Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δρακονταειδής Κων/νος:Αυτή η πρωτοχρονιά, ίσως μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για χιλιάδες οικογένειες στη χώρα μας

   
 . Αν η κυβέρνηση αποφασίσει, όπως όλα δείχνουν, να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς από την 1η Ιανουαρίου 2014, χιλιάδες υπερχρεωμένες οικογένειες, αλλά και μικροεπιχειρηματίες, θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο.
     Δεν απορούμε που η Κυβέρνηση, υπακούοντας στις απαιτήσεις της τρόικα, διαπραγματεύεται ένα μέτρο για το οποίο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει συζήτηση. Ένα μέτρο που δεν θα έχει κανένα σοβαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα αλλά, αντιθέτως, θα οδηγήσει σε κατάρρευση την αγορά ακινήτων, όταν μετά την άρση των πλειστηριασμών θα «κατεδαφιστούν» οι τιμές τους αφού η αγορά θα πλημμυρίσει από σπίτια προς πώληση.
     Η τρόικα και η κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι το μόνο, ίσως, που έχει απομείνει σε χιλιάδες πολίτες είναι η κατοικία που έχτισαν με χίλιους κόπους και θυσίες. Στον βομβαρδισμό μέτρων που υφίστανται, βρίσκουν μοναδικό καταφύγιο στο σπίτι τους – έστω και υπερχρεωμένο.
     Ένα σπίτι που αγόρασαν με στεγαστικό δάνειο, όταν οι τράπεζες, χωρίς μέτρο μα με σκοπό να εγκλωβίσουν τους δανειολήπτες, τα χορηγούσαν αφειδώς. Ένα δάνειο που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν, γιατί είχαν εργασία και αξιοπρεπή μισθό.
     ΤΩΡΑ που εκατοντάδες χιλιάδες όσων έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια δεν μπορούν να τα πληρώνουν, ΑΝΤΙ να «κουρέψουν» τα δάνεια της άνεργης και φτωχής οικογένειας, ζητάνε εκβιαστικά πίσω και τα πανωτόκια και μεθοδεύουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
   Είναι διακηρυγμένος στόχος για την Τρόικα και για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που αυτή εξυπηρετεί, ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά το υψηλό ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Το στόχο συγκέντρωσης ακίνητης περιουσίας προωθούν και σε άλλες χώρες  της Ε.Ε. με μαζικές κατασχέσεις σπιτιών.  

     Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο αναδιανομής πλούτου στη χώρα, το οποίο συμπυκνώνεται στη φράση «τέλος της μικρής ιδιοκτησίας».

     Αυτοί που αποφασίζουν τις κατασχέσεις, είναι οι ίδιοι που ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά  το περιβάλλον, τη δημόσια περιουσία για να ταΐσουν τους τοκογλύφους δανειστές και τραπεζίτες και να γίνουν όλα βορά στην εξυπηρέτηση ενός χρέους που ολοένα και μεγαλώνει.
     Είναι οι ίδιοι που διαλύουν το δημόσιο σύστημα παιδείας και υγείας, που ιδιωτικοποιούν τις κοινωνικές παροχές, που βάζουν εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία, που έχουν βυθίσει την λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση με την φοροληστεία, τα χαράτσια, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς.
     Είναι οι ίδιοι που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, οδηγώντας μας σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα,  που καλύπτουν την φοροδιαφυγή νομοθετώντας προκλητικές φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
     Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας.

Απαιτούμε:
Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πολίτης, να μη μείνει στο δρόμο, επειδή αδυνατεί να αποπληρώσει το στεγαστικό του δάνειο.
Προστασία στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω της κρίσης.
Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δώσουν στους οφειλέτες το χρόνο και τα μέσα, ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους, με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες.

     Ως Δημοτική Κίνηση και από οποιαδήποτε θέση, δεν θα ανεχθούμε στο μέτρο των δυνάμεών μας, τους πλειστηριασμούς κατοικιών των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι δίπλα τους, με κάθε μέσον.
     Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, δεν εκλέγονται μόνο για να «φτιάχνουν δρόμους και γεφύρια», αλλά και για υπερασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα των δημοτών τους.  

  Λευκάδα 26/11/2013                                                        Για τη Δημοτική Κίνηση
                                                                                       «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

                                                                                        Δρακονταειδής Κων/νος
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger