Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα: Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων.Στις 19/03/2014 εκδόθηκε η αρ. ΠΟΛ. 1080 (ΦΕΚ Β΄ 750/26.03.2014) απόφαση του Γεν. Γραμματέα Δημ. Εσόδων του Υπ. Οικονομικών κ. Θεοχάρη Θεοχάρη με την οποία ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.).
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το χαράτσι του 2013 το οποίο εκατοντάδες νοικοκυριά του νομού μας πλήρωσαν στο διπλό καθώς ο δήμος της Λευκάδας δεν συμπλήρωσε ούτε απέστειλε, όπως όφειλε, τις καταστάσεις με συμπληρωμένες τις τιμές ζώνης των ακινήτων.

Αποτέλεσμα, τα ακίνητα των χωριών της μέσα Λευκάδας και τα ακίνητα της πόλης και των παραλιακών οικισμών που δεν έχουν πρόσοψη σε παραλιακούς δρόμους και έπρεπε να πληρώσουν το  χαράτσι του 2013 με τιμή ζώνης 3 ευρώ/τ.μ. επιβαρύνθηκαν σχεδόν διπλά καθώς η τιμή ζώνης υπολογίσθηκε με 5 ευρώ/τ.μ.
Η έκδοση της παραπάνω απόφασης αναμενόταν προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που προκλήθηκαν με αποκλειστική υπαιτιότητα ή παράληψη κάποιων δήμων εντούτοις στο άρθρο 1 παρ. 1 της απόφασης αναφέρεται επ’ ακριβώς : “… Στις περιπτώσεις που, από υπαιτιότητα των δήμων, τα εσφαλμένα στοιχεία υπολογισμού του Ε.Ε.Τ.Α. αφορούν την τιμή ζώνης, η διόρθωση αυτής πραγματοποιείται αποκλειστικά, εφόσον η τιμή ζώνης ήταν συμπληρωμένη εσφαλμένα στη βάση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και όχι στις περιπτώσεις που αυτή ήταν κενή. …”
Στην περίπτωσή μας (δήμου Λευκάδας) δυστυχώς οι τιμές των ζωνών ήταν κενές με αποτέλεσμα το, σε κάθε περίπτωση αντισυνταγματικό και απεχθές χαράτσι, να το επιβαρυνθούμε στο διπλάσιο καθώς η περίπτωση αυτή εξαιρέθηκε των διαδικασιών επαναπροσδιορισμού και διόρθωσης.
Τι να πει κανείς !  
H εκτός πάσης λογικής φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων με την επιβολή του έκτακτου (διάβαζε μόνιμου) χαρατσιού που υπολογίσθηκε με αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν πια καμιά σχέση με την πραγματικότητα, καθώς η αγορά ακινήτων έχει πλήρως καταρρεύσει, ο νομοθέτης αντί να θεραπεύσει, κλείνει τα μάτια αποφεύγοντας να αποκαταστήσει τους πολίτες για την ζημιά που έχουν υποστεί εξαιτίας της παράλειψης της δημοτικής τους αρχής.
Να ενημερώσουμε τέλος ότι η απόφαση προβλέπει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι κύριοι ή οι επικαρπωτές των ακινήτων,  τα στοιχεία των οποίων (επιφάνεια ακινήτου, παλαιότητα, τιμή ζώνης κ.λ.π.) ήταν εσφαλμένα με υπαιτιότητα των δήμων ή του ΔΕΔΔΗΕ,  προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση, διόρθωση ποσών, διαγραφή αυτών και ποσών προς επιστροφή.   Προβλέπεται επίσης διαδικασία απαλλαγής του Ε.Ε.Τ.Α. από ακίνητα που αφορούσαν μεν γεωργική και βιομηχανική χρήση αλλά στο μηχανογραφικό σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν συμπληρωμένοι οι κωδικοί χρήσης τιμολογίου 3 ή 4.-

                             Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
                                       τ. δήμαρχος Καρυάς


  
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger