Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Λευκαδίτικη άμμος
  Το ΤΑΟΛ μετετράπηκε σε Σαχάρα, οι δυτικές αμμουδιές της Λευκάδας και ειδικά αυτές της Γύρας , του Αη Γιάννη και στα Πευκούλια και των δυτικών ακτών συρρικνώθηκαν σε βαθμό ανυπαρξίας. Στον Αη Γιάννη θα φύγει ο δρόμος και η άμμος που ανήκει  στις παραλίες αυτές, δεν λέει να επανατοποθετηθεί στη θέση του, όπως τακτικά γινόταν προ 20ετίας περίπου.

  Οι αρχές του τόπου μας και ειδικά οι μνημονιακές αδιαφόρησαν επικίνδυνα και απλά φώναζαν για να φωνάζουν, παραγνωρίζοντας ότι αυτές οι αμμουδιές είναι ότι έχει απομείνει σ αυτόν τον τόπο για να μπορέσει να επιβιώσει.
Το ερώτημα είναι θα γλιτώσει η Λευκαδίτικη άμμος τον πλειστηριασμό η θα …ταξιδέψει γι’ άλλα …λιμάνια, στερώντας τη Λευκάδα από το φυσικό της πλούτο.
  Οι αρμόδιοι ν’ αναλάβουν την ευθύνη τους και οι πολίτες αυτού του τόπου την δική τους, για να μη κλαίνε εκ των υστέρων.
   Ξέρουν καλά οι Λευκαδίτες ποιοι επί 3 τουλάχιστον χρόνια  είναι αυτοί, που στήριξαν τα μνημόνια  και ξεπουλάνε δημόσια περιουσία, τη δική σου ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ δηλαδή, φίλε Λευκαδίτη, για ένα κομμάτι ψωμί. Σε περίπτωση που φύγει η άμμος από την Λευκάδα θα έχουμε χάσει και το ψωμί.
   Αν χαθεί η άμμος οι αρμόδιοι θα φέρουν απόλυτη την ευθύνη και η οποία θα τους αποδοθεί αρμοδίως.
   Η  άμμος μπορεί ν ανήκει τυπικά στο δημόσιο, όμως ο ηθικός κοινός νους καταλαβαίνει ότι αυτή πρέπει να επιστραφεί και μάλιστα χωρίς ίχνος χρηματικής καταβολής από το Δήμο, εντελώς δωρεάν , εκεί που ανήκει: Στις παραλίες της Λευκάδας.
   Επί πλέον πρέπει να δρομολογηθούν έργα που θα συγκρατούν την άμμο στη θέση της αλλά και να μελετηθούν δράσεις που άμεσα και πριν να δημιουργείται πρόβλημα να επαναφέρεται στη θέση της όση διαφεύγει.
    Αντί να επιδιώκουν κάποιοι, να μπουν διόδια στην είσοδο της Λευκάδας καλό είναι να στρέφουν αλλού την …δημιουργική τους σκέψη.

Ούτε μια κόκκος άμμου, αλλού από εκεί που ανήκει.

Σ. Ε

Ανεξαρτήτων Ελλήνων Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger