Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ ΙΕΡΕΑ ΠΑΝΟΓΙΩΡΓΟ ΚΤΕΝΑ

ΚΑΡΥΑ 02/12/2013


Την πρώτη μεταμεσονύχτια ώρα της Κυριακής προς Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, ένα συνταρακτικό γεγονός, συγκλόνισε την κοινωνία του χωριού μας. Πυρκαγιά που προκλήθηκε από
αναμμένο ηλεκτρικό καλοριφέρ, κατέστρεψε κυριολεκτικά, αποτεφρώνοντας σε ελάχιστη ώρα και τους δύο ορόφους του σπιτιού του σεβαστού σε όλους μας π. Πανογιώργου Κτενά, ιερέα, εφημέριου Καρυάς.
 Όλοι όσοι σπεύσαμε στον τόπο της πυρκαγιάς, εκφράσαμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τον π. Πανογιώργο, ο οποίος γλύτωσε τη ζωή του από θαύμα.
Το βράδυ της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Καρυας, φορέων  και κατοίκων του χωριού μας, σε αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος Καρυάς, έγινε συγκέντρωση κατοίκων της Καρυάς και άλλων γειτονικών χωριών. Ύστερα από ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με το παραπάνω γεγονός, ελήφθη ομόφωνη και ολόθυμη απόφαση για την κάθε είδος προσφορά βοήθειας προς τον πληγέντα π. Πανογιώργο.
Συγκεκριμένα: αποφασίστηκε η σύσταση ερανικής επιτροπής προς διενέργεια εράνου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου αυτά να διατεθούν για την σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση, ανοικοδόμηση του σπιτιού που κάηκε.
Επειδή ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην παραπάνω συγκέντρωση, συμμετείχαν και πολλοί εργάτες, οικοδόμοι και τεχνίτες, εκφράστηκε εκ μέρους τους η πρόθεσή τους για προσφορά εθελοντικής προσωπικής εργασίας, ανάλογα με το επάγγελμα και την ειδικότητα του καθενός.
Επίσης, με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου συνεργείο μηχανικών του Δήμου, επισκέφθηκαν το καμένο σπίτι, διαπίστωσαν τις ζημιές που επήλθαν στον φέροντα οργανισμό και δεσμεύτηκαν για τις δικές τους ενέργειες.
Η ερανική επιτροπή αποτελούμενη από τους:
1.     Κατωπόδη Λεωνίδα, πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καρυάς
2.     π. Σπυρίδωνα Κωστανάσιο, ιερέα
3.     π. Χριστοφόρο  Αραβανή, ιεροδιάκονο
4.     Στραγαλινό Δημήτριο, συνταξιούχο καθηγητή, πρώην Δ/ντης Λυκείου Καρυάς
5.     Κατωπόδη Σπυρο – Τσούλο, συνταξιούχο υπάλληλο της ΕΡΤ
6.     Αραβανή Κώστα, συνταξιούχο στρατιωτικό
7.     Σταύρακα Αλέκο, πρώην Δήμαρχο Καρυάς,
εξέλεξε τριμελές προεδρείο αποτελούμενο από τους:
1.     Κατωπόδη Λεωνίδα
2.     π. Χριστοφόρο  Αραβανή
3.     Στραγαλινό Δημήτριο
Το οποίο την Παρασκευή 29/11/2013, μετέβη στη Λευκάδα και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για κατάθεση χρημάτων, που θα προέλθουν από τον παραπάνω έρανο. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στην τράπεζα Πειραιώς – Υποκατάστημα Λευκάδας, με αριθμό : 5454-068058-979
Στον παραπάνω λογαριασμό μπορούν να καταθέτουν χρήματα και οι εκτός Λευκάδας επιθυμούντες να συνεισφέρουν για τον παραπάνω σκοπό (ήδη πάρα πολλοί έχουν εκδηλώσει τέτοια επιθυμία). Η ερανική επιτροπή, όσον το δυνατόν συντομότερα θα αρχίσει τη διενέργεια του εράνου στην Καρυά, στα γύρω χωριά, ενώ θα απευθυνθεί και σε όποιον δύναται εκτός Λευκάδας να βοηθήσει. Η ερανική επιτροπή γνωρίζει τις οικονομικές δυσχέρειες όλων μας λόγω της κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας. Όμως, σε τέτοιες ώρες, τέτοιες στιγμές και τέτοια ή παρόμοια περιστατικά, αποδεικνύεται ο βαθμός της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Η επιτροπή με συνεχείς συγκεντρώσεις θα ενημερώνει όλους για την πορεία των εργασιών της και προπαντός υπόσχεται διαφάνεια  σε όλες τις ενέργειές της.                                                                                                               Για την επιτροπή
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger