Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ “ΟΔΥΣΣΕΥΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 

Αργοστόλι,   19-11-2012
                                                                                                Αρ. Δελτίου 118

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 10ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ “ΟΔΥΣΣΕΥΣ”


Ολοκληρώθηκε το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνιων και Ιθακησίων Οδυσσεύς, το οποίο διοργάνωσε το Σάββατο  10/11/2012 στην Ν. Υόρκη ο Σύλλογος Κεφαλλήνων «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» και είχε ως  θέμα την  «Καταγραφή και Δικτύωση των απανταχού Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων». Οι εργασίες του στέφθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, ενώ εξήχθησαν γόνιμα συμπεράσματα που μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα προοπτική στην συνεργασία όλων των φορέων για το αμοιβαίο όφελος της γενέτειρας και της ομογένειας. Τόσο οι ομογενείς όσο και οι προσκεκλημένοι υπήρξαν ιδιαιτέρως ενθουσιώδης, για την πορεία του συνεδρίου, αλλά και εξαιρετικά ικανοποιημένοι από όλα τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα επ΄ αφορμής του.
            Μεταξύ άλλων, στα πλαίσια του συνεδρίου εξάρθηκε η δράση  και τα πεπραγμένα της ομογένειας, ενώ επισημάνθηκε  και ο δημιουργικός και αναπτυξιακός ρόλος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Περιφέρεια και ειδικά στην Κεφαλονιά και η σαφής αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσής του με όλα τα δυνατά μέσα. Επί του αντικειμένου δε του συνεδρίου τονίσθηκε, ότι το ΤΕΙ μπορεί να συμβάλλει επί του πρακτέου στην δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας και καταγραφής των αποδήμων των πέντε Ηπείρων.
            Το συνέδριο πλαισιώθηκε, από διάφορα δρώμενα και εκδηλώσεις που παρείχαν την δυνατότητα στους αντιπροσώπους από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και του Καναδά να έρθουν σε επαφή, ανταλλάσσοντας ιδέες εμπειρίες και θέτοντας τις αρχικές βάσεις του σχεδιασμού προσέλκυσης της νέας γενιάς και αναβάπτισής της με τα έθιμα, τα ήθη και της παραδόσεις του τόπου μας.
            Στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου και μελών του Δ.Σ. Κατά τις αρχαιρεσίες εξελέγη νέο Προεδρείο με Πρόεδρο τον επανεκλεγέντα κ. Ιωάννη Χιόνη.
          Τόσο στο συνέδριο όσο και στα παράλληλα γεγονότα παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κος Σωτήριος Κουρής και άλλοι εκπρόσωποι των νησιών μας, μεταξύ των οποίων ο πρώην Υπουργός και νυν πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κος Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς κος Ευάγγελος Κεκάτος και ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. κος Αγησίλαος Κονιδάρης που ταξίδεψαν στην Νέα Υόρκη αποκλειστικά για να παραστούν στις εργασίες του συνεδρίου.
Ο κος Κουρής απεύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα αξιοποίησης της δύναμης της ομογένειας και την σημασία της δικτύωσης ως λύση ή δημιουργική διέξοδος από διάφορα ζητήματα που απασχολούν τόσο τους αποδήμους όσο και όλους όσους διαβιούν στην γενέτειρα. Ανέλυσε δε την έννοια της, ως μια πολύ-επίπεδη μορφή επικοινωνίας, επαφής  και συνεργασίας.
Προσκαλέστηκε ο κάθε Έλληνας, ο κάθε Κεφαλλονίτης και Ιθακήσιος, να αναλογιστεί το μέρος της ατομικής του ευθύνης και να συμβάλλει στον κοινό αγώνα για να ξαναέρθει η ευημερία και η ανάπτυξη στη χώρα μας.
Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει το θαυμασμό του και να συγχαρεί τους αποδήμους για όλο το μέχρι τώρα τεράστιο έργο και την προσφορά τους σε όλα τα πεδία αλλά και να ευχαριστήσει τον Σύλλογο «ΚΕΦΑΛΟ» για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν το εν λόγο συνέδριο, το οποίο προσθέτει σημαντικά στην ενότητα και την συνεργασία όλων των Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων όπου γης άμεσα και έμμεσα. Επίσης εξέφρασε την συγκίνηση και τις ευχαριστίες του για την εγκάρδια υποδοχή, την άριστη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση τόσο του συνεδρίου, όσο και όλων των εκδηλώσεων που το συνόδευαν.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι από την θέση ευθύνης μας αγωνιζόμαστε,  με  όλα τα μέσα και την ευελιξία που διαθέτουμε και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, για την εξέταση και επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους αποδήμους συμπατριώτες μας, για την διευκόλυνση της δημιουργίας ουσιαστικού πλαισίου συνεργασίας και επαφών με τον τόπο μας αλλά και τον ενδεχόμενο επαναπατρισμό τους. Επιπλέον ανέφερε ότι παραμένουμε πάντα στην διάθεσή στους, για οποιαδήποτε ενημέρωση ή μεσολάβησή μας επί των θεμάτων που στους αφορούν. Με γνώμονα αυτή την λογική ο κος Κουρής επισκέφθηκε τον Σύλλογο της Νέας Υόρκης «ΑΙΝΟ» και συζήτησε μαζί τους όλα τα θέματα της ομογένειας και είχε διαδοχικές συναντήσεις με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνιων  & Ιθακήσιων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», όπου συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν και μοιράστηκε με τους συντοπίτες μας, απόψεις και ιδέες  και δυνατότητες υλοποίησής τους.  Μεταξύ δε των επαφών συνάντησε και τον έλληνα πρόξενο της Ν. Υόρκης κο Γεώργιο Ηλιόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα ζητήματα που άπτονται των νησιών μας και της ομογένειας.
Τέλος παραβρέθηκε στην χοροεσπερίδα για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Συλλόγου «ΚΕΦΑΛΟΣ» κατά την οποία αντηλλάγησαν δώρα και αναμνηστικά.
Την Δευτέρα έδωσε συνέντευξη στο Τοπικό Ελληνικό Κανάλι  MG TV USA και στην Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ όπου μέσω του οποίου ζήτησε από τους ομογενείς την στήριξη της Ελλάδας τόσο ηθικά όσο και υλικά.


        Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

      ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger