Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

\Με αγωγή 100.000 ευρώ και ένα χρόνο προσωπική κράτηση απαντά η αντιδήμαρχος κα. Ζωή Σκιαδά στον κο Α.Αντύπα πρόεδρο της ένωσης των Αγιο Πετριτών Αττικής



Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το πολύπλευρο θέμα με το φαρμακείο του Αγίου Πέτρου και τις υπαλλήλους από το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Κο Αντύπα ο οποίος μας  δήλωσε τα εξής:

LN: Κύριε Αντύπα, μια αγωγή για την υπόθεση του φαρμακείου τι ακριβώς συνέβη;

Α.Αντύπας: «Στις 25/5/2013  στο  χωριό όταν έγιναν τα εγκαίνια  στο καλοδεχούμενο από όλους μας φαρμακείο .  Τον Ιούνιο μήνα πήγαν στο φαρμακείο 34 συνταγές οι υπάλληλοι από τη Βοήθεια στο Σπίτι για να προμηθευτούν τα φάρμακα των ασθενών. Στις αρχές Ιουλίου τις κάλεσε ο φαρμακοποιός και τους ζήτησε περισσότερες συνταγές εφόσον δήλωναν ότι περιθάλπουν εκατό ασθενείς.        Η υπεύθυνη του προγράμματος κα Σταματία Μεσσήνη πήγε στην Αντιδήμαρχο κα Σκιαδά και ανέφερε το γεγονός η οποία ήρθε σε επαφή με τον φαρμακοποιό, δεν γνωρίζω τι ακριβώς ειπώθηκε  το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι  από  τις αρχές Ιουλίου δεν ξαναπήγαν καμία συνταγή στο φαρμακείο του χωριού. Εγώ βρισκόμουν στην Αθήνα όλο τον Ιούλιο και επέστρεψα στις 3 Αυγούστου να αρχίσω τις εκδηλώσεις και πληροφορήθηκα τα γεγονότα αυτά. Στις  20 Αυγούστου επισκέφτηκα την  κα Αντιδήμαρχο και τον κο Δήμαρχο για ενημέρωση σε αυτήν την συνάντηση η κα. Αντιδήμαρχος μου ανέφερε ότι ο φαρμακοποιός της φέρθηκε απρεπώς στο τηλεφώνημα που είχαν για το θέμα αυτό.  Εγώ λοιπόν της είπα ότι δεν έχει σχέση η συμπεριφορά του φαρμακοποιού απεναντί της με το να μην πηγαίνουν οι  υπάλληλοι της δομής Βοήθεια στο Σπίτι στο φαρμακείο. Αμέσως ο Δήμαρχος με παρέπεμψε στην κα Καγκελάρη η οποία τηλεφώνησε επι τόπου στην κα Μεσσήνη και την ρώτησε πόσες συνταγές πηγαίνουν  το φαρμακείο του Αγίου Πέτρου και της απάντησε ότι δεν θυμόταν γιατί προφανώς δεν είχαν πάει καμία τον Ιούλιο και το Αύγουστο.
Στις 21 Αυγούστου  ανέβηκε στο χωριό η κυρία Μεσσήνη και συγκέντρωνε υπογραφές από τους ωφελούμενους του προγράμματος και μάλιστα έλεγε στους γέρους και τις γριούλες «βάλε μου μια υπογραφή για να σου φέρνω τα φάρμακά σου    και όχι από πού θέλεις να παίρνουμε τα φάρμακά σου γιατί τώρα υπάρχουν δυο φαρμακεία ένα στο χωρίο και ένα στην Βασιλική. Δήλωσαν σε συνέντευξη τους σε Λευκαδίτικη εφημερίδα 6 άτομα θα παίρνουν από την Βασιλική και 2 από τον Άγιο Πέτρο οι υπόλοιπες 26 που πηγαίνουν;
Στις 23 Αυγούστου οι κάτοικοι του χωριού συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην κα Σκιαδά λόγω απουσίας του Δημάρχου 324 υπογραφές διαμαρτυρίας και υποστήριξης του φαρμακείου το οποίο έχει δημοσιευτεί. Στις 27 /8/2013 έβγαλε μια νέα ανακοίνωση η Βοήθεια στο Σπίτι που δημοσιοποιήθηκε το θέμα. Στις 30 /8/2013 η ένωση Αγιο Πετρίτων με ένα δελτίο τύπου καλούσε την κα Αντιδήμαρχο να μας δώσει μια απάντηση για το θέμα που δημιουργήθηκε.       Αντ αυτού στις  24/9/2013 μια  επιστολή που εστάλλει στην εφημερίδα που είχαν παραχωρήσει συνέντευξη στις 6/9/2013 οι εκπρόσωποι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι . Στις 8/10/2013 αντί απαντήσεως η κα Σκιαδά με την σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Βοήθεια στο Σπίτι μου κοινοποίησαν αγωγή.
Πρωτοφανές μια εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος και κατόπιν Αντιδήμαρχος που πρέπει να δέχεται την κριτική και  να απαντά να πηγαίνει τους Συλλόγους στα Δικαστήρια.»
Ο κος Αντύπας σαν πρόεδρος της ένωσης το μόνο που έκανε ήταν να υποστηρίξει το φαρμακείο του χωριού  το οποίο προσφέρει κοινωνικό έργο.




Αγωγή κατά του Προέδρου της Ένωσης κ. Απ. Αντύπα κατέθεσε η αρμόδια για το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Αντιδημάρχος κ. Ζωή Σκιαδά
EΝΩΣΗ ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΡΑΝΙΟΥ 41 ΑΘΗΝΑ
Τ.Κ. 10431 – τηλ: 2105245310
Αθήνα 21/10/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ένωσή μας σχετικά με τα δημοσιεύματά μας, για το θέμα του Φαρμακείου του Αγίου Πέτρου Λευκάδας, θα περίμενε την απάντηση της αρμόδιας για το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Αντιδημάρχου κ. Ζωής Σκιαδά, έχοντας υποχρέωση να την δημοσιεύσει στην εφημερίδα μας «ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΙΚΑ».
Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα έκαναν και τα άλλα έντυπα ηλεκτρονικά και μη της Λευκάδας.
Αντί λοιπόν απάντησης κατέθεσε αγωγή κατά του Προέδρου μας κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΥΠΑ που εκδικάζεται στις 15 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λευκάδας. Δύο κυρίες εκπρόσωποι των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» έδωσαν συνέντευξη σε Λευκαδίτικη εφημερίδα στην οποία απάντησε η Ένωσή μας.
Σε ερώτημα δε της εφημερίδας που έκανε την συνέντευξη, εάν θέλουν να απαντήσουν στην επιστολή της Ένωσή μας δήλωσαν μαζί με την κ. Ζωή Σκιαδά ότι «την απάντηση θα την πάρετε στα Δικαστήρια», όπως και έγινε με την εν λόγω αγωγή εναντίον του Προέδρου μας.
Η Ένωσή μας υπάρχει και λειτουργεί εδώ και 37 χρόνια.
Ο κ. Αντύπας είναι Πρόεδρός της τα τελευταία 12 χρόνια.
Η προσφορά της Ένωσής μας είναι πολύ σημαντική σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον καθώς και τα Κοινωνικά και Πολιτιστικά.
Πέραν της δημιουργίας των εκδηλώσεων, στην Αθήνα και το χωριό μας εκδίδει και την εφημερίδα «ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΙΚΑ» η οποία φέρνει σε επαφή τους απανταχού Αγιοπετρίτες και φίλους Λευκαδίτες με την γενέτειρά τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο έχει ασχοληθεί και ο ξένος Τύπος (Αυστραλίας, Γερμανίας) για την δραστηριότητά της.
Έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος που λειτουργεί 21 χρόνια προσφέροντας αίμα, σε κάθε Αγιοπετρίτη, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεται. Γι’ αυτό το λόγο έχει βραβευθεί το 2006 από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δεξιώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρός της κ. Αντύπας.
Το ΔΣ της Ένωσή μας εκφράζει την λύπη του για το πρωτοφανές αυτό γεγονός!!!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
1
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠ. ΑΝΤΥΠΑΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΑΓ. ΡΕΜΠΕΛΟΥ











Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger