Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΕΛΜΕ Λευκάδας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Λευκάδας
Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  Λευκάδας

Το ζήτημα του φασισμού δεν είναι καινούργιο ούτε πρωτόγνωρο στην ελληνική κοινωνία. Διαδόθηκε  και βρήκε υποστηρικτές σε περιόδους  οικονομικής κρίσης, μεγάλης ανέχειας του λαού, χρησιμοποίησε φαινομενικά ριζοσπαστική ιδεολογία, εκμεταλλεύτηκε πραγματικά προβλήματα
της κοινωνίας με λαϊκίστικο τρόπο προκειμένου να επηρεάσει καθυστερημένες πολιτικές συνειδήσεις.  Η εμφάνιση του φασισμού είναι φαινόμενο μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος στην πιο ακραία και σκληρή έκφρασή του, δεν είναι πολέμιός του. Ο ελληνικός λαός έχει βιώσει στο πετσί του  το φασισμό με τη δικτατορία Μεταξά και βέβαια με τη Ιταλική και Γερμανική κατοχή.
Το τελευταίο διάστημα γίναμε όλοι θεατές της διαδικασίας εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής στο όνομα της αντιμετώπισης του φασισμού. Είναι όμως έτσι; Εάν κηρυχθεί παράνομη - εγκληματική οργάνωση η τελευταία θα ανακοπεί η επιρροή αυτής της ιδεολογίας; Με αυτό τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν εξαλείφεται η ιδεολογία του φασισμού αλλά και οι αιτίες εμφάνισης και εξάπλωσής του; Είναι ζήτημα μιας αντιλαϊκής – αντεργατικής κυβέρνησης να ανακόψει τη φασιστική επιρροή;
Θεωρούμε ότι η ανάσχεση του  φασισμού μπορεί και πρέπει να έχει αποτέλεσμα. Ο αγώνας για το τσάκισμά του είναι υπόθεση του λαϊκού, εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα. Η άνοδος δράσης των εργαζομένων, του λαού είναι αυτή που μπορεί να δώσει την ουσιαστική απάντηση. Τόσο με πολύμορφη αντιφασιστική δράση όσο και με αγωνιστική διεκδικητική δράση για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού, για την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ιδιαίτερο καθήκον να φωτίσουν το θέμα και από ιστορική σκοπιά και να συμβάλλουν προκειμένου να ανακοπεί αυτή η ιδεολογία.
Σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια  το επόμενο διάστημα και μπροστά στις επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 17ης Νοεμβρίου καλούμε όλους τους Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες, τους φορείς των εργαζομένων, τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές  στις παρακάτω εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε:

  • Προβολή της βραβευμένης στο φεστιβάλ Δράμας ταινίας μικρού μήκους «RED HULK» της Ασημίνας Προέδρου  το Σάββατο 2 Νοεμβρίου  στις 20.00 στονκινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝΑ»
  • Μουσική εκδήλωση: Τάσος Καρακατσάνης  Γιάννης Ρίτσος ¨Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger