Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ψηφοδέλτιο Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
ΧΟΡΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι


ΒΑΓΕΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΕΥΓΈΝΙΟΣ                            ΑΓΡΟΤΗΣ

ΒΡΕΤΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                             ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ          ΕΚΠ/ΚΟΣ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια θα δώσει ξανά τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με συνολικό αντικυβερνητικό, αντικαπιταλιστικό, αντι-Ε.Ε, αντιδιαχειριστικό πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στην περιφέρεια-μικρογραφία του κεντρικού κράτος που έχει διαμορφώσει ο «Καλλικράτης».
Παλεύουμε για την επιβίωση και την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων στην πόλης και στο χωριό. Αυτό απαιτεί μετωπική συγκρότηση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με αριστερό και λαϊκό πρόσημο σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση από την σκοπιά της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Το 2010 με τη στήριξη του λαού των Ιονίων η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια εξέλεξε έναν περιφερειακό σύμβουλο. Από τη θέση αυτή, αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων, με όχημα την περιφέρεια, στους τομείς της εργασίας, της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στο κίνημα και όχι στα κανάλια, να συνδεόμαστε με εργατικά σωματεία, τοπικές επιτροπές και πρωτοβουλίες αγώνα και να προβάλλουμε τα αιτήματά τους ενάντια στις προτεραιότητες των τεχνοκρατών-πλασιέ των ΕΣΠΑ. Υπερασπιστήκαμε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και δώσαμε μάχες ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.
Εναντιωθήκαμε στον «Καλλικράτη» που γρήγορα αποδείχθηκε ο εκτελεστικός βραχίονας του αστικού κράτους. Επιτρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργεί είτε ως επιχείρηση είτε προάγοντας τα συμφέροντα επιχειρήσεων και εργολάβων (ιδιωτικοποίηση τομέων που παλιά συνιστούσαν δική της αρμοδιότητα, ακύρωση κάθε κοινωνικής παροχής, αδιαμαρτύρητη αποδοχή της μείωσης των πόρων της και μεταβίβαση του κόστους υπηρεσιών στους πολίτες). Προωθεί την ελαστικοποίηση των ελαστικών σχέσεων και εκτελεί έργα υλοποιώντας σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμβάλλει λιγότερο ή περισσότερο ενεργά στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (παραλιακές ζώνες, λιμάνια, αεροδρόμια, ελεύθεροι χώροι της υπαίθρου, ιστορικά κτίρια και μνημεία). Αυτήν την πολιτική υπερασπίστηκε εφ’ όλης της ύλης την προηγούμενη τριετία η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, με τη βοήθεια κατά περίπτωση και άλλων παρατάξεων που δεν αμφισβητούν τα «ιερά και τα όσια» του συστήματος: χρέος, ευρώ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιωτικοποιήσεις, εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Είμαστε από θέση αρχής με την εργατική δημοκρατία, με την εναλλαγή και την ανακλητότητα των αντιπροσώπων. Απευθυνόμαστε σε όσους πλήττονται από την κυρίαρχη πολιτική, στους εργαζομένους, στην στρατιά των ανέργων, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες. Απευθυνόμαστε επίσης και στον κόσμο των αγώνων, των κινημάτων και της αριστεράς που δεν αποδέχεται τις λογικές περιχαράκωσης και διαχείρισης και αναζητά έναν άλλο δρόμο. Ζητάμε να στηριχθεί η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια ώστε να συμβάλει στην καταδίκη, την ήττα και τη συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς φασιστικής εφεδρείας του (Χρυσή Αυγή, Εθνική Αυγή ή όποιο άλλο όνομα και αν έχει) και στη συνολική καταδίκη των πολιτικών επιλογών κεφαλαίου-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., να συμβάλει στην ανάπτυξη νικηφόρων εργατικών και λαϊκών αγώνων, και στην ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, αντι-Ε.Ε., ανατρεπτικής αριστεράς.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger