Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σε αργία ο δήμαρχος Παξών για την υπόθεση χημικών αφαλάτωσης

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, τον περασμένο Απρίλιο, σε βάρος του δημάρχου των Παξών, Σπύρου Μπογδάνου, για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης του νερού στο νησί, το 2007, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία,
όπως ανακοίνωσε ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μ. Αγγέλακας.

Η απόφαση στηρίχθηκε στη νομοθεσία του Καλλικράτη, που προβλέπει ως διοικητικό μέτρο τη θέση αιρετών σε αργία, σε περίπτωση κατά την οποία τους επιβάλλεται πρωτόδικη ποινή έστω και με αναστολή, για θέμα άσκησης των καθηκόντων τους, ανεξάρτητα από το είδος και το ύψος της ποινής.

Ο δήμαρχος και ο τότε αντιδήμαρχος Παξών, Χριστόδουλος Αρβανιτάκης, καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε έναν χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την κατασκευή των μονάδων αφαλάτωσης, η οποία έδωσε τέλος στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης με βυτιοφόρα, όταν ο δήμος προχώρησε στην προμήθεια χημικών, απαραίτητων για τη λειτουργία της εγκατάστασης, από την κατασκευάστρια εταιρία.

Τότε, πολιτικά στελέχη των Παξών είχαν καταγγείλει ότι αυτή η προμήθεια έγινε με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, με δαπάνη που ξεπερνούσε το ποσό που δίνει το δικαίωμα στον κάθε δήμαρχο να κάνει απευθείας αναθέσεις.

Το Πρωτοδικείο Κέρκυρας θεώρησε ότι ενδέχεται να προκύπτει ζημιά και γι αυτό τον λόγο επέβαλε ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή στους δύο αιρετούς, οι οποίοι υπέβαλαν ένσταση κατά της απόφασης στο Εφετείο.

Ο κ. Μπογδάνος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε: «Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικίσει. Η αλήθεια θα λάμψει στο Εφετείο».
Παράλληλα, σημείωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος γιατί ανάλωσε τη ζωή του στο δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπηρετεί επί 11 χρόνια από τη θέση του δήμαρχου, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό και προσωπικό κόστος.
Ερωτηθείς για το πώς η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη, απάντησε: «Γνωρίζω ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα ήταν αποτέλεσμα επώνυμης καταγγελίας, που σκοπό είχε την πολιτική μου εξόντωση ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger