Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Γ. Λογοθέτης: Δυο ολοκαίνουργια βιβλία- «φωτιά» για την πολιτική σκηνή της χώρας

Από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ
Γ. Λογοθέτης: Δυο ολοκαίνουργια βιβλία- «φωτιά» για την πολιτική σκηνή της χώρας
Μετά το βιογραφικό αφιέρωμα «Μίκης Θεοδωράκης: Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα» που κυκλοφόρησε το 2011 στην Ελλάδα και μεταφράστηκε στην αγγλική και κινέζικη, ο συγγραφέας και πρώην πανεπιστημιακός διδάκτωρ Γιώργος Λογοθέτης, με πλούσια εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση της τοπικής κοινωνίας, επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά με δυο ολοκαίνουργια βιβλία από τις εκδόσεις
ΑΛΔΕ.
Το πρώτο βιβλίο, με τίτλο «Ο Σουηδός Δήμαρχος», έχει ως κεντρικό άξονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα σε σύγκριση με τα πολιτικά δρώμενα της Σουηδίας. Ο συγγραφέας, μετά από 25 χρόνια διαμονής στη Σκανδιναβική χώρα της βόρειας Ευρώπης, αποτυπώνει τις προσωπικές, βιωματικές εμπειρίες που αποκόμισε από την χώρα πρότυπο, όπως λέει, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για ένα βιβλίο με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους πολιτικούς,  και κυρίως για τους πολίτες. Ο συγγραφέας, στον πρόλογο του βιβλίου, αναφέρει ότι μετά από 25 χρόνια διαμονής στη μακρινή Σουηδία, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνειδητοποίησε πως τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν μια από τις παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας. «Ενώ στην Σουηδία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. η Τοπική Αυτοδιοίκηση  με τους αναπτυγμένους θεσμούς της  είχε την ευθύνη για ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής εξουσίας, στην Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, αποτυπώνεται γραπτώς, συγχαρητήριο μήνυμα προς τον συγγραφέα, από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και πρώην βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου ,Μίκη Θεοδωράκη.  

Στις σελίδες του δεύτερου βιβλίου που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λογοθέτη και έχει ως τίτλο «Ούλοφ Πάλμε, Η πολιτική είναι θέμα αρχών», παρουσιάζονται οι άγνωστες πτυχές της σπάνιας ηγετικής προσωπικότητας του Πάλμε, ο αγώνας του κατά του ρατσισμού και το άσβεστο πάθος του για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ειρήνη. Εκείνο που επηρέασε περισσότερο τον συγγραφέα, δίνοντάς του την ώθηση να γράψει για τον Σκανδιναβό πολιτικό ηγέτη,  ήταν η επιμονή του τελευταίου στη φράση «Η πολιτική είναι θέμα αρχών». Μια φράση, που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του φιλοσοφίας .  Ο Γιώργος Λογοθέτης, ως δημοσιογράφος στην κρατική Σουηδική Τηλεόραση που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον μεγάλο ηγέτη και καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες για την προσωπικότητα, τις πολιτικές θέσεις και τα οράματα του Ούλοφ Πάλμε.
Τα βιβλία εκδόθηκαν και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ.
Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λογοθέτη:
Γεννήθηκε το 1944 στον  Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Το 1963 μετανάστευσε στη Σουηδία  για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία και Δημοσιογραφία. Εργάστηκε στην Κρατική Σουηδική Τηλεόραση-Ραδιοφωνία 20 χρόνια ως δημοσιογράφος, και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε μέλος της 7-μελούς αντιπροσωπείας του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜ) στην Σουηδία. Το 1988 μετά από πρόταση της διοίκησης της ΕΡΤ ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην ίδρυση του Τρίτου  Κρατικού Τηλεοπτικού Καναλιού (ΕΤ3) με την ιδιότητα του διευθυντή τηλεόρασης. Από το 1992 έως το 2004, υπήρξε καθηγητής  στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Το 1991, τιμήθηκε με το Α ‘   Βραβείο τηλεοπτικού ρεπορτάζ IPEKTSI, για την δημοσιογραφική του προσφορά. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Σουηδών Δημοσιογράφων, της Παγκόσμιας Ένωσης Δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΜΘ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε δήμαρχος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ στη Νότια Λευκάδα.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger