Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

O Δήμος και άρα ..."οι Λευκαδίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο"






Η ΖΩΗ ΣΚΙΑΔΑ «ΣΕΡΝΕΙ» ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΩΝ

Πώς,  με αφορμή το φαρμακείο του Αγίου Πέτρου και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»,  ξεκίνησε μια κόντρα,  που  η Αντιδήμαρχος την μετέτρεψε σε… προσωπικό πόλεμο. Διαβάστε όλη την αγωγή.

Ένα ζευγάρι άνοιξε Φαρμακείο στον Άγιο Πέτρο... Στην αρχή όλα έβαιναν καλώς, μέχρι που στα τέλη Ιουνίου η νοσηλεύτρια του προγράμματος ΒσΣ» κυρία Μεσσήνη Σταμάτα ισχυρίστηκε στην υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Καγκελάρη Αναστασία, πως το ζευγάρι της άσκησε δριμεία λεκτική επίθεση , κατηγορώντας την πως από τις 300 συνταγές των ωφελουμένων του προγράμματος  έδωσε για εκτέλεση στο δικό τους φαρμακείο μόνο τις 35 και πως δεν κάνει καλά της δουλειά της, «απαιτώντας», εμμέσως , από εκείνη ένα είδος κατευθυνόμενης συνταγογράφησης. Για την καταγγελία της νοσηλεύτριας ενημερώθηκε τόσο η Αντιδήμαρχος κυρία Σκιαδά, όσο και η έτερη  υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Έφη Κατωπόδη. Κάπου εδώ, παρενέβη ο Πρόεδρος των Αγιοπετριτών κύριος Απόστολος Αντύπας , ο οποίος βλέποντας ότι δεν  πηγαίνουν πια οι συνταγογραφήσεις των ασφαλισμένων στο φαρμακείο του χωριού,  επιχείρησε να μάθει από την κυρία Σκιαδά και τις υπεύθυνες του προγράμματος γιατί ασκείται εμπάργκο στο συγκεκριμένο φαρμακείο και πότε θα λήξει αυτό. Από εκεί και μετά ξεκινά ένας πόλεμος δημοσιευμάτων και αλληλοκατηγοριών , ο οποίος καταλήγει σε αγωγή της Αντιδημάρχου προς τον κύριο Αντύπα, για αποζημίωση λόγω… ηθικής βλάβης 100.000 ευρώ!

ΕΔΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΔΑ -  ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ  (13-14) Από το «Επειδή ο εναγόμενος διέδωσε ενώπιον τρίτων»…. μέχρι το «Να καταδικαστεί ο εναγόμενος στη δικαστική μου δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου» 


Θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ,  ότι ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση είναι της  ΔΕΠΟΚΑΛ, μια δημοτική επιχείρηση, πράγμα που σημαίνει ότι η κυρία Σκιαδά δεν είχε καν την… ευαισθησία  να δώσει  εντολή σε κάποιον προσωπικό της,  ιδιώτη δικηγόρο, εφόσον αφορά καθαρά δική της αγωγή ,  κατά του κυρίου Αντύπα. Φαίνεται πως τα δικαστικά έξοδα και η αμοιβή του δικηγόρου είναι υποχρέωση των κατοίκων της Λευκάδας… Αλήθεια, αν η κυρία Σκιαδά κερδίσει την υπόθεση και λάβει την αποζημίωση των 100.000 ευρώ, αυτά τα χρήματα πού θα πάνε; Ποιός θα τα πάρει; Σίγουρα όχι ο Δήμος, σίγουρα όχι οι Λευκαδίτες! 

Εμείς, λοιπόν,  επικοινωνήσαμε με τον κύριο Αντύπα , θέλοντας να ακούσουμε όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και από τη δική του πλευρά, κάτι που , δυστυχώς , δεν είχε , ούτε φαίνεται να έχει πρόθεση να κάνει η άλλη πλευρά.

«Ένα ζευγάρι άνοιξε φαρμακείο στο χωριό και οι χωριανοί το καλοδέχτηκαν. Εμείς καταγγείλαμε ότι ενώ άρχισαν συνταγογραφήσεις από τις κοπέλες της ΒσΣ»,  όπου υπεύθυνη είναι η κυρία Σκιαδά, κατά το τέλος του Ιουνίου , τις κάλεσε τις κοπέλες – όπως λένε οι ίδιες  - ο φαρμακοποιός και τους ζήτησε περισσότερες . Η υπεύθυνη πήγε και το ανέφερε στην πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ την κυρία Σκιαδά. Η κυρία Σκιαδά ήρθε σε επαφή με τον φαρμακοποιό, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα είπαν οι κοπέλες. Αυτά μου τα είπε η ίδια η κυρία Σκιαδά, όταν την επισκέφτηκα, παρουσία της προϊσταμένης της ΒσΣ, κυρίας Καγκελάρη.  Επίσης , μου είπε ότι ο φαρμακοποιός της φέρθηκε απρεπώς στο τηλέφωνο και κατηγόρησε τις κοπέλες ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.  Από τότε η κοπέλες από τη βοήθεια στο σπίτι, δεν ξαναπήγαν στο φαρμακείο του Αγίου Πέτρου ούτε τον Ιούλιο , ούτε τον Αύγουστο» 

Για να κάνουμε και τον συνήγορο του διαβόλου, επισημάναμε στον κύριο Αντύπα πως οι εργαζόμενες του  ΒσΣ , ίσως να είχαν και ένα δίκιο από μεριάς τους, αφού κανένας φαρμακοποιός δεν μπορεί  να τους επιβάλλει να φέρνουν όλες τις συνταγές στο φαρμακείο του , κατηγορώντας τες,  δε, -  πως  δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ο Πρόεδρος των Αγιοπετριτών απαντά

«Ο κάθε επιχειρηματίας έχει την άποψή του και το δικαίωμά του. Η βοήθεια στο σπίτι, όμως,  διαχειρίζεται χρήματα της Ευρωπαικής ένωσης και 17% συμμετάσχει η Ελληνική Κυβέρνηση,  από τον κρατικό κορβανά. Από κει και πέρα , δεν ξέρω αν έγιναν έτσι τα πράγματα όπως τα λένε , αλλά δέχομαι και την άποψή τους. Δεν είμαι κακόπιστος . Τι σχέση έχει , όμως , αν σου ζήτησε κάτι ο φαρμακοποιός , ή δεν σου φέρθηκε καλά ή αν σε επέπληξε  , όπως λένε , ώστε να καθοδηγήσεις τα  κορίτσια να μην ξαναπατήσουν στο φαρμακείο του;

Το ότι με τραβάνε εμένα τώρα στα δικαστήρια ενέχει πονηριά. Στις 20 του μήνα εγώ είχα επισκεφτεί παρουσία του Δημάρχου και την κυρία Σκιαδά. Από τότε και μετά , στις 21 του μήνα , οι υπεύθυνες της ΒσΣ (Μεσσήνη – Κατωπόδη)  ήρθαν στο χωριό και ζητούσαν από τις ανήμπορες γριούλες και τους γέρους – πολλοί με το ακαταλόγιστο-  να υπογράψουν ένα χαρτί , χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν . Τους έλεγαν “βάλε μου μια υπογραφή να σας φέρνουμε τα φάρμακα σπίτι”.  Αλλά δεν τους έλεγαν “έχουμε δυο φαρμακεία – ένα στη Βασιλική και ένα στο δικό μας χωριό. Από πού θέλετε να σας φέρνουμε τα φάρμακα;” . Έβγαλαν μια ανακοίνωση και μάζεψαν από σπίτι σε σπίτι 320 υπογραφές. Αυτό το έκαναν μετά τη δική μου διαμαρτυρία, στην κυρία Σκιαδά και την κυρία Καγκελάρη , για να καλύψουν τα νώτα τους και να δικαιολογηθούν, να πουν: “ξέρετε… εμείς έχουμε να πατήσουμε δυο μήνες στο φαρμακείο του Αγίου Πέτρου , γιατί να ο κόσμος δεν θέλει από δω και πέρα”.  Αυτές στη συνέντευξή τους στην Λευκαδίτικη εφημερίδα είπαν ότι 6  Αγιοπετρίτες είπαν ότι θέλουν να παίρνουν τα φάρμακα από το φαρμακείο του χωριού και 2 από τη Βασιλική. Οι υπόλοιποι υποτίθεται ότι τα παίρνουν μόνοι τους.

Μετά τη δική μας καταγγελία,  ότι οι κοπέλες που ήρθαν στο χωριό εξαπάτησαν τους γέρους και τις γριούλες μ’ αυτό που τις έβαζαν να υπογράψουν, δίχως να τους ρωτούν από ποιο φαρμακείο θέλουν να εξυπηρετούνται,  η Κυρία Σκιαδά μου έκανε προσωπική αγωγή. Εγώ ό,τι έκανα το έκανα με τη σύμφωνη γνώμη των μελών.  Εκείνη ισχυρίζεται ότι τα δημοσιεύματα την έθιξαν. Όμως,  άλλη είναι η ουσία. Επειδή τα ξέρουν όλα αυτά που συμβαίνουν , θέλουν απλώς να μας βουλώσουν το στόμα! Μας λένε «μη μιλάτε»… Προσπαθούν να επιβάλλουν  άκρα του τάφου σιωπή.» 

Σ’ αυτή την  απόφαση , ώστε τα πράγματα να πάρουν τη δικαστική οδό, εναντίον του Προέδρου των Αγιοπετριτών, συνυπογράφει και ο τοποθετημένος από τη Μητρόπολη Λευκάδας, στη ΔΕΠΟΚΑΛ πάτερ Παναγιώτης Ζαβιτσάνος.

ΕΔΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 22/2013 (ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ)





Επειδή,  προκαλεί εντύπωση και μοιάζει παράλογο ένας άνθρωπος που υπηρετεί τον Οίκο του Θεού , που είναι Πρόεδρος του Γηροκομείου και ασκεί κοινωνικό έργο, να συμφωνεί για μια τέτοια… λύση στο… όποιο πρόβλημα, ζητήσαμε και τη δική του άποψη    

«Ο λόγος που συνυπέγραψα την απόφαση να παραπεμφθεί δικαστικά ο κύριος Αντύπας είναι κάποια λόγια που είπε για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Το θέμα του φαρμακείου του Αγίου Πέτρου είναι ξεχωριστό θέμα»

Ναι, αλλά με αφορμή το θέμα του φαρμακείου ξεκίνησε όλη αυτή η διαμάχη, που πήρε προσωπικό χαρακτήρα από μέρους της Κυρίας Σκιαδά κι εσείς συμφωνήσατε σ΄ αυτό...

«Στο να γίνει προσωπική αντιπαράθεση δεν συμφωνώ καθόλου!»

Έχετε συνυπογράψει, όμως,  για τη συγκεκριμένη αγωγή. Νομίζω ότι ξέρατε τι ακριβώς υπογράφατε…

«Όταν εκστομίζονται λόγια για εργαζόμενους, ότι δεν μπαίνουν μέσα στα σπίτια κλπ, που είναι εναντίον του προγράμματος και εναντίον κοριτσιών, νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί η αλήθεια. Από κει και πέρα , δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα προσωπικά τους , ούτε τα κομματικά.  Δεν είμαι κομματικό πρόσωπο εγώ εκεί μέσα. Από την πλευρά μου  δεν έχω κανένα πρόβλημα,  απλώς είχε συζητηθεί να πάει ο κύριος Αντύπας να μιλήσουν μεταξύ τους και  δεν δέχτηκε, από όσο ξέρω. Εγώ δεν έχω καμία άλλη θέση, δεν είμαι κομματικό όργανο, δεν έχω διοριστεί ο Δήμαρχο, η Μητρόπολη με έχει στείλει εκεί πέρα και θέλω να βρεθεί η αλήθεια»

Δεν γνωρίζουμε αν ο πάτερ Ζαβιτσάνος όντως πληροφορήθηκε ότι  το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κύριο Αντύπα, αλλά  όταν εμείς μεταφέραμε στον κύριο Αντύπα κάτι τέτοιο, ήταν κατηγορηματικός:

«Ουδέποτε με κάλεσαν εμένα!  Με κάλεσε εμένα το Διοικητικό Συμβούλιο;  Όλα αυτά που λέει ο παπάς είναι ψευδή. Εγώ με την κυρία Σκιαδά δεν έχω καμία επαφή από τις 20 Αυγούστου. Μόνο που συναντηθήκαμε κάπου τυχαία σε μια εκδήλωση και μάλιστα της άνοιξα και την πόρτα να περάσει!» 

Ο πάτερ Ζαβιτσάνος προσπαθώντας – εκ των υστέρων- να… διορθώσει τα πράγματα και  δηλώνοντας  άγνοια ως προς την προσωπική μορφή που έχει πάρει , πλέον, η υπόθεση , δείχνει να προσπαθεί λίγο να τα «μαζέψει» … 

« Δεν έχω καμία αντίρρηση ακόμα και να αποσυρθεί η μήνυση στον κύριο Αντύπα , αλλά δεν μπορεί συνέχεια να βγαίνουν διάφορα δημοσιεύματα , εναντίον εργαζομένων που έχουν κάποια υπόληψη και να απαξιώνεται το έργο του προγράμματος ΒσΣ. Είμαι διευθυντής του Γηροκομείου και πολύ ευαισθητοποιημένος στα θέματα της τρίτης ηλικίας και ξέρω πολύ καλά, γιατί συνεργάζομαι μ’ αυτό το πρόγραμμα, μου φέρνουν ανθρώπους ανήμπορους και έχω επικοινωνία μαζί τους.  Δεν μπορεί να  απαξιώνονται έτσι θεσμοί και πρόσωπα. Εάν υπάρχει κάτι σοβαρό,  ας το φέρουν και ας το καταθέσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εγώ εξήγησα και στα ίδια τα κορίτσια, που παρευρέθηκαν σ’ εκείνο το συμβούλιο,  πως αν βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό , δεν θα έχω ενδοιασμούς ούτε για  εκείνες»

Δεν θα έπρεπε όμως πριν σύρετε στα δικαστήρια τον κύριο Αντύπα , να έχετε ακούσει και τη δική του άποψη, να έχετε μιλήσει;

«Πώς να μιλήσουμε; Να ψάξω εγώ να βρω τον κύριο Αντύπα; Πώς να τον βρω; Εγώ δεν τον ξέρω καν.  Η δική του άποψη έχει μεταφερθεί από τα λεγόμενα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν είμαστε απληροφόρητοι. Αλλά,  έχουν γραφτεί κάποια πράγματα.  Από τη δική μας πλευρά , λοιπόν και ο κύριος Αντύπας, πριν πει  γράψει όλα αυτά τα πράγματα  για τη βοήθεια στο σπίτι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και μια συνεννόηση, να έρθει και προσωπικά στο Διοικητικό Συμβούλιο να κάνει την καταγγελία του; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι μήνες απλήρωτοι και δουλεύουν όλη την ώρα,  εξυπηρετώντας γέροντες. Δηλαδή,  θα πρέπει να τους πετάξουμε στα σκουπίδια τους ανθρώπους αυτούς; Γιατί υπάρχουν καταγγελίες που λένε ότι οι κοπέλες δεν μπαίνουν μέσα στα σπίτια! Εμείς τις καλέσαμε και μας λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Αγιοπετριτών παίρνει τη δική του  θέση απέναντι σε όσα ισχυρίζεται ο πατέρας Ζαβιτσάνος

«Πώς ο παπάς αυτός θεωρεί ότι θίγουμε αυτό το κοινωνικό έργο; Εγώ δεν έχω ισχυριστεί ποτέ,  πως τα κορίτσια δεν πατάνε στα σπίτια. Ας διαβάσει καλά τα δημοσιεύματα. Κάνει λάθος. Εμείς , σαν Ένωση Αγιοπετριτών , βγάλαμε  επίσημη ανακοίνωση,  απαντώντας στην συνέντευξη των υπευθύνων του ΒσΣ και δεν αναφέραμε τέτοια πράγματα. Αυτός ο παπάς που κρατάει το Ευαγγέλιο έπρεπε πρώτα να μάθει όλα τα γεγονότα, να διαβάζει  σωστά τα δημοσιεύματα και μετά να πάρει θέση!»

ΕΔΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ


«Πώς ψήφισε υπέρ του να μου κάνει η κυρία Σκιαδά προσωπική αγωγή, αφού δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα;  Πήγε ποτέ στο χωριό να ρωτήσει και να μάθει ότι 350 κάτοικοι , το 90% δηλαδή ,  είναι υπέρ του φαρμακείου του χωριού τους;  Αυτά που δημοσιεύτηκαν από μας είναι και η αλήθεια  Eκείνος έβαλε την υπογραφή του,  όπου του  είπαν!
Το Ευαγγέλιο λέει «αγαπάτε αλλήλους»,  δεν λέει «πήγαινε κάποιον στο δικαστήριο» . Εμείς εδώ, η Ένωση Αγιοπετριτών,  έχει περισσότερες περγαμηνές, από όλους και από την Κυρία Σκιαδά. Γιατί,  εμείς εδώ αγωνιζόμαστε ανιδιοτελώς…»

Τελικά , από την καρέκλα ενός γραφείου , όλα μοιάζουν απλά και εύκολα… Εύκολα βγαίνουν συμπεράσματα, εύκολα θίγονται υπολήψεις, εύκολα λαμβάνονται αποφάσεις  που καθίζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου έναν ηλικιωμένο άνθρωπο,  που προσπαθεί,  απλά,  να στηρίξει το χωριό του. Μήπως – λέμε εμείς – η κυρία Σκιαδά , πριν προβεί σε τέτοιου είδους ακραίες ενέργειες έπρεπε να πάει μια βόλτα στον Άγιο Πέτρο, να ενδιαφερθεί και να μάθει από τους ίδιους τους κατοίκους,  ηλικιωμένους, άρρωστους και ανήμπορους τι πραγματικά επιθυμούν ή όχι από το φαρμακείο του χωριού τους; Οι σωστότερες αποφάσεις παίρνονται πάντα όταν έχεις δει τα πράγματα ιδίοις όμμασι. Όχι από δημοσιεύματα , φήμες, ισχυρισμούς και καταγγελίες. Οι αποδείξεις έχουν και τη μεγαλύτερη δύναμη…    






                                                        Η   ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΔΑ



















ΕΔΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 22/2013 (ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ) 




Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger