Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ 
Με μια λιτή απάντηση ο αρμόδιος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιβεβαίωσε την ουσία της ερώτησης, που είχε καταθέσει από τις 18/11/2013 ο Βουλευτής Επικρατείας τωνΑνεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ σε συνεργασία με τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας του Kινήματος Μιχαλάτο Παναγιώτη, αναφορικά με την.......
μεταβίβαση και της σύμβασης παραχώρησης της Γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου στο ΤΑΙΠΕΔ. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός στην απάντησή του, αναφέρει πως πράγματι από τις 27/10/2011, έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα, η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, ύστερα από την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, στην οποία τότε ο κύριος Χρυσοχοΐδης συμμετείχε ως Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Επιβεβαιώνεται συνεπώς απόλυτα και η επισήμανση του Πολιτευτή του Κινήματος, Μιχαλάτου Παναγιώτη, ότι έχει μεταφερθεί στο Ταμείο και το δικαίωμα του Δημοσίου για επέκταση της σύμβασης κατά 25 χρόνια, η οποία σημειωτέον λήγει το 2039, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να εισπραχθούν από σήμερα χρήματα, τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος των Ελλήνων, αλλά θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σκέλη της ερώτησης, όπως για παράδειγμα για τις παχυλές αμοιβές των συμβούλων ή γιατί ενώ υπάρχει πλήρη αναφορά του χαρτοφυλακίου του Ταμείου στην ιστοσελίδα του δεν γίνεται καμία αναφορά για την εν λόγω σύμβαση, μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Αξίζει όμως να τονιστεί, πως με την ίδια απόφαση της Διυπουργικής έχουν παραχωρηθεί στο Ταμείο, τόσο τα υφιστάμενα όσο και τα μελλοντικά οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου που προκύπτουν από τις συμβάσεις του αντίστοιχα με τις ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, το δικαίωμα επέκτασης της σύμβασης της Αττικής Οδού, ενώ με άλλη απόφαση μεταβιβάζονται και περιέρχονται άνευ ανταλλάγματος και όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα και κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα και άυλα δικαιώματα της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και κατά περίπτωση του Ελληνικού Δημοσίου που συνδέονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον Αυτοκινητόδρομο, τους
κάθετους άξονες, τις παρόδιες εκτάσεις αυτών και τα Δικαιώματα, με σκοπό την περαιτέρω παραχώρηση αυτών − εν όλω ή εν μέρει – από το Ταμείο σε τρίτο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, δυνάμει σχετικής σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών.

Για να ολοκληρώσετε την εικόνα, προσθέστε στο κάδρο, τις αποφάσεις για τη σύσταση της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΕ, για την ανάθεση του έργου αυτού σε εταιρείες συμβούλων, που αμείφτηκαν πλουσιοπάροχα, την επικείμενη αύξηση των διοδίων και θα καταλάβετε πως σχεδιάζουν να πουλήσουν τους αυτοκινητοδρόμους, την ίδια στιγμή που για να πάς σήμερα από την Αθήνα στην Αιτωλοακαρνανία για παράδειγμα, θα πρέπει να πληρώσεις 20 ευρώ διόδιαγια ένα από τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα οδικά δίκτυα της Ευρώπης.

 Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης:
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger