Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής: Δεν θα είμαι υποψήφιος για δήμαρχος τον Μάιο..

ΔΗΛΩΣΗ
του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  Κώστα Αραβανή

Στα τρία χρόνια θητείας μας ως Δημοτική Αρχή :

-Διαχειριστήκαμε τον Καλλικρατικό Δήμο (5 πρώην Δήμοι καί-2 πρώην Κοινότητες), σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, για την Λευκάδα, για τους δημότες, για όλους μας.

-Ανασυγκροτήσαμε και ενιαιοποιήσαμε τις υπηρεσίες  του Δήμου μας ,με νέο οργανόγραμμα. Στεγαστήκαμε στο  καινούργιο Διοικητήριο για την καλύτερη  εξυπηρέτηση των δημοτών και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.
-Δανειστήκαμε με πολύ ευνοϊκούς όρους (έως 7,8 εκ. Ευρώ) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (την Τράπεζα της Αυτοδιοίκησης),για να εξοφλήσουμε τα χρέη που παραλάβαμε, ύψους 12 εκ. Ευρώ, και να κινηθεί η αγορά.
-Οργανώσαμε την Οικονομική Υπηρεσία και βάλαμε τάξη στα οικονομικά σε μια περίοδο με πολλές περικοπές πόρων από το κεντρικό κράτος (περικοπές 60%) και  με πολλές στερήσεις και οικονομίες.
-Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του Δήμου στην αγορά και έχουμε την δυνατότητα να προμηθευόμαστε υλικά , να μην δεσμεύονται οι λογαριασμοί μας, με αποτέλεσμα την στάση πληρωμών και την  αναστολή λειτουργίας του Δήμου.
-Δεν δημιουργήσαμε νέα χρέη από 1 Ιαν. 2011 και είμαστε συνεπείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις.
-Εκτελέσαμε με ευλάβεια τα τρία πρώτα χρόνια τον προϋπολογισμό ,και συντάξαμε προϋπολογισμό για το 2014 σε πραγματική βάση και όχι με πλασματικές  εγγραφές.
-Διαχειριστήκαμε με πλήρη διαφάνεια όλες τις υποθέσεις του Δήμου και εφαρμόσαμε όλες τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου.
-Με σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας ωριμάσαμε μελέτες και αναμένουμε την ένταξη σημαντικών έργων και παράλληλα δημοπρατήσαμε έργα ύψους πολλών εκ. Ευρώ,  σημαντικά για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία των πολιτών, με χρηματοδότηση  από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Τολμήσαμε και δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των  7 ανεξέλεγκτων χωματερών (Αλυκές και άλλες 4 στην Λευκάδα και από μία στον Κάλαμο και τον Καστό), κατασκευάζονται οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και άμεσα εντάσσεται και δημοπρατείται η Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων ,ώστε το μεταφερόμενο υπόλειμμα να είναι κατά 50% μειωμένο, με αντίστοιχα μειωμένο κόστος για τον δημότη.
-Δίνουμε μεγάλη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών ,έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες ,με ελάχιστο προσωπικό και μειωμένες δαπάνες αλλά με την σημαντική συμβολή των εργαζομένων (καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, άμεσες παρεμβάσεις κ.α.).

-Εκτελέσαμε έργα μικρού προϋπολογισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, αλλά άμεσης προτεραιότητας ,χωρίς  όμως να έχουμε οικονομικά την δυνατότητα να παρέμβουμε καλύπτοντας όλες τις ανάγκες.(Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η χρηματοδότηση ΣΑΤΑ το 2011 ήταν 2,4 εκ ευρώ , το 2012 2,2 εκ. Ευρώ ,το 2013  1,2 εκ. Ευρώ και το 2014 μόλις 0,66 εκ ευρώ.).Αυτοί ήταν οι πόροι  μας για έργα, μελέτες, και πληρωμές χρεών που παραλάβαμε, πριν πάρουμε το δάνειο .Με το ενοίκιο της Μαρίνας καλύψαμε μισθοδοσίες εργαζομένων και άλλες άμεσες ανάγκες, γιατί και η χρηματοδότηση λειτουργικών και μισθοδοσίας των υπαλλήλων περικόπηκε δραστικά.
-Παρά τις προσδοκίες και προβλέψεις κάποιων δεν κλείσαμε, μείναμε όρθιοι δίπλα στον δημότη και τα προβλήματα, δίνοντας άμεσα λύσεις, τιμώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών μας.
-Καταγγείλαμε και κάναμε κριτική για την επίθεση της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση , τον φορέα που σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα και τους πολίτες θα μπορούσε να εγγυηθεί για την κοινωνική συνοχή.
-Δεν αναλωθήκαμε μόνο σε ένα στείρο καταγγελτικό και αντιπολιτευτικό λόγο, γιατί ο ρόλος μας ήταν και είναι, ο Δήμος να είναι ανοικτός, να παρέχονται υπηρεσίες, να εξυπηρετείται ο δημότης και  να μισθοδοτούνται οι υπάλληλοι.
-Λειτουργήσαμε όλες τις Κοινωνικές Δομές υπερβαίνοντας τις δυσκολίες (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ -ΜΕΑ ,ΚΗΦΗ ,Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί) και δημιουργήσαμε νέες δομές παρέμβασης για την εξυπηρέτηση των κοινωνικά αδύναμων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό χωριό).
-Κρατήσαμε σε ικανοποιητικό επίπεδο τις Πολιτιστικές και Αθλητικές μας δράσεις, θεσμοθετήσαμε νέες δράσεις για τους νέους ,μειώνοντας όμως δραστικά τους προϋπολογισμούς.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν αποφασιστικά οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν υπηρέτησαν και υπηρετούν (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Εντεταλμένοι, Μέλη) αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που ανταποκρίνονται με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση και για όλους μας.

Τέλος, οι δημότες μας βλέποντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Δημοτική Αρχή, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, παρά την επίθεση που έχουν δεχθεί με χαράτσια, φόρους, μειώσεις μισθών, απολύσεις. Αυτή η συνέπεια τους και ανταπόκρισή τους μας έδωσε την δυνατότητα να λειτουργούμε.

Θα συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι 31/8/2014 με τον  ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα, για να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα προς όφελος της Λευκάδας μας, των συμπολιτών μας, όλων μας.

Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2014, δεν θα είμαι υποψήφιος  Δήμαρχος.

Υ.Γ. Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να κανονίζουν και τις υποψηφιότητες των άλλων ,αυτό αποτελεί το άλλοθί τους για τις δικές τους πράξεις, όπως άλλωστε το συνηθίζουν…

                                                                                      
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger