Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνελήφθη 20χρονος από το Ξηρόμερο και 55χρονος Παλαιστίνιος που ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους


Συνελήφθησαν σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr οι δυο από τους 5 διακινητές μεταναστών από άνδρες της Α.Δ. Ακαρνανίας. Οι τρεις Έλληνες κατάγονται από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου και φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. Μάλιστα πρόκειται για αδέλφια που έχουν απασχολήσει την αστυνομία πολλές φορές στο παρελθόν.

Συνελήφθη επίσης ένας 55χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος ήταν ο χειριστής του σκάφους και ο ένας από τα αδέλφια από την Κωνωπίνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βαν που μετέφεραν τους μετανάστες είχε κλαπεί από το Μοσχάτο στις 31 Νοεμβρίου. Η αστυνομία προχώρησε σε ερεύνα σε Κωνωπίνα και Αμφιλοχία όπου διατηρούν σπίτια τα τρία αδέλφια που εμπλέκονται ως διακινητές μεταναναστών στην υπόθεση και κατάσχεσαν ένα αυτοκίνητο, το βαν που μετέφεραν τους μετανάστες και το αυτοκίνητο του Αιγύπτιου.
 
Τα τρία αδέλφια από την Κωνωπίνα είναι 26, 24 και 20 ετών και οι δυο διαφεύγουν της σύλληψης μαζί με τον Αιγύπτιο.

Τα 5 αυτά άτομα λέγεται ότι κατηγορούνται πλέον για σύσταση συμμορίας διακίνησης μεταναστών και για φόνο εκ προμελέτης.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 27 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία, αφού προηγουμένως είχαν έλθει σε επικοινωνία με κάποιους από τους διακινητές, για το σημείο συνάντησης. Οι μετανάστες συναντήθηκαν με τους διακινητές σε περιοχή κοντά στην Αμφιλοχία και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι κλειστού τύπου και σε δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, με τα οποία έφθασαν μέχρι την Πάλαιρο, όπου τους περίμενε το σκάφος.

Μετά το ναυάγιο οι διακινητές που βρίσκονταν στην ξηρά έσπευσαν να εξαφανιστούν εκτός από τον 58χρονο αφήνοντας τα οχήματα σε διάφορα σημεία, τα οποία βρέθηκαν από την Αστυνομία.




Όσον αφορά στους 15 διασωθέντες, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, ενώ φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Λευκάδας και της Πρέβεζας έχουν κινητοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλοξενίας.

Τέλος οι σοροί των 12 νεκρών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων παιδιών, έχουν μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για νεκροψία και νεκροτομή, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με διπλωματική αντιπροσωπεία της Συρίας για να διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς τους. 





Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger