Παρά το γεγονός ότι ήδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν επίσημοι και αντάρτες υποψήφιοι από τη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην στήριξη υποψηφίων στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Τα σενάρια που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για τα χρίσματα ή την στήριξη που θα δώσει η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι αλλάζουν με την ταχύτητα που αλλάζουν και οι διαθέσεις των υποψηφίων, αλλά και με την ταχύτητα με την οποία παρατηρούνται ότι γίνονται οι ζυμώσεις στο πολιτικό πεδίο. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής εμφανίζουν ως δεδομένες τις εξής υποψηφιότητες:

Γιάννης Ιωαννίδης στη Κεντρική Μακεδονία κόντρα στον "αντάρτη" νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα
Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο (νυν περιφερειάρχης)
Γιώργος Δάκης στη Δυτική Μακεδονία (νυν περιφεριάρχης)
Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία (νυν περιφερειάρχης)
Κώστας Μπακογιάννης στην Κεντρική Ελλάδα (δήμαρχος Καρπενησίου)
Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο (νυν περιφερειάρχης)
Σεραφείμ Τσόκας στην Κρήτη (γενικός γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης)
Χριστιάννα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο (γενική γραμματέας Αποκεντρώμενης Διοίκησης Αιγαίου)
Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο (πρώην δήμαρχος Ρόδου)
Σπύρος Σπύρου στο Ιόνιο (νυν περιφερειάρχης)
Γιώργος Παυλίδης στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη (υποψήφιος Περιφερειάρχης του 2010)
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική, εντείνονται οι πιέσεις στον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη να πάρει το χρίσμα για την περιφέρεια, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος οι πληροφορίες φέρουν ως υποψήφιο τον φαρμακοποιό, πρώην Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.
Να σημειωθεί ότι το 2010 -τότε σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης- η ΝΔ επικράτησε σε 5 περιφέρειες (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, καθώς και Ήπειρο και Ιόνιο όπου στήριξε ανεξάρτητους υποψήφιους) και στο δήμο Πειραιά.
Η φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά να πίνει τσάι με κουλουράκια, περιστοιχισμένος από βουλευτές της ΝΔ, είναι από το καφενείο της Βουλής, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου
http://www.parapolitika.gr/