Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Διάλεξη Παναγιώτη Κονιδάρη για το καλλιτεχνικό σκάκι


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο εντευκτήριο της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας (Εθνικής Αντιστάσεως και Κολοβού 1) η διάλεξη του κου Παναγιώτη Κονιδάρη για το καλλιτεχνικό σκάκι.

Ο κος Παναγιώτης Κονιδάρης, εκτός από μέλος της Ένωσής μας, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Λυτών Σκακιστικών Προβλημάτων και έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα καλλιτεχνικού σκακιού. Επίσης, συνθέτει και τα δικά του σκακιστικά προβλήματα.
Αυτή την εμπειρία μοιράστηκε μαζί μας και με άλλους φίλους του αθλήματος από τη γύρω περιοχή, συνολικά είκοσι τρεις (23).
Αρχικά ο κος Κονιδάρης παρουσίασε τις γενικές αρχές που διακρίνουν ένα σκακιστικό πρόβλημα: ομορφιά, παραδοξότητα, οικονομία και αισθητική. Έπειτα παρουσίασε τις κατηγορίες των προβλημάτων και ερμήνευσε τις θεωρητικές και πρακτικές όψεις ενός τέτοιου προβλήματος και πώς μπορεί να λυθεί. Στο τέλος της διάλεξής του, έκανε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους παρευρισκόμενους και γενικά σε όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο θαυμαστό χώρο του σκακιστικού προβλήματος να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Κύπελλο το οποίο για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και στην Πρέβεζα την 4η Ιανουαρίου 2015.

                                                                                                                για το Δ.Σ


                                                                                                Σαμωνάς Κωνσταντίνος, Γ.Γραμματέας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger