Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΟΓΑ

Με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, ανάμεσα στα οποία και χωραφιών,

κινδυνεύουν, από τον Ιανουάριο του 2014, περισσότεροι από 220 χιλιάδες αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ, αν δεν προσέλθουν στον οργανισμό, μέχρι την προσεχή Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, να εξοφλήσουν τα χρέη τους ή να τα ρυθμίσουν.
Ο οργανισμός σφίγγει ασφυκτικά τον κλοιό στους οφειλές αγρότες αρχής, γενομένης απ’ εκείνους με καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Αν δεν αξιοποιήσουν την πενθήμερη διορία που τους δίνει ο ΟΓΑ, τότε οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα διαβιβαστούν, από 1ης Ιανουαρίου 2014, στο κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων.
Στους εν λόγω αγρότες θα δοθεί μία νέα προθεσμία δέκα ημερών από το ΚΕΑΟ κι αν ούτε τότε εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα κινηθούν οι γνωστές πλέον διαδικασίες που ακολουθούνται σε βάρος των οφειλετών του δημοσίου, όπως είναι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (για παράδειγμα, μπορεί να κατάσχονται απευθείας από τον έμπορο τα χρήματα που πρόκειται να λάβει ο παραγωγός από την πώληση των προϊόντων του).
Για να μην βρεθούν σ’ αυτήν τη δυσχερή θέση, οι αγρότες έχουν διορία, μέχρι την προσεχή Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του ΟΓΑ, Ξεν. Βεργίνη, ο οποίος καλεί τους ασφαλισμένους του οργανισμού να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του Ν. 4152/2013 (Ρύθμιση Νέας Αρχής) και να αποφύγουν τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ.
Ο κλοιός γίνεται ακόμη πιο ασφυκτικός για τους παραγωγούς με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ, καθώς στο εξής δεν θα μπορούν να εισπράξουν:
- Ούτε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
- Ούτε την επιστροφή ΦΠΑ.
- Ούτε την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.
- Ενώ δεν θα έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους.
Σχετική τροπολογία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων.
Στο μεταξύ, με... σουρωτήρι θα μοιάζουν στο εξής οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τους αγρότες, αφού μετά την εφορία, τις τράπεζες και τον ΟΓΑ, τώρα και η «κακή» ΑΤΕ σχεδιάζει να εισπράξει από τις επιδοτήσεις τα ποσά που της οφείλουν οι αγρότες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τα «κόκκινα» δάνεια των κατ’ επάγγελμα αγροτών προς την «κακή» ΑΤΕ (όσα δάνεια, δηλαδή, δεν μεταφέρθηκαν στην Πειραιώς) υπολογίζονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ και ένας από τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζεται να εισπραχθούν είναι, μέσω της παρακράτησης των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Η «κακή» ΑΤΕ που τελεί υπό εκκαθάριση, διαβίβασε τα δεδομένα των αγροτών με ληξιπρόθεσμα δάνεια σε τέσσερις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν πλέον να έλθουν σε επαφή με τους αγρότες, για να διαπραγματευτούν το χρόνο, τον τρόπο και τους λοιπούς όρους αποπληρωμής της ληξιπρόθεσμης οφειλής.
Πηγή: eleftheria.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger