Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ : H ένταξη της Λευκάδας στο πρόγραμμα της καλύτερης εταιρίας κρουαζιερόπλοιων στο κόσμο το 2015 θέτει νέες σημαντικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας


Το Επιμελητήριο Λευκάδας ανακοινώνει επίσημα την ένταξη της Λευκάδας στο πρόγραμμα του 2015 της καλύτερης εταιρίας κρουαζιερόπλοιων στο κόσμο, που για περίπου πέντε συνεχή χρόνια βραβεύεται ως η καλύτερη εταιρεία στην κατηγορία World Best Small-Ship Cruise Line (από τα εγκυρότερα ταξιδιωτικά περιοδικά του κόσμου Conde Nast Traveller και  Travel & Leisure). 

Η Λευκάδα εντάχθηκε στο πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου «Seabourn Odyssey», το οποίο θα κάνει την πρώτη του προσέγγιση στις 12 Μαΐου 2015 στο
Νυδρί. Το πλοίο θα κάνει το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Πειραιά – Βενετία και αντίστροφα. Τα πακέτα περιλαμβάνουν από 7ημερες έως και 21ήμερες επιλογές ανάλογα το λιμάνι επιβίβασης. Ενδιάμεσα έχει πολλούς σταθμούς και το Νυδρί είναι μεταξύ Κέρκυρας και Κατάκολου.
 Oι  προγραμματισμένες εννιά συνολικά προσεγγίσεις (12 Μαΐου, 20 Μαΐου, 16 Ιουνίου, 24 Ιουνίου, 21 Ιουλίου, 29 Ιουλίου, 25 Αυγούστου, 2 Σεπτεμβρίου και 29 Σεπτεμβρίου)  θα έχουν ώρα άφιξης 8.00 και αναχώρησης 17.00, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προσεγγίσεις στην πολύ υψηλή περίοδο 1-20 Αυγούστου, όπου οι τουριστικές επιχειρήσεις δίνουν αγώνα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες του νησιού μας.

Αξίζει να επισημάνουμε μερικά νούμερα, που όχι μόνο δείχνουν το μέγεθος της επιτυχίας, αλλά κυρίως τη σύγκριση με άλλα μεγαλύτερης χωρητικότητας κρουαζιερόπλοια που επιλέγονται από πελάτες χαμηλότερης ταξιδιωτικής δαπάνης. 

Το κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 450 επιβάτες και 330 άτομα πλήρωμα. Το κόστος επιλογής της κρουαζιέρας ανέρχεται από περίπου 5.000 έως και 12.000 € το άτομο ανάλογα με τη διάρκεια της κρουαζιέρας και το τύπο του δωματίου.  Το κοινό της εταιρείας είναι κυρίως αμερικάνικης προέλευσης (αλλά και ευρωπαίοι)  με την ακόλουθη εισοδηματική τάξη:

17%    πάνω 500.000 $
26%    250-500.000 $
44%    100-250,000 $
13%    κάτω από 100,000 $

Τα στοιχεία καταδεικνύουν τους πλουσιότερους στο κόσμο επισκέπτες και περιλαμβάνουν συνταξιούχους και επιτυχημένους επιχειρηματίες-στελέχη με την υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στο κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες η δαπάνη σε κάθε λιμάνι επίσκεψης ανέρχεται περίπου από 600 έως 1000 ευρώ ανά άτομο, όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως (όλες οι κρουαζιέρες) ανέρχεται σε περίπου 65 ευρώ και ο μέσος όρος της ταξιδιωτικής δαπάνης συμβατικών αλλοδαπών επισκεπτών για την Ελλάδα κυμαίνεται ενδεικτικά στα 600-700 ευρώ για μια 7ήμερη διαμονή.

Η συμβολή της επιτυχίας αυτής είναι άκρως σημαντική για την τοπική οικονομία του νησιού μας και ιδιαίτερα για το εμπορικό κόσμο και τη μαζική εστίαση. Εκτιμάται με απλούς υπολογισμούς ότι τα προσδοκώμενα έσοδα στη τοπική οικονομία μπορούν να φτάσουν περίπου τα 2 εκ. ευρώ μόνο για το 2015.

Τα οφέλη όμως δεν περιορίζονται μόνο εδώ, διότι η ένταξη αυτή:
·        βάζει τη Λευκάδα για πρώτη φορά στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη της κρουαζιέρας και συνεπώς θα αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητα  του νησιού μας
·        σύμφωνα με έρευνα, ένα σημαντικό ποσοστό των επιβατών δηλώνει ότι αξιολογεί τους προορισμούς - λιμάνια επίσκεψης για τη μελλοντική επιλογή συμβατικών διακοπών
·        ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας που ήδη βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού και άμεσης υλοποίησης από το Επιμελητήριο Λευκάδας
Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας από το Επιμελητήριο Λευκάδας έχει ξεκινήσει μεθοδικά από τον Ιανουάριο του 2013 με πάρα πολλές δυσκολίες, και επιβεβαιώνεται ότι η προσήλωση στους στόχους με υπομονή και επιμονή αποδίδει καρπούς. Οι επαφές με την εταιρεία Seabourn ξεκινήσανε το Μάιο του 2013, όταν   σημαντικό στέλεχος της εταιρείας επισκέφτηκε τη Λευκάδα μετά από πρόσκληση μας και συναντήθηκε με το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Σκιαδαρέση. Εν συνεχεία,  το Επιμελητήριο ανταποκρίθηκε σε μια σωρεία ενεργειών που διήρκησαν πολλούς μήνες με απώτερο στόχο να ενταχθεί η Λευκάδα στο πρόγραμμα της εταιρείας. 

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε, όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει  επανειλημμένως, ότι η επιλογή της Λευκάδας για το 2015 αποτελεί μια δοκιμαστική προσέγγιση, στην οποία οφείλουμε ΟΛΟΙ ως επιχειρηματίες, πολίτες και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούμε προσφέροντας τα μέγιστα.
Η μόνιμη ένταξη της Λευκάδας στο πρόγραμμα αποτελεί αποκλειστικά δική μας ευθύνη με τεράστια οφέλη στην οικονομία του τόπου μας.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger