Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πού πάμε; Toυ Γιώργου Λογοθέτη


Ο πρωθυπουργός μας πριν αρχίσει να τρέχει πίσω από τους ισχυρούς, τους έφτυνε και έκανε τα πάντα  για να καταλάβει τα θερινά ανάκτορα της εξουσίας.

Στο δρόμο που χάραξε ο  Κ. Καραμανλής και ο Γ.Α.Π.. Υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς λόγο και χωρίς αντίκρισμα.
Και όταν πήραν την εξουσία η σκληρή πραγματικότητα τους έσπασε τα μούτρα...
Τώρα ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Διψασμένοι και αυτοί για εξουσία δεν έμαθαν τίποτα από τους προηγούμενους..
Δεν έμαθαν να μη μιλάνε χωρίς λόγο, να μην μηδενίζουν τα πάντα, να μην βιάζονται, αφού έτσι κι αλλιώς η εξουσία τους χτυπάει την πόρτα. Όχι τόσο διότι το αξίζουν αλλά διότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Γιατί λοιπόν ο αμετροεπής Αλέξης και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να δείξουν λίγο ταπεινοφροσύνη και μετριοπάθεια που θα τους βοηθήσει να μην φύγουν με ελικόπτερο -αν προλάβουν-  όταν ο δήθεν "σοφός" λαός θα ανακαλύψει ότι και αυτοί τους κορόιδεψαν και θα τους κυνηγάει ακόμα πιο ανελέητα από τους προηγούμενους;
Γιατί δεν κυριαρχεί το πνεύμα Σταθάκη αλλά η επιθετικότητα των πολλών;
Γιατί δεν έχουν πρότυπο την σύνεση αλλά την χωρίς αιτία σύγκρουση;
Τι στο διάολο έχει πάθει αυτή η χώρα; Δεν έμεινε τίποτα από το DNA  της αρχαίας κληρονομιάς; Μόνο οι διχόνοιες, ο αλληλοσπαραγμός, ο σώζων εαυτόν σωθήτω;
Που είναι η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, που τα μεγάλα ανθρώπινα ιδανικά;
Που η μεγαλοψυχία των πλούσιων "Ελλήνων" που έχουν κατακτήσει το CITY  και τις θάλασσες του κόσμου;
Που είναι κρυμμένο το θαύμα της Ελληνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών και των άλλων κατακτητών, όταν τα ιδανικά είχαν κυριαρχήσει στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού;
Όταν δεκάδες χιλιάδες  άφηναν τα σπίτια τους για να πολεμήσουν, για να γεμίσουν με τους τάφους τους τα ελληνικά βουνά με μοναδικό αντίτιμο το Καθήκον προς την Πατρίδα;
Όταν προτιμούσαν τα βασανιστήρια στην Μακρόνησο και τα εκτελεστικά αποσπάσματα αρνούμενοι να υπογράψουν υποταγή στους δοσίλογους ; Και μην μας πούνε οι "σύντροφοι" ότι όλοι αυτοί αναζητούσαν τους σταλινικούς "παραδείσους". Απλοί αλλά πραγματικοί Έλληνες ήταν, χωρίς μιζέρια, χωρίς την προοπτική για μια θέση στο δημόσιο, αλλά με το όραμα για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.
Και σήμερα; Πως εκφράζονται σήμερα αυτά τα ιδανικά;Ποιο το όραμα και ποιοι οι εκφραστές του;
Σκοτάδι, σκοτάδι πίσσα παντού, λες και το μόνο που απέμεινε είναι τα ιδανικά αυτών που διάλεξαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές του 1940-44. Αυτών που έκαναν περιουσίες από την μαύρη αγορά, κυβέρνησαν την Ελλάδα, έφεραν την Χούντα, παρέδωσαν την Κύπρο και σήμερα μοιράζουν ... τρόφιμα στους πεινασμένους Έλληνες.
Η παράνοια στο αποκορύφωμα...
Την Ρωμιοσύνη να την κλαις όσο και αν αυτό θλίβει τον κορυφαίο μας Έλληνα που όλη του τη ζωή ονειρεύτηκε και αγωνίστηκε για την Εθνική Συμφιλίωση. Που οραματίστηκε, πριν αφήσει τούτο το μάταιο κόσμο, να δει τους Έλληνες να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι για το καλό της έρμης της Πατρίδας...
Ενωθείτε βράχια - βράχια ενωθείτε χέρια χέρια ήταν και είναι το απεγνωσμένο μήνυμα.
Και αν αυτό δεν φτάνει ας ακούσουμε το Δυό γιους είχες μανούλα μου... ο ένας για την Ανατολή κι ο άλλος για την Δύση...
Που καιρός όμως για τέτοια σήμερα..
Τυφλωμένοι οι "ηγέτες" από το πάθος της εξουσίας,  αδυνατούν να μαζέψουν τους ανέμους που έσπειραν όλα αυτά τα χρόνια με τα δήθεν απεριόριστα δανεικά, με τις μίζες, με τα ρουσφέτια, με τα αλισβερίσια.
Και τώρα που ήρθε η ώρα να θερίσουν όσα έσπειραν, τώρα ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο. 
Δεν έχουν ούτε το θάρρος να αποσυρθούν και να ζητήσουν συγνώμη, ακόμα και αν οι προθέσεις τους ήταν καλές αφού το αποτέλεσμα τους διέψευσε.
Δεν καταλαβαίνουν ότι οι εξελίξεις για μια ακόμα φορά θα τους σαρώσουν και θα τους στείλουν στα αζήτητα.
Και η λύση ; Δυστυχώς πάμε ολοταχώς για ένα νέο 1922, για μια νέα εθνική συμφορά.
Η ελπίδα πλέον είναι τι θα γεννηθεί μετά. Μετά τον Ροβεσπιέρο τι;
Όταν « πια δεν θάχει μείνει τίποτα από εμένα…» όπως έγραψε εκείνο το κορίτσι που βασάνιζαν στο κολαστήρι της Μπουμπουλίνας και πέρασε στην ιστορία με την μνημειώδη μουσική του Αρχάγγελου Μίκη!
Όταν η ελπίδα ότι μετά την νέα καταστροφή οι νεώτεροι θα έχουν μάθει επί τέλους το μάθημα και θα βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα ώστε να χτίσουν μια νέα πατρίδα πάνω στα συντρίμμια.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού λοιπόν, για να χαρούν και οι καθαρόαιμοι λεβέντες της Χρυσής Αυγής που από τη μία αναπολούν τους αρχαίους και από την άλλη ετοιμάζουν τα δικά τους σχέδια για ένα .. σύγχρονο Σπαρτιάτικο Αυταρχισμό στα πρότυπα του 3ου Ράιχ!
Υπάρχει βέβαια και η ελπίδα του από μηχανής θεού όπως είχαν προβλέψει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.. Αλλά φοβάμαι ότι αφού η Κασταλία πηγή σταμάτησε, δύσκολα θα μας έρθει αυτή η λύση...
Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για τα χειρότερα.
Άλλωστε  η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να προχωράει πάντα μέσα από δύσβατες περιοχές.-
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger