Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

εκδήλωση από το WWF Ελλάς








Σεμινάριο για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ηγουμενίτσα

Ποιες είναι οι βασικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την προστασία τoυς; Σε περίπτωση επαφής ή παρατήρησης μεσογειακής φώκιας ή κητώδους, ποιες είναι οι  διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους αλλά και του ζώου;   


Στις παραπάνω ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το σεμινάριο που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και η MΟm την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρες 09:00-14:00 στην αίθουσα «Πάνθεον» του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ επί της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, θα δοθούν σαφείς οδηγίες σε περίπτωση παρατήρησης ζώου, στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων φορέων ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο Θαλάσσια θηλαστικά: οι συγκάτοικοί μας των ελληνικών θαλασσών. Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων προς τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διευκολυνθούν στο έργο της προστασίας των ζώων αυτών. Τα σεμινάρια απευθύνονται στις τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε» που υλοποιούν το WWF Ελλάς και η ΜOm σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute. Το πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά δράσεων φιλοδοξεί να ενημερώσει το  ευρύ κοινό αλλά και τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την παρουσία των 9 μόνιμων θαλάσσιων θηλαστικών στα ελληνικά πελάγη, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τη σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις απαραίτητες δράσεις για την προστασία τους. Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι ας μάθουμε να ζούμε μαζί!

Ευχαριστούμε πολύ την αίθουσα Πάνθεον του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thalassa-project.gr

Περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Λιβανού, m.livanou@wwf.gr  

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν φορείς και λιμενικοί, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας.
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε / Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα», υλοποιείται με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της Blue Planet Shipping SA και του Πράσινου Ταμείου.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger