Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Παιδιά στα «αζήτητα» εν έτει 2014 : κοινωνικές δομές ντροπής

Τα δικαστήρια αποφασίζουν, αλλά τα νοσοκομεία δεν μπορούν…

  Εκατοντάδες βρέφη και παιδιά κάθε χρόνο, εγκαταλείπονται από τους γονείς τους και «φιλοξενούνται», κατόπιν εισαγγελικής εντολής, σε κλινικές ακατάλληλες για την ηλικία τους ελλείψει ειδικών δομών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Συχνά, παραμένουν σε αυτούς τους χώρους για μήνες, μέχρι να βρεθεί ένας κατάλληλος για
αυτά χώρος.

Πρόκειται κυρίως για βρέφη και παιδιά εκτός γάμου ή παιδιά με μητέρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα (εξαρτημένες από ουσίες, ψυχικά ασθενείς, ανήλικες, ΑμεΑ ή με οικονομική ανέχεια). Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού», οι εισαγωγές αφορούν σε βρέφη και παιδιά διαφόρων ηλικιών, ημεδαπά και αλλοδαπά, τα οποία υφίστανται κακοποίηση, παραμέληση ή εγκατάλειψη από τα πρόσωπα φροντίδας τους, ενώ ενίοτε είναι βρέφη με ειδικές ανάγκες.
 Τα παιδιά αυτά εισάγονται στην εκάστοτε κλινική που εφημερεύει και φιλοξενούνται σε χώρους, όπου νοσηλεύονται άρρωστα παιδιά, ενώ εθελοντές αναλαμβάνουν -και μόνο για λίγες ώρες κάθε μέρα- την δημιουργική απασχόληση και φροντίδα τους.
 Τα στοιχεία σοκάρουν:
2010: 42 παιδιά /  2011: 96 παιδιά / 2012: 130 παιδιά  / 2013: 102 παιδιά
Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα παρεμβαίνει κοινοβουλευτικά σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς που ζητά από το Υπουργείο Υγείας να επιληφθεί άμεσα του προβλήματος.
 Όπως τονίζουν οι Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. η διαδικασία καθυστερεί εξαιτίας ελλείψεων κατάλληλων δομών, αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού.Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αφού αφενός η νομοθεσία για τις υιοθεσίες δεν έχει συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες αλλαγές και αφετέρου ο θεσμός της αναδοχής δεν έχει αναπτυχθεί.
 Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρχουν στη χώρα μαςπαιδιά στα «αζήτητα». Με συγκεκριμένες προτάσεις, με την απαραίτητη ευαισθησία και φροντίδα. Με ανθρωπιά και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε παιδί χωριστά.
Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.  στον ακόλουθο σύνδεσμο:




http://xiromeronews.blogspot.gr/

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger