Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ανακοίνωση τηs Ανώτατηs Συνομοσπονδίαs Γονέων Μαθητών Ελλάδαs.

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΑΣΓΜΕ ΣΤΙΣ 18/10/2014
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Από την έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς χιλιάδες γονιών – μαθητών – εκπαιδευτικών, αλλά και σχολικών φυλάκων και καθαριστριών διατρανώνουν την αντίθεση τους:
·          στην εμπορευματοποίηση κάθε πλευράς της εκπαίδευσης,
·          στην υπονόμευση ακόμα και της πρόσβασης στο σχολείο με το κόψιμο των μεταφορών,
·          στην τραγική υποβάθμιση την εκπαιδευτικής διαδικασίας με τα κενά και τις διπλές αναθέσεις, τις συμπτύξεις και συγχωνεύσεις
·          στην δήθεν αξιολόγηση των απολύσεων και των επιχειρήσεων,
·          στα άθλια και επικίνδυνα κτήρια όπου αναβιώνουν μαύρες μνήμες και οι απογευματινές βάρδιες, 
·          στο τσάκισμα των μαθητών με την Τράπεζα Θεμάτων και το Νέο Λύκειο,

·          στο σχολείο που απαιτεί σιγή ιχθύος με τους αυταρχικούς εσωτερικούς κανονισμούς
·          στο σχολείο όπου σουλατσάρει ο φασισμός στους δρόμους που ανοίγουν οι λογικές των δύο άκρων και με τις πλάτες του Υπουργείου,
·          στο σχολείο όπου θεριεύει η φτώχεια και ο υποσιτισμός, πλάι – πλάι με τα ψηφιακά μπιχλιμπίδια και τα προγράμματα του «κοινωνικού σχολείου».
            Η δράση των συλλόγων γονέων ξεκινά από παραστάσεις, καταλήψεις σχολειών, μαζικές πορείες και παρεμβάσεις στα συμβούλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Δήμου - Περιφέρειες) και τις εκπαιδευτικές διευθύνσεις.
Χαιρετίζουμε όλες αυτές τις κινήσεις που σηκώνουν το θέμα της εκπαίδευσης στο μπόι που του πρέπει. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία συλλόγων εκπαιδευτικών και γονιών που δεν ξεχνούν τα παιδιά της Παλαιστίνης και συλλέγουν γραφική ύλη γι’ αυτά.
Απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Χρειάζονται περισσότερες πλάτες να μπουν για να συνεχίσουμε ενάντια σε μια πολιτική που ετοιμάζει τη νέα γενιά να γίνει αναλώσιμη σε μια ΑΝΑΠΤΥΞΗ που μας εγγυάται … τη φτώχεια.
Συνεχίζουμε:
Συμμετέχουμε, συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών. Στο συλλαλητήριο των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ 23/10. Δίνουμε ενεργά την συμπαράστασή μας σε κάθε εκπαιδευτικό που αντιστέκεται στην εξαθλίωση του και την επιστημονική του απαξίωση, μέσα στο σχολείο. Που αρνείται να γίνει ο ντήλερ μιας παιδαγωγικής που κλείνει τα μάτια στην βαρβαρότητα και αποθεώνει την εκμετάλλευση, παρά τη δαμόκλειο σπάθη της δήθεν Αξιολόγησης.
Στην 1/11 καλούμε όλους τους γονείς να συναντηθούν με το λαϊκό κίνημα – μέλος του οποίου είναι ούτως ή άλλως-  δυναμώνοντας τα μπλοκ των 700 σωματείων & φορέων σ όλη τη χώρα, διαδηλώνοντας ότι δεν θα συμβιβαστούμε ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας και όχι επαιτείας των ανέργων και των παιδιών τους, Συλλογικές Συμβάσεις για αξιοπρεπή μεροκάματα, όχι στην επαιτεία της «εγγυημένης φτώχειας»

Μπροστά σε μια περίοδο που στους ΔΗΜΟΥΣ και τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ καταρτίζονται οι τοπικοί προϋπολογισμοί απαιτούμε αυτοί να καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών με προτεραιότητα τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδων. Κόντρα στην αύξηση της ανταποδοτικότητας, στη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής και από τους δήμους προκειμένου για τη “βελτίωση της εισπραξιμότητας ιδίων εσόδων”. Διαμορφώνουμε αιτήματα που θα ζητούν άμεσα:
1. Καθιέρωση καθημερινού γεύματος για όλα τα παιδιά στα σχολεία, με ευθύνη του Δήμου και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, ενάντια στην παρέμβαση χορηγών και επιχειρήσεων.
2. Άμεσα λήψη πρωτοβουλιών για θεσμοθέτηση Αφορολόγητης παροχής πετρελαίου ή φυσικού αερίου και δωρεάν παροχής ρεύματος, νερού στα σχολεία.
3. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις ΔΕΚΟ για να δοθούν όλες οι πιστώσεις για την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών (βιβλία, εκδρομές κ.λπ. ) – ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
4. Απαλλαγή όλων των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, τα τέλη ύδρευσης κλπ. και τα κάθε είδους «τροφεία». Ανεμπόδιστη συμμετοχή των παιδιών των ανέργων σε όλες τις εκδηλώσεις, δραστηριότητες.
5. Δωρεάν και ασφαλής αθλοπαιδιές και πολιτιστική δημιουργία για όλα τα παιδιά.
6. Στήριξη του λαϊκού κινήματος για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια για να μη βγει στο σφυρί το σπίτι και οι μόχθοι μιας ζωής.

Ακουμπάμε με εμπιστοσύνη και στηρίζουμε πρωτοβουλίες των μαθητών και των μαθητικών κοινοτήτων, βοηθώντας τους να κατακτούνε τις συλλογικές τους διαδικασίες, να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη μόρφωση, στη διασκέδαση, στον αθλητισμό.
Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ανέβασμα των συλλογικών διαδικασιών, με πυρήνα το κάθε σχολείο, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο συντονισμό μαθητών γονιών εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Συντονισμό σε επίπεδο ένωσης – περιφέρειας – αλλά και πανελλαδικά μέσα στο Νοέμβρη ιδίως μπροστά στον νέο προϋπολογισμό.
Απαιτούμε άμεσα:
ü      κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών σε κάθε δομή και βαθμίδα της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, ολοήμερα, ειδικά σχολεία, καλλιτεχνικά κ.α.)
ü      δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές
ü      καμιά σύμπτυξη – συγχώνευση σχολείου ή τμήματος (π.χ. ΕΠΑΛ)
ü      επίλυση των οξυμένων κτηριακών προβλημάτων (Κεφαλονιά, Θες/νίκη, Κέντρο Αθήνας, Πάτρα κ.ά.)
ü      δωρεάν εξετάσεις και ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των μαθητών και πρόγραμμα εμβολιασμού τους στις δημόσιες δομές υγείας.

Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα μπροστά στις εξαγγελίες για τις αλλαγές που με βάση το «νέο σχολείο» κατευθύνονται πια στο Δημοτικό. Ανοίγουμε πλατιά συζήτηση για τους στόχους των νέων αλλαγών. Το βάθεμα των κοινωνικών – οικονομικών διαχωρισμών μέσα στο σχολείο με αφορμή και την (αυτό)αξιολόγηση, που θα χωρίζει τους  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε καλούς και κακούς, για να φτιάξουν τα σχολεία ελίτ.

ΤΟ Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger