Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, στον Περιφερειακό Σύμβουλο της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γερ. Φόρτε, με θέμα την έρευνα για το ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά.

Με «περσινά ξινά σταφύλια» δε «γίνεται κρασί», κύριε Φόρτε

  Με στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο κ. Γεράσιμος Φόρτες, Περιφερειακός Σύμβουλος της «Επτανησιακής Αναγέννησης», φέροντας στη δημοσιότητα «περσινά ξινά
σταφύλια», επιδιώκει απλά να βγει στο προσκήνιο – με θεμιτό και αθέμιτο τρόπο – απαντά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, στο θέμα των αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε για το ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά.

  • Μέχρι το Νοέμβριο του 2013 η Περιφέρεια έχει εντάξει έργα συνολικής δαπάνης 340 εκ. ευρώ.
  • Έχει συμβασιοποιήσει έργα άνω των 260 εκ. ευρώ και άλλα είναι έτοιμα για άμεση υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης.
  • Η Περιφέρειά μας, στα δυόμιση χρόνια που παρέλαβε το ΕΣΠΑ, έφτασε τις εντάξεις στο 133%, τις συμβάσεις στο 94,4%, τις πληρωμές στο 60%, πάνω, δηλαδή, από το μέσο όρο του εθνικού στόχου.

  Τόσο πολύ έχει αυξηθεί η «πολιτική μυωπία» του κ. Φόρτε που δε βλέπει όλα αυτά ή απλά είναι ένας «σαμποτέρ» που οι Κεφαλλονίτες τον γνωρίζουν πολύ καλά;     

Στόχος η παραπλάνηση της κοινής γνώμης

  Έχω, επανειλημμένα και με κάθε ευκαιρία, διατυπώσει ότι η Αντιπολίτευση και η δημιουργική κριτική είναι καλοδεχούμενη από την Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων.
  Έχω, επίσης, εκφράσει τη θέση ότι η κατάθεση ιδεών και προτάσεων τόσο από τη μεριά της Αντιπολίτευσης όσο και από τους συλλογικούς φορείς ήταν και παραμένει για μένα ζητούμενο, στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.
  Αυτό που, κάθε φορά, με δυσαρεστεί είναι η προσπάθεια ορισμένων να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να φθείρουν τον Περιφερειάρχη και το έργο του, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουν αφενός λανθασμένες και σε βάρος μου εντυπώσεις και αφετέρου να κερδίσουν οι ίδιοι πολιτικά οφέλη.

Η έρευνα

  Αναφορικά με την υποχρεωτική από την Ε.Ε. έρευνα που έγινε στα Ιόνια Νησιά, το Μάιο του 2012 (!), με μοναδικό στόχο τη χάραξη πολιτικής δημοσιότητας του ΕΣΠΑ, με εκπλήσσει η «ανάστροφη» ανάγνωση και ερμηνεία των αριθμών, η προσπάθεια να πληγεί η Περιφέρεια και η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων.

  Η έρευνα αποτυπώνει τους δρόμους που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου η πληροφόρηση για το ΕΣΠΑ να φτάσει πιο εύκολα και αποτελεσματικά στους πολίτες. Επουδενί δεν μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι αυτό σχετίζεται με το έργο της Περιφερειακής Αρχής, όπως – σκόπιμα – ο κ. Φόρτες εμφανίζει.

  Το αντιπολιτευτικό μένος του κ. Φόρτε εκφράζεται μέσα από έλλειψη επιχειρημάτων, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να βρίσκεται στην επικαιρότητα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να βλάψει την Περιφέρεια.
  Τι τελικά προκύπτει από την έρευνα, που έγινε 11 μήνες μετά την ανάληψη της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή και την έναρξη της μεγαλύτερης κρίσης που διέρχεται ο τόπος;

  Ότι οι πολίτες ήταν δυσαρεστημένοι; Έτσι ο κ. Φόρτες επιχειρεί την αποδόμηση της Περιφέρειας; Με ευφάνταστα στοιχεία, με επινοήσεις και χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων;
  Εμείς σε όλη αυτή την παραπληροφόρηση απαντάμε με ακλόνητα στοιχεία.

  Ο κ. Φόρτες ζει ακόμη στην παλιά καλή εποχή, όταν υπηρετούσε το ΠΑΣΟΚ το οποίο τώρα απεμπόλησε και παριστάνει τον αντιμνημονιακό, μήπως και μπορέσει να σταθεί στο νέο ρεύμα.

  Η Περιφέρεια στάθηκε και στέκεται όρθια μέσα στη θύελλα της οικονομικής κρίσης και το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουν οι πολίτες – οι οποίοι μας εμπιστεύονται – για την πορεία μας, την εργατικότητά μας, την εντιμότητά μας και το σεβασμός μας προς αυτούς.

Η έρευνα ήταν στη διάθεση του κ. Φόρτε

  Η έρευνα ήταν στη διάθεση του κ. Φόρτε και κάθε ενδιαφερομένου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και δε χρειαζόταν η προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη. Και η πράξη αυτή καταδεικνύει ότι τα κίνητρα και οι στόχοι του κ. Φόρτε ήταν τελείως διαφορετικά, δηλαδή η ανάδειξη προβλημάτων που δεν υπάρχουν και προθέσεις που δεν υφίστανται.
  Αντιλαμβάνομαι ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και οι θεμιτές φιλοδοξίες ορισμένων αναπτύσσονται έντονα, η αναζήτηση στοιχείων – ακόμη και ψευδών – θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την πεποίθηση ότι «ρίχνοντας λάσπη» κάτι θα μείνει.
  Ωστόσο, η Περιφερειακή Αρχή έχει επίγνωση των δυσκολιών, των προσκομμάτων, των επιθέσεων που έχει δεχθεί και δέχεται χωρίς να πτοείται και χωρίς να σταματά την πρόοδο της Περιφέρειας, καθώς, εκτός από τον κ. Φόρτε, υπάρχουν και οι πολίτες των Ιονίων Νήσων που κρίνουν.
  Τόσο ο κ. Φόρτες όσο και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι γνωρίζουν την κατάσταση του ΕΣΠΑ, την οποία παρέλαβα, γνωρίζουν – μέσα από συνεχείς ενημερώσεις – την προσπάθεια απεμπλοκής έργων και ένταξης νέων, την αύξηση της απορρόφησης κονδυλίων και τη μεγάλη πρόοδο στον τομέα αυτό, κοινώς παραδεκτή .
  Επίσης, ο κ. Φόρτες δε δικαιούται να μη λαβαίνει υπόψη του ότι για την πρόοδο ή μη των έργων του ΕΣΠΑ την ευθύνη δε φέρει μόνο η Περιφέρεια αλλά και οι φορείς εκτέλεσης των έργων, με τους οποίους συνεργαζόμαστε τακτικά, προκειμένου να πετύχουμε άριστο αποτέλεσμα.
  Τέλος, οφείλουμε όλοι μας να αντιληφθούμε ότι η δύσκολη οικονομική περίοδος που διανύουμε δεν αφήνει περιθώρια για μεμψιμοιρίες και «γκρίνιες» παντός τύπου, κυρίως δε αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε θέματα που όχι μόνο δεν επιλύουν τα καθημερινά τους προβλήματα αλλά – αντιθέτως – τους δημιουργούν σύγχυση. Εκτός και αν η πρόθεση του κ. Φόρτε είναι ακριβώς η δημιουργία σύγχυσης στους πολίτες.  
  


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger