός,  Αθ. Τορουνίδης και Θ. Πορφύρης, οι αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά και Νίκος Υφαντής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι από διάφορους δήμους της Αιτωλ/νίας , πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ κλπ.
po-papandreou-agrinio2
po-papandreou-agrinio3
po-papandreou-agrinio4
po-papandreou-agrinio5
po-papandreou-agrinio6

po-papandreou-agrinio7

po-papandreou-agrinio8

po-papandreou-agrinio9

po-papandreou-agrinio10
po-papandreou-agrinio11
http://www.agriniopress.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger