Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δισέλιδο αφιέρωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για το βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ.


Το Σάββατο 21.9.1013 το ένθετο περιοδικό της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και η ηλεκτρονική έκδοση Enet.grπαρουσίασε σε ειδικό δισέλιδο σαλόνι, το νέο βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη για τη ζωή και το έργο του Ούλοφ Πάλμε. Η παρουσίαση του βιβλίου συνοδεύεται από διαγωνισμό με την προσφορά βιβλίων στους αναγνώστες της εφημερίδας.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση της εφημερίδας προς τους αναγνώστες για τον διαγωνισμό που λήγει την Παρασκευή 27.9 :

Το Enet.gr, η «Βιβλιοθήκη» της Ελευθεροτυπίας και οι Εκδόσεις ΑΛΔΕ προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες, την πολιτική βιογραφία του Ούλοφ Πάλμε από τον Γιώργο Λογοθέτη, με τίτλο «Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών». Για συμμετοχή στην κλήρωση στείλτε email στη διεύθυνση klirosi@eleftherotypia.net μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί το κείμενο από τον υπεύθυνο δημοσιογράφο της «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ» κ. Βασίλη Καλαμαρά  που αναφέρεται και στο βιογραφικό του Γ. Λογοθέτη:


Η ιστοσελίδα  Enet.gr, η «Βιβλιοθήκη» της Ελευθεροτυπίας και οι Εκδόσεις ΑΛΔΕ προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες, την πολιτική βιογραφία του Ούλοφ Πάλμε από τον Γιώργο Λογοθέτη, με τίτλο «Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών». Για συμμετοχή στην κλήρωση στείλτε email στη διεύθυνση klirosi@eleftherotypia.netμέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Γιώργος Λογοθέτης
"Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών"
Εκδόσεις ΑΛΔΕ

"Τα κύρια στοιχεία που έκαναν τον Πάλμε μοναδικό ήταν η ειλικρίνεια και ο συνεπής πολιτικός του λόγος, ήταν το πάθος του για Ειρήνη και Ελευθερία!
Το έργο και οι αρχές του Ούλοφ Πάλμε είναι το φως στο σκοτάδι που απειλεί την παγκόσμια ισορροπία." 
(Jean-Pierre Olov Schori - Πρόεδρος Ιδρύματος "OLOF PALME")

28 Φεβρουαρίου 1986

Η ώρα ήταν 11 το βράδυ, όταν ο Ούλοφ και η Λίσμπεθ Πάλμε βγήκαν από τον κεντρικό κινηματογράφο της Στοκχόλμης Grand. Λίγο πιο πέρα τους περίμενε ο δολοφόνος. Την παγερή ησυχία της νύχτας διέκοψαν δύο πυροβολισμοί. Ο Ούλοφ Πάλμε έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ενώ ο δολοφόνος χάθηκε τρέχοντας στο σκοτάδι. Ο άνθρωπος που αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του για την εμπέδωση της Παγκόσμιας Ειρήνης και την ανάπτυξη των χωρών του τρίτου κόσμου, ο ανυποχώρητος υπερασπιστής της Παγκόσμιας Ανθρώπινης Αξίας και Αξιοπρέπειας, ο άνθρωπος που είχε γίνει θρύλος όταν ακόμα ζούσε, ήταν νεκρός! 
Ο Γιώργος Λογοθέτης γεννήθηκε το 1944 στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Το 1964 μετανάστευσε στη Σουηδία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία και Δημοσιογραφία. Εργάστηκε 15 χρόνια στην Κρατική Σουηδική Τηλεόραση ως δημοσιογράφος, παρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών. Το 1988, μετά από πρόταση της διοίκησης της ΕΡΤ επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στη δημιουργία του Τρίτου Κρατικού Τηλεοπτικού Καναλιού (ΕΡΤ3), με την ιδιότητα του διευθυντή τηλεόρασης. Από το 1992 ως το 2004 δίδαξε "Τηλεοπτική Παραγωγή" και "Δίκτυα Επικοινωνίας" στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της 'Ενωσης Σουηδών Δημοσιογράφων. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, και μέλος της 'Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο IPEKTSI (Α' τηλεοπτικού ρεπορτάζ). Με τα κοινά ασχολείται από τα φοιτητικά του χρόνια. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν μέλος της 7μελούς αντιπροσωπείας του Πατριωτικού Μετώπου στη Σουηδία. Στις εκλογές του 2006 εξελέγη Δήμαρχος Απολλωνίων Λευκάδας. Είναι βιογράφος του Μίκη Θεοδωράκη με προσωπική ιστοσελίδα www.theodorakisstory.gr Το βιβλίο του "Μίκης Θεοδωράκης: Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα" κυκλοφορεί στην αγγλική και κινέζικη γλώσσα. 'Εχει δημιουργήσει 10 ωριαία ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ως κορυφαίο του έργο θεωρεί την παραγωγή τριών ωριαίων ντοκιμαντέρ για την περίοδο της Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου, βασισμένων στο "Τραγούδι του νεκρού αδελφού", που εκτός από τα ελληνικά κυκλοφορούν ως DVD και σε 5 άλλες γλώσσες
 Γιά το ένθετο «Βιβλιοθήκη» 
 Βασίλης Κ. Καλαμαράς 
 Διαβάστε σχετικά:
Περισσότερα για την παρουσίαση της εφημερίδας στις παρακάτω σελίδες :

Η πολιτική είναι θέμα αρχών
«Το κόστος των στρατιωτικών δαπανών μισής μέρας αρκεί για να εξαλειφθεί η ελονοσία σε όλη τη Γη». Ούλοφ Πάλμε
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ δημοσιογράφος / Logothetis.georgios@gmail.com
Ο Ούλοφ Πάλμε αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια σύγχρονη ιστορία. Είναι ο πολιτικός που δημιούργησε πολιτική σχολή και επηρέασε όσο κανένας άλλος με τις πρωτοπόρες ιδέες του την παγκόσμια πολιτική. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της πολιτικής του φιλοσοφίας;

Οι βασικές αρχές ενός οραματιστή

Οι βασικές αρχές, σύμφωνα με τον Ούλοφ Πάλμε, του σουηδικού μοντέλου:* Ο αγώνας μας δεν είναι κατά του πλούτου, αλλά κατά της φτώχειας. * Το κόστος των στρατιωτικών δαπανών μισής μέρας αρκεί για να εξαλειφθεί η ελονοσία σε όλη τη Γη. Να γιατί πρώτιστη ανάγκη είναι η εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης, η ανάπτυξη των χωρών του Τρίτου Κόσμου και η προστασία του περιβάλλοντος, που απειλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της βιομηχανίας

Αναζητούσε συμμάχους στον αγώνα κατά της φτώχειας και της ανισότητας
Αραγε ποιος θα ήταν ο ρόλος του Πάλμε σήμερα, την εποχή του νεοφιλελευθερισμού και των χρηματοπιστωτικών κρίσεων; Είναι σίγουρο ότι ο Πάλμε θα αναζητούσε συμμάχους στον αγώνα κατά της φτώχειας και της ανισότητας. Για τη Σουηδία του Πάλμε τα πλεονάσματα της χώρας δεν ήταν ποτέ ένδειξη ηθικής υπεροχής και πηγή αυταρέσκειας, αλλά δυνατότητα και εργαλείο συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Εκτός όμως από το θέμα της αλληλεγγύης, ο Πάλμε τόνιζε ότι οι μεγάλες ιδέες για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη υπηρετούνται καλύτερα από μια ισχυρή οικονομία.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger