Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κατεπειγόντως!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΠΟΙΑ «κολλάνε» και άλλα τρέχουν. Και τι τρέχει με τα προνόμιά τους; Ψηφίστηκαν νύχτα και με προοπτική. Κατοχυρωμένα και στεγανά, μη πειραχτούν απ’ τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Και ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών; Τον εμπνεύστηκαν, τον ψήφισαν τον…εφάρμοσαν.
ΚΑΙ άλλα κι άλλα ψήφισαν κατεπειγόντως και
καλοκαιριάτικα. Με ένα νεύμα από κόμματος εις κόμμα, χωρίς τσιρίδες και αντεγκλήσεις. Διόρισαν υπεράριθμους «εργαζόμενους» στη βουλή, ταχέως, υπούλως και ομοθυμαδόν.
ΜΑΣ καταπλήσσει η…ομόνοια των νομοθετών μας για τα καλά και συμφέροντα. Μας καταπλήσσει και η ραθυμία τους για κατεπείγουσες περιπτώσεις. Για ανθρώπους που «ζουν» χωρίς ηλεκτρικό. Και, βέβαια, δεν τίθεται θέμα πειθούς από μια οικογένεια χωμένη στο υπόγειο, με τα κεριά. Έδωσε τις «εξετάσεις» της και δεν χρειάζονται άλλα κριτήρια. ΑΠΟ’ κει και πέρα, περιμέναμε το Κράτος. Αυτό που το κατάκλεψαν φοροφυγάδες και το ρήμαξαν μιζαδόροι. Να σβήσει τα αιρκοντίσιον των Υπουργείων καταργώντας τις ιδανικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας των εργαζομένων και «εργαζομένων». Τη ΔΕΗ με τους καρεκλοκένταυρους και τους διευθυντάδες με αστρονομικούς μισθούς, ιδιαίτερες και οδηγούς. Την περιμέναμε να πρεσάρει τους (μεγαλο)οφειλέτες της να την ξοφλήσουν. Τα κόμματα, με τη χορηγία τους να φαγώνεται πριν φτάσει στα γραφεία τους.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ τους δημάρχους να σηκώσουν το κεφάλι για δημότες που «ζούσαν» στο σκοτάδι. Έγκαιρα και προληπτικά. Πριν πληγωθεί βαθιά η ψυχή των παιδιών ενός κατώτερου θεού που «ζεσταίνονται» με μαγκάλι και πλένονται με παγωμένο νερό. Τους «επιμηθείς» δημάρχους της προεκλογικής αφύπνισης. Αυτούς που του καλού καιρού ξενυχτούσαν με τους…επιτελείς για να «σπάσουν» (νόμιμα και ανήθικα) έργα, μεριμνώντας για τα ποσοστά και την προμήθειά τους. 

ΞΥΠΝΗΣΑΝ τα κόμματα (εκλογές έρχονται) και νοιάστηκαν για το…ρεύμα σε παγωμένα υπόγεια, αλληθωρίζοντας προς το ρεύμα για ψήφους. Το θέμα είναι πως ΟΛΟΙ τους το πρόβλημα το εμφανίζουν με…αγκάθια. Ψήφιζαν για τα προνόμιά τους κατεπειγόντως, αλλά εξόχως ράθυμα, χωρίς ψυχή και γραφειοκρατικά, κινούνται για τις επανασυνδέσεις. Με το σταγονόμετρο και με ρυθμούς χελώνας. Αντί να τσακιστούν για μια αχτίδα χαράς και ζεστασιάς σε αναξιοπαθούντες, χριστουγεννιάτικα.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger