Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Ομιλία κ. Μαραβέγια στον ΕΟΔΔ

Ομιλία του Προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθηγητή
κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια στην εκδήλωση με θέμα «Δικαιοσύνη και Κοινωνικές Ανισότητες»

Στις 12 Ιουνίου 2014, ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγιας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, με θέμα «Δικαιοσύνη
και Κοινωνικές Ανισότητες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δικαίου, ενώ την παρακολούθησαν και οι Αντιπρόεδροι του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, καθηγητές κ.κ. Σωτήριος Σούλης και Ιωάννης Δραγώνας.
Στην ομιλία του ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες κατηγορίες κοινωνικών ανισοτήτων: τις ανισότητες στην αφετηρία και τις ανισότητες στο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, σχετίζεται με τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τις οικονομικές δυνατότητες.
Όπως τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, το κομβικό σημείο, στο οποίο διαφοροποιούνται μεταξύ τους οι οικονομικές θεωρίες, είναι ο ρόλος του κράτους και η παρέμβασή του ή μη για τη εξισορρόπηση των ανισοτήτων. Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο της δικαιοσύνης και στην ιστορική πορεία του φαινομένου και την εξέλιξή του.
Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχε επίσης ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κύριος Θεόδωρος Γεωργίου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Γλυκερία Σιούτη.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σπουδαστές και προσωπικότητες με ενδιαφέρον στα  ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger