Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Στο σφυρί» η δημόσια περιουσία (και) της Λευκάδας

                                                      

                                 

                                               
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την υπόδουλη συγκυβέρνηση, συνεχίζεται χωρίς ντροπή.
       Η Λευκάδα καλείται, όπως και οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδος, να πληρώσει το τίμημα αυτής της «ραγιάδικης» συμπεριφοράς. Με το ΦΕΚ 2883/Β/14-11-2013: «…Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίουμε των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, …»

       Το ΑΒΚ 75, στις Κάτω Αλυκές Λευκάδας, εκτάσεως 558.600 τ.μ..
       Το ΑΒΚ 101, στη Βασιλική Λευκάδας, εκτάσεως 9.037,5 τ.μ. και
       Το ΑΒΚ 102, στην Πόντι, ακτή Βασιλικής, εκτάσεως 8.895 τ.μ..
       Είναι φανερό ότι παρακολουθούμε θέατρο του παραλόγου. Γιατί, αν δεν πρόκειται περί «λάθους», δείχνει την προχειρότητα των αποφάσεων της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης, στη σπουδή της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών.
       Το ΑΒΚ 75, ως δημόσιο κτήμα, συμπεριελάμβανε το χώρο των παλιών Κάτω Αλυκών, από τη Γολέμη μέχρι και πέρα από τον βιολογικό καθαρισμό. Σήμερα μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ ολόκληρο, παρά το γεγονός ότι η Μαρίνα Λευκάδας και το ΚΤΕΛ έχουν αγοράσει τη γη, στο Δημοτικό σχολείο έχει παραχωρηθεί η κυριότητα, στα άλλα σχολεία, στο Διοικητήριο, στο ΚΤΕΟ, στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία, η χρήση. Με την πράξη αυτή, παραχωρούνται δημόσια κτίρια αλλά κυρίως οι αδόμητοι χώροι.
       Αντίστοιχα στη Βασιλική, τα δημόσια κτήματα 101 και 102, συμπεριλαμβάνουν τον παραλιακό δρόμο και μέρος του σχεδίου πόλης!
       Θυμίζουμε ότι, πριν μερικούς μήνες, με το  ΦΕΚ 1020/2013, μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δημόσιο κτήμα ΑΒΚ 129, εκτάσεως 31.351,26 τ.μ, στη Λευκάδα. Πρόκειται για το ακίνητο στα Βαρδάνια, εκεί που θα γινόταν το Αθλητικό Κέντρο, ιδιοκτησίας του δήμου Λευκάδας, την οποία αναγκάζεται να διεκδικήσει δια της δικαστικής οδού.
       Είναι πέρα από κάθε λογική, η παραχώρηση των δημοσίων αυτών κτημάτων, με των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια με θύμα τη δημόσια περιουσία, η οποία εκποιείται όσο-όσο, την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες του τόπου.
       Αυτό είναι μόνο η αρχή. Με τη φόρα που έχουν πάρει και δίχως τη δική μας σθεναρή αντίσταση, κινδυνεύουν με ξεπούλημα όλοι οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι είτε αλυκές λέγονται αυτοί είτε ιχθυοτροφεία είτε παραλίες!
       ΚΑΛΟΥΜΕ ανοιχτά και χωρίς περιστροφές να αντιδράσουν έμπρακτα  τη Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή του τόπου.

       ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ:
τον τέως βουλευτή Λευκάδας, λάτρη του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τα οποία, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ, υπερψήφισε και
►  τον νυν βουλευτή, υπέρμαχο με την ψήφο του και αυτόν των μνημονίων,

       Να βγουν δημοσίως και, ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ, να υπερασπιστούν τις επιλογές τους. Να εξηγήσουν στους πολίτες της Λευκάδας, γιατί συνέβαλαν σε αυτήν την άθλια παραχώρηση καθώς και σε αυτές που σίγουρα θα ακολουθήσουν. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ…
       Η δημοτική κίνηση ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την εκποίηση της κοινόχρηστης δημόσιας περιουσίας στα όποια συμφέροντα και θεωρεί ότι μόνη λύση για τον τόπο, είναι η ανατροπή της υποτελούς πολιτικής που υλοποιείται από την παραδομένη στους δανειστές συγκυβέρνηση.
       Ως πρώτο βήμα, θέσαμε το θέμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, καλώντας τα μέλη του και όσους πολίτες θέλουν να αντιταχθούν σε αυτήν την λαίλαπα, να το κάνουν όχι με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένες και συντονισμένες δράσεις.
       ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.


       Λευκάδα 17/12/2013                                        Για τη Δημοτική Κίνηση
                                                                            «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
                                                                             Δρακονταειδής Κων/νος
                                                                              Μπραντζουκάκης Νίκος
                                                                                 Νικητάκης Μάρκος

                                                                                Φίλιππας Γεώργιος
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger