Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από:
α) την ένταση της επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου- ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στο λαό.
β) την ενίσχυση της τάσης ολοκληρωτισμού σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο

γ) την όξυνση σε δραματικό βαθμό του θέματος της επιβίωσης για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες
δ) το ρόλο του τοπικού κράτους μέσω του Καλλικράτη και των πολιτικών των μνημονίων και της ΕΕ σαν ειδική πλευρά της συνολικής επίθεσης. (επίθεση σε υγεία – παιδεία – πρόνοια, ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών πχ. ενέργεια, νερό, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, καταστροφή του περιβάλλοντος στο «όνομα της ανάπτυξης»)

Η ιδιαίτερη πολιτική σημασία τους σήμερα προσδιορίζεται από :
α) το έντονα ρευστό πολιτικό σκηνικό στο οποίο αποτυπώνονται και τα στοιχεία κρίσης του πολιτικού συστήματος.
β) την προσπάθεια των κυβερνητικών δυνάμεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μην εκφραστεί μαζική λαϊκή καταδίκη της πολιτικής τους.  
γ) την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ i) να φανεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών σαν προάγγελος κυβερνητικής νίκης του ii) να αποτελέσουν μια πρώτη δοκιμασία του μοντέλου του κυβερνητικού «μετώπου σωτηρίας» (από ΑΝΕΛ και πρώην μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ ως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά) iii) μέσω των τοπικών προγραμμάτων που παρουσιάζουν οι δημοτικές του κινήσεις να διαμορφωθεί και να παρουσιασθεί και η ουσία της προτεινόμενης κεντρικής διακυβέρνησης
δ) την προσπάθεια της Χ.Α. να απαντήσει στο στρίμωγμα της με μια πολιτική εδραίωση, ενώ πιθανά οι εκλογές να αποτελέσουν και μια δοκιμασία πλευρών ενός νέου ρόλου (πχ. τοπικές συμμαχίες με ΝΔ ή διάφορους «ανεξάρτητους»)
ε) τις δοκιμές αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος (Ελιά, πρωτοβουλία 5 δημάρχων κλπ)
στ) τη χρησιμοποίηση του τοπικού κράτους σαν μια αιχμή της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και σαν μέσο υλικής και ιδεολογικής ενσωμάτωσης τους.
ζ) την υπαρκτή δυνατότητα ενίσχυσης και επανεμφάνισης σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο του ρεύματος της αντικαπιταλιστικής – αντι ΕΕ αριστεράς.
Βασικός μας στόχος ως ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την περίοδο είναι, ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και της δικομματικής κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Για να ανοίξει ο δρόμος συνολικά για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ, ενάντια στην αντιδραστική ανασυγκρότηση του καπιταλισμού που θέλει να φορτώσει στους εργαζόμενους την κρίση του, για να επιβιώσει ο λαός και να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων
Σε αυτό το πλαίσιο με την παρέμβασή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιδιώκουμε:

Να καταδικασθούν η συγκυβέρνηση και η πολιτική της, να καταδικασθεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ –ΔΝΤ, ο φασισμός και ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός. Να απομονωθούν οι υποψήφιοι νεοναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Να καταδικασθούν οι κεντροαριστερές λογικές διαχείρισης και αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος (Ελιά, ΔΗΜΑΡ, κίνηση των 5 Δημάρχων κλπ.). Να μην περάσει η πρόβα κυβερνητικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική κυβερνητισμού και διαχείρισης εντός του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που προωθεί. Να αποκαλυφθεί η λογική του ΚΚΕ εγκατάλειψης των ανατρεπτικών πολιτικών στόχων και άρνησης άμεσου αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης. Να ενισχυθεί η αριστερά που στέκεται ανατρεπτικά απέναντι στην κοινωνική λεηλασία του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού, που προωθεί ένα πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής με κρίσιμους πολιτικούς στόχους ρήξης, που προκρίνει σαν κρίσιμο στοιχείο για την ανατροπή της επίθεσης, την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και τις μορφές συλλογικής εργατικής και λαϊκής οργάνωσης.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση παρεμβαίνει στις τοπικές εκλογές ,αναζωογονώντας, και ανασυγκροτώντας τις δημοτικές κινήσεις που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές στους Δήμους Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, συγκροτώντας νέα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής-αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς σε όσους περισσότερους δήμους μπορούμε . Σε επίπεδο περιφέρειας στηρίζουμε και ανασυγκροτούμε τα σχήματα «ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια».
 Καλούμε τις δυνάμεις στις οποίες απευθυνόμαστε  να προετοιμαστούν από τώρα για τις μεγάλες μάχες ενάντια στη αναδιάρθρωση του «τοπικού κράτους», την πλήρη εφαρμογή της «ιδιωτικοοικονομικής λογικής» στους δήμους και τις περιφέρειες, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Πολιτική μας επιδίωξη είναι η συγκρότηση δυνάμεων στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής λογικής που θα περιλαμβάνει:

-Κατάργηση του Καλικράτη, πάλη ενάντια στην ιδιωτικο-οικονομική λειτουργία των Δήμων, της κατάργησης των κοινωνικών τους παροχών, της φορομπηξίας. Αριστερή-αντικαπιταλιστική κριτική και άρνηση των αναδιαρθρώσεων στο τοπικό κράτος.
-Απειθαρχία, ρήξη με τους νόμους και τις επιλογές του μνημονίου στην ΤΑ στα πλαίσια της συνολικής πάλης για την κατάργηση του μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ συνολικά.
 -Αντίσταση, ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου τοπικά και συνολικά, αποκάλυψη της διασύνδεσής του με τοπικό- εθνικό κράτος-ΕΕ.
-Απειθαρχία, ρήξη, ανατροπή των οδηγιών, κανονισμών και αποφάσεων της ΕΕ που συγκρούονται με τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες, στα πλαίσια της πάλης για την ρήξη και αποδέσμευση από αυτήν.
-Ριζοσπαστική κινηματική – αντισυνδιαχειριστική πρακτική.  
 -Πρόγραμμα κοινωνικά αναγκαίο που ανοίγει το δρόμο αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης , για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.
Στην βάση αυτή στηρίζουμε αποφασιστικά χωρίς καμία ταλάντευση και μοιρολατρία αριστερά- αντικαπιταλιστικά σχήματα, κινήσεις πόλης και περιφερειών, στα οποία επιδιώκουμε την συμμετοχή, την διεύρυνση και την συνεργασία με ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες, με δυνάμεις που θέλουν να συμπορευτούμε μετωπικά, άλλες αντικαπιταλιστικές-αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις, ενδεχομένως, τμήματα της βάσης άλλων αριστερών πολιτικών χώρων που έρχονται σε ρήξη με την ηγεσία τους και τις επιλογές της, στο βαθμό που θα υπάρξει η αντίστοιχη προγραμματική συμφωνία.



ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
(συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger