Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Φίλες και φίλοι
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπολίτες μας στην Λευκάδα και στα νησιά μας, που εμπιστεύθηκαν το συνδυασμό μας, πίστεψαν στο όραμά μας για τον τόπο και αγωνίστηκαν γι’ αυτό.  Ευχαριστώ  όλους και όλες που άκουσαν το ενωτικό και δημιουργικό μας μήνυμα και είδαν την πρότασή μας ως ευκαιρία μιας νέας πορείας για τη Λευκάδα και τα νησιά μας. Ιδιαίτερα τους ευχαριστώ γιατί κατανόησαν την ανάγκη να αγωνιστούν με ήθος και ευπρέπεια, χωρίς να ενδώσουν ούτε στιγμή στις προκλήσεις και στη λασπολογία.

Απόλυτα κατανοώ, φυσικά, και τιμώ και όλους όσους από επιλογή εμπιστεύθηκαν το συνδυασμό που τελικά επικράτησε, σεβόμενος όπως πάντα την διαφορετική άποψη.
Όπως γνωρίζετε την πρώτη Κυριακή των εκλογών, εμάς μας εμπιστεύθηκε ένας στους τρείς πολίτες ενώ τον συνδυασμό που τελικά επικράτησε  τον εμπιστεύθηκε ένας στους τέσσερις. Όμως την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, εκτός από τους δημότες που συνειδητά επέλεξαν τον αντίπαλο συνδυασμό, και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, κυρίαρχο ρόλο διαδραμάτισε μια συγκυρία πλασματικής συναίνεσης και τελικά συμπόρευσης ετερόκλητων  παρατάξεων και ανθρώπων που μέχρι πριν τις εκλογές αντάλλασσαν μεταξύ τους ύβρεις και βαρύτατες κατηγορίες. Έτσι πολλοί συμπολίτες μας οδηγήθηκαν να ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή  κάτω από πρωτόγνωρες για τον τόπο συνθήκες συνομωσιολογίας, παρασκηνίου και πιέσεων.
Απέναντι στις τακτικές αυτές, εμείς το μόνο που αντιπαρατάξαμε, ήταν η απόλυτη προσήλωση στο κεντρικό μας στόχο, η παρουσίαση της καινούριας πρότασης και το όραμα για τον τόπο μας, με μια νέα, φρέσκια ομάδα ανθρώπων από πολλούς πολιτικούς χώρους. Σταθήκαμε μακριά από τακτικές και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Δεν παρασυρθήκαμε στις προκλήσεις, στις συκοφαντίες και στην σπίλωση συνειδήσεων. Γιατί δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που μεθοδευμένα οργάνωσαν και  εκτέλεσαν, με την συνέργεια προσώπων και ορισμένων μέσων ενημέρωσης ένα σχέδιο κατασυκοφάντησης, παραπληροφόρησης και , εν τέλει, αποπροσανατολισμού των πολιτών.
Όμως τελικά στη Δημοκρατία, το αποτέλεσμα των εκλογών προκύπτει από τις κάλπες. Αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και εμείς το αποδεχόμαστε με λεβεντιά και παρρησία. Επίσης όμως είναι προφανές ότι το μέλλον ενός τόπου το δημιουργούν οι κοινωνίες με τις αποφάσεις που παίρνουν…
Κυρίαρχος στόχος για μας όμως παραμένει το καλό του τόπου. Γι’ αυτό καλώ όλους όσους πίστεψαν στην πρόταση και το όραμά μας,  καθώς και εκείνους που βρέθηκαν απέναντί μας κάτω από περίεργες συνθήκες, να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και σ΄ ένα καλύτερο αύριο. Να αγωνιζόμαστε με ήθος, με ευπρέπεια αλλά και με πάθος για τις ιδέες μας και να αναδεικνύουμε τις σύγχρονες προτάσεις μας.
Στον αγώνα αυτόν θα είμαι συμμέτοχος όπως πάντα, ανταποδίδοντας στον τόπο μου όλη την γνώση και την εμπειρία που αποκόμισα από τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε η κοινωνία  κατά καιρούς. Γιατί ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από συγκυριακές και εφήμερες συμπορεύσεις προς όφελος των λίγων εμπνευστών τους. Έχει ανάγκη από δημιουργικές, προγραμματικές και υγιείς συνθέσεις όλων των παραγωγικών και δημιουργικών μας δυνάμεων  για να αποκτήσει η Λευκάδα και τα νησιά μας την θέση που πραγματικά αξίζουν στο μέλλον.
Είναι αυτονόητο, ότι στην νέα Δημοτική Αρχή, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της.
                                                                                                     
                                                                                                       Σας ευχαριστώ και πάλι

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ      
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger