Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, και τέως Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μαλακάσης σήκωσε το γάντι και απάντησε στις δηλώσεις Σπύρου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, και τέως Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μαλακάσης σήκωσε το γάντι και απάντησε στις δηλώσεις Σπύρου (στο Ράδιο Επτάνησα και το Γιάννη Ανδριώτη), μέσω των οποίων τον κατηγόρησε ότι ήταν συνεχώς παραπονούμενος, ωσότου, εξασφαλίσει μια έμμισθη θέση.
Ο κ. Μαλακάσης τονίζει, για αρχή, θεωρεί αχαρακτήριστα τα όσα ειπώθηκαν για το
πρόσωπό του και συνεχίζει λέγοντας ότι ουδέποτε υπήρξε μεταξύ τους συζήτηση για τη διεκδίκηση από τον ίδιο της θέσης του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας.
Παράλληλα, όμως, επιβεβαιώνει πως αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη, μιας και πλέον, όπως υπογραμμίζει, ο κ. Σπύρου δεν χαίρει της προσωπικής του εκτίμησης…
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μαλακάση:
Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα και συνέντευξη επί προσωπικού, του κ. Περιφερειάρχη, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πίστευα ποτέ πως ο κ. Σπύρου θα έφθανε σε ένα τέτοιο επίπεδο. Θεωρώ αχαρακτήριστα και ανυπόστατα όσα ελέγχθηκαν και φυσικά ανάρμοστα για το προφίλ ενός Περιφερειάρχη. Είχα εκτίμηση στον κ. Σπύρου σαν άνθρωπο και η κριτική που έκανα είχε να κάνει με την πολιτική του και μόνο. Δυστυχώς και άλλα στελέχη της παράταξης μας έχουν την ίδια άποψη, αρνούμενοι να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την εκ νέου υποψηφιότητα του εκφράζοντας έτσι μια γενική απογοήτευση.
Η κριτική που ασκούσα ήταν πάντα τεκμηριωμένη και ευθέως διατυπωμένη τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και στα συμβούλια στα οποία συμμετείχα, επισημαίνοντας πάντα τα λάθη ή τις παραλείψεις που είχαν αντίκτυπο στην γενική πολιτική της ΠΙΝ και στους συμπολίτες μας. Στόχος μου ήταν να διορθωθούν πολιτικές που δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη.
Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπήρξε συζήτηση μεταξύ εμού και του κ. Περιφερειάρχη για την διεκδίκηση της θέσης του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας.
Επιβεβαιώνω ωστόσο ότι αρνήθηκα να συμμετάσχω παρ’ όλες τις πιέσεις σε ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής ανθρώπους που δεν χαίρουν πλέον της προσωπικής μου εκτίμησης αλλά και του σεβασμού της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπούν.
Είχα δε την ευθύτητα να το εκφράσω αυτό παρουσία του ιδίου, του κ. Βερυκίου και ενός εκπροσώπου της ΝΟΔΕ Λευκάδας. Δεν λυπάμαι που προσέφερα τις γνώσεις μου και προπάντων την διάθεση μου για εποικοδομητικό έργο σε όλη την διάρκεια της θητείας μου. αυτό το έκανα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι ο σωστός πολιτικός σκέπτεται και ενεργεί για το καλό του συνόλου και όχι του προσωπικού του κέρδους.
Σε ό,τι αφορά την θητεία μου ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα (Τεχνικά Έργα, Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Περιβάλλον), δεν σταμάτησα ούτε λεπτό να εκφράζω στον ίδιο τον Περιφερειάρχη, στην Εκτελεστική Επιτροπή και στα Περιφερειακά Συμβούλια τις ενστάσεις μου, πάντα καλοπροαίρετα, για τον τρόπο που ασκούσε διοίκηση, εκείνος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Βερύκιος.
Με εισηγήσεις, έγγραφα και ομιλίες μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν δίστασα να διεκδικήσω από τα Υπουργεία μεγαλύτερο σεβασμό προς την Περιφέρεια μας, όπως για παράδειγμα για το θέμα της διαίρεσης της Περιφέρειας σε σχέση με τα υδατικά διαμερίσματα, τη στιγμή που αυτό θα έπρεπε να το κάνουν ο Περιφερειάρχης που συνομιλούσε με τους Υπουργούς και οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες.
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πυρηνελουργείο στη Βασιλική της Λευκάδας, για το οποίο είχα επανειλημμένως εισηγηθεί την παύση λειτουργίας, (για λόγους υγείας των κατοίκων της περιοχής καθώς και των ξένων επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο-και για την ρύπανση περιβάλλοντος) για την οποία παύση λειτουργίας υπάρχει και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία όμως ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.
Ίσως για τέτοιου είδους λόγους αποπέμφθηκα μετά από δυο χρόνια θητείας και οι εξαιρετικά κρίσιμες αρμοδιότητες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας που ασκούσα, κρατήθηκαν από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και δεν δόθηκαν στους νέους Αντιπεριφερειάρχες. Εξ’ άλλου και κατά τη διάρκεια της θητείας μου, παρ’ ότι ήμουν ο μοναδικός Περιφερειακός Σύμβουλος που είχα από την σκοπιά του εργολάβου Δημοσίων έργων την εμπειρία και τη γνώση να διαχειριστώ τα δημόσια έργα, πολλές φορές διαπίστωνα ότι γίνονταν συσκέψεις και λαμβάνονταν αποφάσεις για τα πιο σημαντικά θέματα όχι μόνο χωρίς την παρουσία μου αλλά και χωρίς καν την ενημέρωσή μου.
Κ. Περιφερειάρχη, με ψεύδη και λάσπη, δε σέβεστε τους ανθρώπους που δούλεψαν με εσάς και σας στήριξαν για 3 ολόκληρα χρόνια και σίγουρα έτσι δεν τιμάτε τον θεσμό για τον οποίο σας εξέλεξε ο λαός των Ιονίων Νήσων.
Όσον αφορά τα σχόλιά σας περί ιδιοτελών κινήτρων από μέρους μου προς εξασφάλιση εμμίσθου θέσης, σας υπενθυμίζω ότι δεν αποδέχτηκα την έμμισθη θέση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου που μου προτείνατε, διότι πρωταρχικός μου στόχος ήταν και είναι να προσφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου για την καλύτερη λειτουργία της ΠΙΝ.
Κ. Περιφερειάρχη, έχω 32 χρόνια υγιούς και ανιδιοτελούς πολιτικής παρουσίας και δεν νομίζω ότι μπορούν οι οποιεσδήποτε ασύστολες κατηγορίες να σπιλώσουν το όνομα μου, τουναντίον αμαυρώνουν το όνομα αυτών που τις χρησιμοποιούν. Ο κόσμος χρειάζεται πολιτικούς – ενεργούς πολίτες και όχι πολιτικάντηδες. Περνάμε δύσκολους καιρούς και αυτό το είδος της πολιτικής που μας έφερε σε αυτό το χάλι δεν νομίζω ότι προσφέρει ελπίδα ανάκαμψης.
Λευκάδα 20 / 03 / 2014
Ιωάννης Μαλακάσης. Περ Σύμβουλος
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger