Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η μεγάλη «σαπουνόφουσκα» έσκασε στη Λευκάδα….

Μικροί σαν ήμασταν τρελαινόμασταν με τις σαπουνόφουσκες. Παίρναμε ένα μικρό κομμάτι σύρμα, φτιάχναμε μια θηλιά, ένα τσέρκι, και σ΄ ένα ποτήρι νερό ή στο πικιόνι ρίχναμε λίγο από τριμμένο σαπούνι. Αργότερα πάλι στα χρόνια της στενότητας, «κλέβαμε», συνήθως κρυφά από τη μάνα, λίγο απ΄ το ακριβό απορρυπαντικό πιάτων (κάποιες φορές «βάζαμε χέρι» στο «ρολ» ή το «τάιντ» …), το ανακατεύαμε με μανία στο νερό κι επιδιδόμασταν στο σπορ της σαπουνόφουσκας. Τα σοκάκια και τα καλντερίμια στέναζαν από τις φωνές μας κι από τις …ιαχές θριάμβου, όταν τύχαινε κάποιοι να φτιάξουν τη μεγαλύτερη ή τις περισσότερες και κυρίως με διάρκεια. Πολλές φορές γινόμασταν κι «αλχημιστές», ανακατεύοντας διάφορα, ώστε να
πετύχουμε το καλύτερο μείγμα. Χαζεύαμε ώρες ολάκερες παίζοντας και «πετούσαμε» μαζί τους, έτσι όπως χόρευαν στον αέρα, διάφανες μέχρι να ολοκληρώσουν τον σύντομο κύκλο της ζωής τους. Τσαντιζόμασταν και μαλώναμε με τους ζηλόφθονες που μας τις έσκαγαν. Και φτου πάλι από την αρχή. Αν τύχαινε καμιά από δαύτες να συνεχίζει ν΄ανεβαίνει ψηλά, σ΄έναν φοβερό χορό με τον «καβαλιέρο» της τον αέρα, στρέφαμε το βλέμμα μας κατά κει, την ακολουθούσαμε, σκοντάφταμε και παρακαλούσαμε μέσα μας ή και φωναχτά μη σκάσει. Όμως πάντα έσκαγε.
Φέτος η μεγαλύτερη σαπουνόφουσκα δημιουργήθηκε στη Λευκάδα. Και αυτή έσκασε όπως οι άλλες, αφού δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν κάποιοι νόμοι της φύσης και της φυσικής. Στο μόνο που διέφερε αυτή η συγκεκριμένη σαπουνόφουσκα από εκείνες των παιδικών μας χρόνων είναι ότι διήρκησε περισσότερο. Ωστόσο δεν μπορεί να ξέρουμε πόσοι ήταν εκείνοι που παρακαλούσαν σαν παιδιά μέσα τους να συνεχίζει να διαρκεί και πόσοι εκείνοι που επιθυμούσαν να σκάσει πριν ακόμα ολοκληρωθεί το σχήμα της στο τσέρκι.  Από την εξέλιξη των πραγμάτων φαίνεται ότι ούτε κι ο δημιουργός της πίστευε στη μαγεία του παιχνιδιού και το αποτέλεσμά της.
Οι πρώτες «σαπουνόφουσκες» στη Λευκάδα εμφανίστηκαν με την περίφημη δημοσκόπηση. Τα ονόματα της λίστας 
Διαβάστε την συνέχεια    εδώ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger