Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Λεφτά υπάρχουν για συναυλίες ολίγων στον Κινηματογράφο «Απόλλων» !

Tης  Άνζη  Λάζαρη 
Στην Ελλάδα του 2013 οι κοινωνικές δομές  και τα δικαιώματα έχουν πλέον θυσιαστεί στο βωμό των Μνημονίων. Τα τελευταία χρόνια   η Δημοτική Αρχή συνηθίζει να  θυσιάζει  τα πάντα στο όνομα  της  οικονομικής κρίσης  και να πιπιλάει αυτήν την  καραμέλα,  η οποία κάποτε λιώνει.
 Το μόνο θετικό σε όλη αυτή τη ραγδαία αλλαγή  που βιώνει η χώρα μας και το μόνο που μας  κάνει να βλέπουμε να πράγματα θετικά είναι ότι οι άνθρωποι έχουν
αρχίσει να αυτοοργανώνονται και να αντιδρούν μέσω της αλληλεγγύης και της στήριξης. Αυτό το χαρακτηριστικό το είχαμε χάσει σαν Έλληνες αλλά  η κρίση το ξανάφερε σε ορισμένες καταστάσεις πρόσφατο παράδειγμα ο αξιέπαινος για αυτή του την πράξη Δήμαρχος της Ζακύνθου.
Απεναντίας εμείς εδώ στη Λευκάδα κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος. Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα το ποσόν που μας στοίχισαν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις τελευταία και ειδικά στο κινηματογράφο. Αν υπήρχε σύνεση δεν θα είχαμε φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να αξιολογούμε καταστάσεις και με τα λιγοστά χρήματα που έχουμε να καλύπτουμε βασικές ανάγκες. Βασικότερη ανάγκη για το Δήμο μας  είναι το κλειστό γυμναστήριο και όχι η ψυχαγωγία ολίγων. Αν ρωτούσαν το Λευκαδίτικο λαό που έπρεπε να τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή τα 1695 ευρώ (όπως προκύπτει από την  198/2013 απόφαση του Δήμου Λευκάδας) που της περίσσευαν και αν υπήρχε δίλλημα από μέρους του δήμου  ανάμεσα στην μουσική παράσταση του κου Μάργαρη ή σε κερκίδες  για το γήπεδο είναι ηλίου φαεινότερο το  αποτέλεσμα , σίγουρα θα πρυτάνευε η λογική και  θα επικρατούσε η σωστή άποψη , αλλά όπως λέει και ένας φίλος ίσως να μην είμαστε του ίδιου επιπέδου και για αυτό να μην αντιλαμβανόμαστε τη λογική τους και αυτοί με τη σειρά τους τις πραγματικές μας ανάγκες.  θα ήθελα να  καταστήσω σαφές στους κακοπροαίρετους ότι δεν έχω τίποτα με τον  ταλαντούχο μουσικό και συμφωνώ απόλυτα πως το χειμώνα δεν πρέπει να κατακρίνουμε  τις λιγοστές  πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες είναι μια όαση μέσα στον μίζερο χειμώνα για την πόλη μας.

Όταν όμως κάνουν δηλώσεις  «για κεραυνό εν αιθρία… και  ο Δήμος δεν έχει χρήματα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις» όσον αφορά το σφράγισμα  του κλειστού γυμναστηρίου  το οποίο έχει  προσφέρει τόσα στην πόλη μας τότε λυπάμαι αλλά κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους και δεν κάνουν απλώς λάθη όπως θέλει  να  τα χαρακτηρίζει η κα Σκιαδά. Οι Λευκαδίτες στην πλειονότητά του προτιμούν να αθλούνται χιλιάδες πολίτες και παιδιά της Λευκάδας και όχι να ψυχαγωγούνται μερικές δεκάδες πολίτες. Προτεραιότητα έχουν  τα παιδιά και οι αθλητές που απολαμβάνουν το κλειστό γυμναστήριο και όχι κάποιες πολιτιστικές  εκδηλώσεις που ικανοποιούν ορισμένους από πολλές σκοπιές.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger