Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Χρήστος Κοκκίνης: «Ναι στον Βιολογικό Νυδριού, όχι στα 600 ευρώ»



Ο Χρήστος Κοκκίνης είναι ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και ο γενικός γραμματέας επί πολλά έτη του εμπορικού συλλόγου Νυδριού που φέτος θα τον δούμε να κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας πριν λίγες ημέρες, είχε εκφράσει την παράκλησή του προς τους δημότες του πρώην δήμου Ελλομένου να μην πληρώσουν το χαράτσι των 600 ευρώ όπως χαρακτηρίζει το τέλος σύνδεσης στο νέο δίκτυο αποχέτευσης. Ο ίδιος έδωσε και δυναμικό παρόν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 28η Μαρτίου όπου ήρθε το θέμα προς συζήτηση χωρίς όμως να αποφευχθεί η μείωση του ποσού που υποχρεούνται οι δημότες της περιοχής να πληρώσουν ώστε να συνδεθούν στο νέο δίκτυο.

«Να συνδεθούν όλοι, αλλά όχι να πληρώσουν»
Μας ενημέρωσε ότι η κατασκευή διακλάδωσης των αγωγών και των φρεατίων σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης του πρώην Δήμου Ελλομένου δεν κρίθηκε επιλέξιμη δαπάνη και καλούνται όσοι συνδεθούν να πληρώσουν το ποσό των 600 ευρώ στο δήμο, κάτι πλέον που είναι γνωστό και καθοριστικό.  Πιστεύει μάλιστα ότι η δοκιμαστική σύνδεση στο δίκτυο εντός τριμήνου δεν πρόκειται να τεθεί εις πέρας με τις 600 συνδέσεις που προβλέπονται ώστε να λειτουργήσει. Προς το παρόν μόνο ελάχιστες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν μπει στο νέο δίκτυο χωρίς όμως να υπάρχει χρονικός περιορισμός που να μην επιτρέπει τη σύνδεση στο νέο δίκτυο και μετά το πέρας του τριμήνου. Δεν αποτελεί πάντως δέσμευση η σύνδεση όλων των εκεί δημοτών κατά τη δοκιμαστική περίοδο.
«Είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, όμως από τα φρεάτια μέχρι τον κεντρικό αγωγό ο χώρος θεωρείται δημόσιος  και θέλουν από τη δημοτική αρχή την σύνδεση να την πληρώσει ο ιδιώτης. Ο ιδιώτης πρέπει να πληρώσει από εκεί που ξεκινά η αποχέτευσή του μέχρι το φρεάτιο γιατί αυτός είναι ιδιωτικός χώρος. Σε ένα δημόσιο χώρο δεν μπορεί να επέμβει ο ιδιώτης», είπε.
Στην ερώτηση για το ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στον πρώην δήμο Ελλομένου, ο κύριος Κοκκίνης  μας είπε ότι ο κόσμος στην πλειοψηφία του δεν είναι ενημερωμένος και δεν αντιλαμβάνεται το «χαράτσι» το οποίο τον προτρέπουν να πληρώσει. «Ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μέσα από έγγραφα που θα μοιράσουμε και που θα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο χαράτσι δεν πρέπει να πληρωθεί. Πρέπει να συνδεθεί ο κόσμος στο δίκτυο ειδάλλως ο βιολογικός δε θα δουλέψει. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσει αλλά πρέπει και να ενημερωθεί ο κόσμος».

Εν συντομία για τον Βιολογικό…
Ο κύριος Κοκκίνης έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο του βιολογικού καθαρισμού λέγοντας: «Ο βιολογικός του Νυδριού ήταν ένα βασικό αίτημα των κατοίκων και ξέρουμε μέχρι και σήμερα που μιλάμε τι συνέβαινε. Όλα τα λύματα πέφτανε στη θάλασσα η οποία άρχιζε και καταστρεφόταν ενώ οι τουρίστες που έρχονταν το καταλάβαιναν είτε από τη μυρωδιά είτε από διάφορες οργανικές ουσίες που παρουσίαζε. Αυτό το έργο ξεκίνησε επί Καλλικράτη με πάνω από δεκαπέντε χρόνια μελέτες επί μελετών. Είχαν γίνει επίσης  και λίγο μεγαλεπήβολα σχέδια με τεράστια ποσά διότι προέβλεπαν να πιάσει σχεδόν όλο τον πρώην δήμο Ελλομένου. Τα ποσά συρρικνωθήκανε και φτάσαμε στο σημείο να εξυπηρετηθεί από τον βιολογικό το Περιγιάλι, το Νυδρί, το μεγάλο Αυλάκι και το Βλυχό».

«Ούτε ένα ευρώ»
Τη στιγμή της συνέντευξης ο ίδιος αδυνατούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη και στην πορεία το τέλος σύνδεσης ορίστηκε μη επιλέξιμο και έφερε το εξής παράδειγμα για να παρομοιάσει την κατάσταση: «Είναι σαν να κάνεις συμβόλαιο για να αγοράσεις αυτοκίνητο και την επόμενη μέρα ενώ έχεις υπογράψει το συμβόλαιό και έχεις δώσει την προκαταβολή, πηγαίνεις να πάρεις το αυτοκίνητο και δεν έχει ρόδες. Και λες του πωλητή γιατί δεν έχει ρόδες; Πώς θα το κινήσω; Και σου λέει κοιτάξτε κύριε, στο αυτοκίνητο τις ρόδες πρέπει να τις πληρώσετε εξτρά. Δεν ξέρω αν είναι ατυχές αυτό που λέω. Αναρωτιέμαι τι πλήρωσε το ΕΣΠΑ. Έναν αγωγό, ένα εργοστάσιο και την κατάληξη; Μπορεί άλλοι συνδυασμοί να λένε πως δεν είναι μη επιλέξιμο. Άλλοι πως πρέπει να μειωθεί. Ως Λαϊκή Συσπείρωση λέμε ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ. Γι’ αυτό διίστανται οι απόψεις και παρασύρεται ο κόσμος. Δεν πρέπει να πληρωθεί. Μέσο όρο έχουμε υπολογίσει ότι για να συνδεθεί μία οικία με το φρεάτιο και με τον κεντρικό αγωγό θέλει τουλάχιστον 1500 ευρώ. Στη σημερινή εποχή για τον κάθε οικογενειάρχη που διαθέτει ένα οίκημα είναι μεγάλο ποσό. Είναι ένα χαράτσι και στη σημερινή εποχή δεν μπορούμε να πληρώνουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Και τα δημοτικά τέλη χρόνο με το χρόνο αυξάνονται. Απεναντίας μας λένε πως τα μαγαζιά εξοικονομούν χρήματα εδώ το καλοκαίρι με δύο μήνες δουλειά. Αν είχε φιλότιμο ο κάθε δήμαρχος δεν θα έθιγε αυτό, αλλά θα έπρεπε να μειώνει και τα δημοτικά τέλη για ένα εξάμηνο γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις στο δήμο Ελλομένου και συγκεκριμένα στο Νυδρί δεν λειτουργούν. Αν έκανε κάτι τέτοιο θα το  χειροκροτούσαμε. Τα τελευταία χρόνια έχει κοπεί κατά 60% η χρηματοδότηση προς το Δήμο και θα τα πληρώνουμε εμείς».
Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο κύριος Κοκκίνης περίμενε εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή και τις οποίες πήρε την Παρασκευή 28 Μαρτίου στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου το θέμα συζητήθηκε επί τρεις ώρες.
Ο κύριος Κοκκίνης στην κουβέντα μας είχε και ένα ενδιαφέρον ερώτημα, αν θα υπάρξουν ειδικές τιμές σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Κλείνοντας επεσήμανε ότι η παράταξή του δεν θα υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια και δε τάζει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Όσον αφορά τον τόπο διαμονής του, το Νυδρί, εξέφρασε την λύπη του ότι τα τελευταία χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο όπως και πολλά χωριά του νησιού αναφέροντάς προβλήματα όπως το λιμάνι της περιοχής, ο πεζόδρομος, η ανυπαρξία σχεδίου πόλεως και η ανάπλαση κτιρίων που είχαν υποσχεθεί οι τοπικοί άρχοντες και δεν έγινε ποτέ…
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger