Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το Επιμελητήριο Λευκάδας για το ΤΟΠΕΚΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας πραγματοποίησε την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 το τέταρτο θεματικό εργαστήρι του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ με τίτλο: «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Τα Πρότυπα Τροφίμων και Συσκευασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Ιωάννα Καρύδη, Πανεπιστημιακή Υπότροφο του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, Οικονομολόγο και Σύμβουλο Επιχειρήσεων.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις στη διάρκεια των οποίων αναπτύχθηκαν θέματα όπως: 

•    Το εννοιολογικό περιεχόμενο της συσκευασίας
•    Η συσκευασία των τροφίμων
•    Είδη συσκευασίας για τα τρόφιμα
•    Κανονισμοί συσκευασίας
•    Η συσκευασία και η ασφάλεια των τροφίμων
•    Η ασφάλεια των τροφίμων και ο ρόλος της πιστοποίησης
•    Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων – HACCP
•    ΤΟ HACCP και οι ελληνικές επιχειρήσεις

Χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απεύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κύριος Ιωάννης Λιβιτσάνος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η προτεραιότητα όλων μας, η οποία σαφώς καταγράφεται, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να δοθούν τα κίνητρα, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα να βρουν το δρόμο τους στις ξένες αγορές. Αποτελεί ίσως τη μοναδική ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, να βγουν δυναμικά εκτός των ορίων της χώρας.  Μια από τις προτεραιότητες μας επιβάλλεται να είναι η εξαγωγή επώνυμων προϊόντων, με συγκεκριμένο brand – name, που να έχει εκτόπισμα στις ξένες αγορές, και με λογότυπο που να αναδεικνύει την καταγωγή, την αυθεντικότητα και την ποιότητα τους. Στο Επιμελητήριο Λευκάδας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε αυτή τη τάση. Με όραμα, συνέπεια και αξιόλογες πρωτοβουλίες θα βρισκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες».
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

                                                                                                      


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger