Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο Δημήτρης Μπουλούκος στην LEFKAS NEWS

  
O επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Πάταξης του παραεμπορίου και πρώην αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε στην εφημερίδα μας για τις καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης του παραεμπορίου στην περιοχή μας και κατέθεσε την άποψή του για το ΕΣΥΔΥΣ.

Για την  περιοχή της Λευκάδας πιστεύετε ότι είναι δυνατή η πάταξη του παραεμπορίου τώρα που δεν υπάρχει δημοτική Αστυνομία;

Θέλω να σας πω ότι ο νόμος προβλέπει πως ο Δήμος Λευκάδας μπορεί να αναθέσει σε δημοτικούς του υπαλλήλους αρμοδιότητες που είχαν οι δημοτικοί αστυνόμοι αντίστοιχες με αυτές που ανατέθηκαν στην αστυνομία. Μπορούν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο να ορίσουν ανθρώπους αρμόδιους για το παραεμπόριο. Δεν του στερείται του δήμου το δικαίωμα  να έχει ενεργό ρόλο στη δίωξη του παραεμπορίου.
Με κλιμάκια του Δήμου, της Αστυνομίας, του Λιμενικού σώματος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο  μπορεί να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχει ανάπτυξη ή μείωση του παραεμπορίου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;
Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν  ότι υπήρξε μια σημαντική απόδοση στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου πάρα το ότι η δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε από τον Ιούνιο.
Το προηγούμενο έτος φανταστείτε είχαμε 2 εκατομμύρια κατασχέσεις αντικειμένων, ενώ τη φετινή χρονιά μέχρι τον Αύγουστο είχαμε 1.780.000 κατασχέσεις αντικειμένων το περσινό  νούμερο θα ξεπεράσουμε κατά πολύ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σαν εν όψει εορτών;
Η αγορά συνήθως στις γιορτές έχει μια συγκεκριμένη δυναμική, δεν έχει να κάνει με κάτι παραπάνω το παραεμπόριο αλλά ενδεχομένως κάποιοι άνθρωποι με παραδοσιακά είδη να βγαίνουν στην αγορά. Αυτό είναι μια επαναλαμβανόμενη ιστορία. Εν πάση περιπτώσει τα κλιμάκια θα βγούνε για τον έλεγχο της αγοράς όπως κάνουν πάντα.

Κάνατε λόγο και για το παραεμπόριο στεγασμένης μορφής, μέσα στα καταστήματα. Θα αυξήσετε του ελέγχους και εκεί;
Η φιλοσοφία μας δεν είναι να στρέψουμε ευθύς αμέσως το ενδιαφέρον μας στα καταστήματα, πρώτα πρέπει να περιορίσουμε το υπαίθριο παραεμπόριο, την εξ’ ολοκλήρου παρανομία και μετά να πάμε στα καταστήματα. Αυτά τα καταστήματα θα προκύψουν από την ίδια την αγορά. Θα φανεί ποιος είναι ο σωστός έμπορος και ποιος  όχι. Είναι θέμα καθαρά ανταγωνισμού.  Οι νόμοι της αγορά είναι νόμοι που λειτουργούν αυτόνομα.









Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων
Λύνει τα χέρια στους επαγγελματίες

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου σειρά είχε η παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) από το Επιμελητήριο Λευκάδας στα μέλη του ώστε να μάθουν να το διαχειρίζονται.
Με τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν στην πορεία, το ΕΣΗΔΗΣ παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου κο Παρασκευά Πιτσικλίδη.

Πρόκειται για  ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την υποβολή αιτημάτων, τον προγραμματισμό, την έγκριση, τη διαδικασία προκήρυξης, ανάθεσης, σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης έργων μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.promitheus.gov.gr
Μέσα από αυτή τη διαδικασία το κόστος συμμετοχής στους διαγωνισμούς θα είναι μικρότερο για τους υποψηφίους εξασφαλίζοντας έτσι μια ευρύτερη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτούς. Πολύ σημαντική είναι και η απόλυτη νομική διασφάλιση και διαφάνεια που εξασφαλίζει το σύστημα που πλέον θα καταμετρά όλες τις συμβάσεις και θα αναρτά όλους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου. Πεδίο εφαρμογής είναι η εκτέλεση έργων, η προμήθεια αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε όλα τα στάδια και ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης άνω των €1000.
Αυτό λέτε να αποτρέψει τον Δήμαρχο να δίνει με απευθείας αναθέσεις τα έργα? Μπα δεν νομίζω μέχρι το τέλος της θητείας του με την φόρα που έχει πάρει τον βλέπω να ξεπερνάει τις 1.000 απευθείας αναθέσεις, άρα πριν παραδώσει τον Δήμο θα είναι μακράν ο πρωταθλητής Δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων. 



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger