Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

12 νεκροί ανάμεσα τους τέσσερα παιδία ο τραγικό απολογισμός του ναυαγίου της Παλαιρου ( βιντεο φωτο )

Οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο εξανεμίστηκαν όταν το σκάφος που θα τους πήγαινε στην Ιταλία δεν ξεκίνησε ποτέ. Κάποιοι από τους επιβαίνοντες επικοινώνησαν με την αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου, ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.     
 Αμέσως έσπευσε δύναμη του λιμενικού σώματος με πλωτό του Λιμεναρχείου Λευκάδας  . Όπως όλα δείχνουν το ναυάγιο έγινε επειδή οι μετανάστες οδηγήθηκαν από δύσβατη περιοχή σε μέρος που είχε βράχια και προφανώς λόγω μετατόπισης φορτίου το σκάφος αναποδογύρισε παίρνοντας μαζί του ανθρώπινες ψυχές. 
    Είκοσι επτά  άτομα, Σύριοι ήταν οι επιβάτες του κλεμμένου σκάφους που ναυάγησε στην ακτή ανάμεσα από το Μύτικα και την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Δέκα πέντε άτομα  κατάφεραν να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής  και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας. 
Δυστυχώς  δώδεκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους,  ανάμεσά τους και τέσσερα μικρά  παιδιά τα οποία ήταν αδέρφια και τα απεγκλώβισε δύτης από το αναποδογυρισμένο σκάφος.

Το σκάφος σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε Αγρινιώτη επιχειρηματία, ο οποίος είχε εξοχικό στην περιοχή και είχε και το σκάφος του αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μύτικα.
Άγνωστοι, χθες το βράδυ, το έκλεψαν για να κάνουν το μακάβριο ταξίδι. Σύμφωνα με δηλώσεις  στον ανταποκριτή της LEFKASNEWS που βρέθηκε στον τόπο του τραγικού συμβάντος βοσκός που είχε την κτηνοτροφική μονάδα του εκεί κοντά άκουσε το σκάφος χθες τη νύχτα και περίπου στις 4:00 το πρωί άκουσε φωνές στην περιοχή.  Ο ίδιος μας είπε ότι είναι σύνηθες το τελευταίο χρονικό διάστημα  να γίνεται απόβαση εκεί λαθρομεταναστών και δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Οι λαθρομετανάστες κρύβονται στους θάμνους και είναι πολύ επικίνδυνο  να περάσει κάποιος μέχρι να επιβιβαστούν σε κάποιο  σκάφος με προορισμό την δική τους γη της επαγγελίας.  
Επίσης ο ίδιος ο βοσκός μας οδήγησε σε ένα  απόκρημνο μέρος και μας έδειξε και το εγκαταλελημένο αυτοκίνητο που έγινε η μεταφορά των λαθρομεταναστών και εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε το λιμεναρχείο Λευκάδας. Οι πινακίδες κυκλοφορίας είχαν κλαπεί από αυτοκίνητο εταιρείας με έδρα την Λευκάδα και το είχε ο οδηγός στο σπίτι του σε χωριό κοντά στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
     Σύμφωνα με μαρτυρίες πριν τρεις ημέρες έγινε απόπειρά κλοπής σκάφους στην Πάλαιρο χωρίς όμως να καταφέρουν να βάλουν σε λειτουργία το σκάφος και έτσι δεν επιτεύχθηκε ο σκοπός τους. Αν γινόταν κάποιες έρευνες, μας λένε οι κάτοικοι, μπορεί να είχε αποφευχθεί η σημερινή τραγωδία λόγω  κινητικότητας στην περιοχή οι λαθρέμποροι θα άλλαζαν το σημείο και ίσως οι άνθρωποι να ζούσαν.





































































   


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger