Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Γιατί η Δυναμική Ελλάδα συμμετέχει στην «Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη»
Η Δυναμική Ελλάδα ιδρύθηκε με καταστατικό και προγραμματικό στόχο την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης μέσα από τη σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων του χώρου. Η ανταπόκριση της Δυναμικής Ελλάδας στην πρόσκληση της ανασυγκρότησης ήταν αυτονόητη. Κυρίως, γιατί σεβαστήκαμε την αγωνία των πολιτών που ζητούν επίμονα την ενότητα του χώρου. Οι πολίτες το έδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο με την αυθόρμητη συμμετοχή τους στις επιτροπές που συγκροτήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Το δείχνουν σε όλες τις εκλογές συλλόγων και ενώσεων, θα το δείξουν το ίδιο εύγλωττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος, ορισμένες από τις οποίες μεταφέρονται δυστυχώς και στην «Ελιά». Δεν συμμετέχουμε για να εμπλακούμε στις αντεγκλήσεις των λεγόμενων «πρωτοκλασάτων», που θαρρούν ότι είναι αναντικατάστατοι, αλλά γιατί θέλουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών που λένε όχι στην πολυδιάσπαση. Γιατί οι πολίτες καταδικάζουν τα μπρος-πίσω, την ατολμία, τον καιροσκοπισμό.

Η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε, αντίθετα αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις. Η Δυναμική Ελλάδα επέλεξε την κριτική συμμετοχή στην «Ελιά» αρνούμενη να συμμετάσχει στην πολυδιάσπαση, αλλά έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η προσπάθεια οφείλει να συνεχιστεί μετά τις ευρωεκλογές προς τη ΔΗΜΑΡ και προς τα όσα στελέχη του χώρου που διάλεξαν νέους δρόμους, αλλά κυρίως προς τους πολίτες. Η Δυναμική Ελλάδα λέει με σαφήνεια, ότι κάνει ένα βήμα πίσω για να κάνουν νέα πρόσωπα δύο βήματα μπροστά. Το πράττουμε εμείς που είμαστε νέοι στην πολιτική. Περιμένουμε να το πράξουν και όλα τα στελέχη του χώρου που βρίσκονται στην πολιτική 30-40 χρόνια. Στη Δυναμική Ελλάδα δεν διεκδικούμε θέσεις και καρέκλες. Θέλουμε τους πολτες μπροστά. Γνωρίζουμε καλά ότι η συγκρότηση της «Ελιάς» δεν είναι ιδανική, αλλά στην πολιτική τίποτα δεν είναι έτσι.Ως Δυναμική Ελλάδα δεν έχουμε αυταπάτες ούτε για τις κρυφές ατζέντες, ούτε για τις εγγενείς παθογένειες στο σύνολο του χώρου. Η δική μας ατζέντα όμως είναι φανερή και συνοψίζεται σε τρία σημεία α) την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων και κυρίως πολιτών και πριν και μετά τις ευρωεκλογές, β) την ριζική ανανέωση σε πρόσωπα γ) τον καθαρό προγραμματικό λόγο χωρίς μισόλογα. Τούτη την ατζέντα υπερασπιζόμαστε σταθερά και αυτή θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και μετά τις ευρωεκλογές.

Αρκετά με τις κοκορομαχίες και την απουσία συγκεκριμένου πολιτικού λόγου. Είναι καιρός να αναπνεύσει ο κόσμος της κεντροαριστεράς και όσοι πολίτες αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Η Δυναμική Ελλάδα αυτές τις αρχές θα υπηρετήσει ενωτικά και μέσα και έξω από την «Ελιά».
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger