Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Εκστρατεία ενημέρωσης την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Ενημέρωση κατά του Aids  από την Equal Society
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στην πόλη της Λευκάδας

Στα θέματα υγείας, ταμπού δεν υπάρχουν. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ιού του AIDS, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, η Equal Society στέκεται υπεύθυνα και σε συνεργασία με την οργάνωση «Θετική Φωνή», γίνεται αρωγός στην μεγάλη εκστρατεία κατά του Aids. Ένα πρωτότυπο street work θα λάβει χώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών της Equal Society, θα μοιράσει ενημερωτικό υλικό σε περαστικούς και θαμώνες μαγαζιών στέλνοντας ένα
ηχηρό μήνυμα.
Οι οροθετικοί αποτελούν στην Ελλάδα του 2014 μια ακόμη από τις πολλές μειωνότητες που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό στιγματισμό και τοποθετούνται στο περιθώριο. Ο κοινωνικός ρατσισμός δεν έχει εξαλειφθεί.  Παρά το γεγονός πως η παροχή υπηρεσιών υγείας για το AIDS είναι μακράν καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη νόσο η κύρια έλλειψη είναι η πρόληψη. Παλιότερα χαρακτηρίζαμε τους φορείς του AIDS ως ομάδες υψηλού κινδύνου. Τώρα μιλάμε για συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.
Με στοιχεία…
Κατά το έτος 2013 δηλώθηκαν 920 περιστατικά, εκ των οποίων 820 (89,1%) ήταν άνδρες και 100 (10,9%) γυναίκες.
Από τις περιπτώσεις που δηλώθηκαν για πρώτη φορά ως HIV+ το 2013, 90 (9.8%) άτομα είχαν ήδη εμφανίσει ή ανέπτυξαν κλινικά AIDS εντός του συγκεκριμένου έτους. Περίπου το 1/3 (33.4%) των περιστατικών που δηλώθηκαν το 2013 ήταν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες, το 28,5% ήταν χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ), ενώ στο 24,7% των περιπτώσεων δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού. Δύο περιστατικά  αφορούν περιπτώσεις που συνέβησαν στην αλλοδαπή κατά το παρελθόν. Τα περισσότερα περιστατικά, τόσο στους άνδρες (22,8%) όσο και στις γυναίκες (22%), ήταν ηλικίας 30-34 ετών κατά τη δήλωση τους. To 2013 διαγνώσθηκαν 125 νέες περιπτώσεις AIDS, εκ των οποίων 107 (85,6%) ήταν άνδρες και 18 (14,4%) γυναίκες. Από τις περιπτώσεις αυτές, οι 90 δηλώθηκαν για πρώτη φορά ως HIV+ το 2013. Το 32,8% των νέων περιπτώσεων AIDS ήταν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες, ενώ στο 30,4% των περιπτώσεων η μετάδοση είχε γίνει πιθανότατα μέσω ενέσιμης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων AIDS αφορά ηλικίες μεγαλύτερες των 30 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο της Equal Society, Κεντρική Πλατεία Λευκάδας. Τηλέφωνα 26450 22578 και 6947308529.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger